43 találat a(z) törvényjavaslat cimkére

Ezek a tao-t, a kivát és a katát érintő új módosítási javaslatok Cikk

A napokban az Országgyűléshez benyújtott, adózási tárgyú törvényjavaslatok érintik a társasági adóra, a kivára és a katára vonatkozó jogszabályi előírásokat is. Ismertetjük a tervezett főbb módosításokat.

Bírságok, pótlékok: az NGM szerint engedékenyek voltak Cikk

Tegnap nyújtotta be a gazdasági tárca az adózás rendjét meghatározó törvényjavaslatot. Ha a parlament megszavazza, új korszak kezdődhet jövőre az adózásban, ahol az adóhivatal számos, Európában is példaértékű szolgáltatással segíti az adózókat. Így egyszerűbb, könnyebb és még inkább ügyfélbarát lesz az adózás.

Legyen karácsony! Törvényjavaslat december 24-éről Cikk

„Legyen Karácsony!” indoklással terjesztett a parlament elé törvényjavaslatot egyes törvényeknek a december 24-e munkaszüneti nappá történő nyilvánításával összefüggő módosításáról Szabó Tímea független képviselő.

Átírnák a nyugdíjszabályokat – megjött a javaslat Cikk

Törvényjavaslatot nyújtott be az országgyűlésnek Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese, a nyugdíjasok helyzetének javítását megcélozva. A javaslat számos ponton módosítana a nyugdíjszabályokon: jelentősen emelné az öregségi nyugdíjminimumot és az méltányosság jegyében átalakítaná a nyugdíjemelés módszertanát is – írja a napi.hu.

Mindössze ennyi kellene az átláthatósági minősítéshez Cikk

Tisztának, vagyis átláthatónak minősülne az a szervezet, amellyel Magyarország például vállalkozási, lakásbérleti stb. szerződést köt – fedezte fel egy törvényjavaslatban a 444.hu.

Felháborodtak a kéményseprők Cikk

A Kéményseprők Országos Szakszervezete tiltakozását fejezte ki egy tegnap benyújtott törvényjavaslat miatt az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Terítéken huszonhat törvény módosítása Cikk

A belügyi feladatokat érintő és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló, T/17458. számú, szeptember 21-én a kormány által benyújtott törvényjavaslat a szabálysértési törvény mellett további 25 jogszabályt módosítana.

Módosulhat a határidő a településképi rendeletek megalkotására Cikk

Egy törvényjavaslat szerint a helyi önkormányzatok képviselő-testületének legkésőbb 2017. december 31. napjáig kellene megalkotnia, illetve módosítania a településképi rendeletét.

Enyhébb szankciók jöhetnek a közigazgatási szabályszegésekért Cikk

Előbb figyelmeztetés, csak azt követően lehet büntetni, legyen szó bármilyen közigazgatási eljárásról – ezt tartalmazza a Lázár János által előterjesztetett javaslat. A parlament egy teljesen új, egységes törvényt alkotna a közigazgatási szabályszegések szankcionálásáról – írja a zoom.hu.

Nyugdíjas szövetkezet: kinek lesz jó lehetőség? Vita az Országgyűlésben Cikk

Átverés vagy jó lehetőség a nyugdíjasoknak és a munkáltatóknak? A közérdekű nyugdíjas szövetkezetek létrehozásáról is vitáztak ma az országgyűlési képviselők.

Az ÁSZ véleménye a 2018-as büdzséről Cikk

Megalapozott a 2018-as központi költségvetésről szóló törvényjavaslat, ugyanakkor az európai uniós támogatásoknál kockázatot jelent a költségvetés számára a támogatások elszámolásának késedelme az Európai Bizottság részére – közölte az Állami Számvevőszék.

Reklámadó-módosítás: jövő héten elfogadhatja a parlament Cikk

T/14684/6. számon összegző módosító javaslatot nyújtottak be a parlamentben május 11-én a reklámadóról szóló 2014. évi XXII. törvény módosításáról. Az Országgyűlés jövő héten kezdődő hatnapos ülésén kezdi tárgyalni a 2018-as költségvetésről szóló javaslatot. A második ülésnap elejére tervezett határozathozatalok alatt fogadhatják el egyebek mellett a reklámadóról szóló törvény módosítását. A képviselők összesen 30 órában fejthetik ki véleményüket a kormány tervezetéről, ami mellett terítékre kerül a kabinet adócsomagja is.

Törvényjavaslat a nyugdíjasok helyzetének javításáról Cikk

A nyugdíjasok helyzetének javítását célzó törvényjavaslatot nyújtottak be tegnap.

A miniszter visszautasította a pártbíróság vádját Cikk

Pénteken benyújtották az Országgyűléshez a polgári perrendtartásról szóló törvényjavaslatot – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Áfakulcs: még több élelmiszerre javasolnak 5 százalékot Cikk

Az alapvető élelmiszerek áfakulcsának 5 százalékra csökkentéséről nyújtottak be törvényjavaslatot szocialista országgyűlési képviselők. Indokolásuk szerint ez javíthatna az alacsony jövedelműek életszínvonalán és hozzájárulhatna a gazdaság kifehérítéséhez.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Bánatpénz és szerződésmódosítási dij

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Áfa göngyölítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close