40 találat a(z) törvényjavaslat cimkére

Átírnák a nyugdíjszabályokat – megjött a javaslat Cikk

Törvényjavaslatot nyújtott be az országgyűlésnek Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese, a nyugdíjasok helyzetének javítását megcélozva. A javaslat számos ponton módosítana a nyugdíjszabályokon: jelentősen emelné az öregségi nyugdíjminimumot és az méltányosság jegyében átalakítaná a nyugdíjemelés módszertanát is – írja a napi.hu.

Mindössze ennyi kellene az átláthatósági minősítéshez Cikk

Tisztának, vagyis átláthatónak minősülne az a szervezet, amellyel Magyarország például vállalkozási, lakásbérleti stb. szerződést köt – fedezte fel egy törvényjavaslatban a 444.hu.

Felháborodtak a kéményseprők Cikk

A Kéményseprők Országos Szakszervezete tiltakozását fejezte ki egy tegnap benyújtott törvényjavaslat miatt az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Terítéken huszonhat törvény módosítása Cikk

A belügyi feladatokat érintő és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló, T/17458. számú, szeptember 21-én a kormány által benyújtott törvényjavaslat a szabálysértési törvény mellett további 25 jogszabályt módosítana.

Módosulhat a határidő a településképi rendeletek megalkotására Cikk

Egy törvényjavaslat szerint a helyi önkormányzatok képviselő-testületének legkésőbb 2017. december 31. napjáig kellene megalkotnia, illetve módosítania a településképi rendeletét.

Enyhébb szankciók jöhetnek a közigazgatási szabályszegésekért Cikk

Előbb figyelmeztetés, csak azt követően lehet büntetni, legyen szó bármilyen közigazgatási eljárásról – ezt tartalmazza a Lázár János által előterjesztetett javaslat. A parlament egy teljesen új, egységes törvényt alkotna a közigazgatási szabályszegések szankcionálásáról – írja a zoom.hu.

Nyugdíjas szövetkezet: kinek lesz jó lehetőség? Vita az Országgyűlésben Cikk

Átverés vagy jó lehetőség a nyugdíjasoknak és a munkáltatóknak? A közérdekű nyugdíjas szövetkezetek létrehozásáról is vitáztak ma az országgyűlési képviselők.

Az ÁSZ véleménye a 2018-as büdzséről Cikk

Megalapozott a 2018-as központi költségvetésről szóló törvényjavaslat, ugyanakkor az európai uniós támogatásoknál kockázatot jelent a költségvetés számára a támogatások elszámolásának késedelme az Európai Bizottság részére – közölte az Állami Számvevőszék.

Reklámadó-módosítás: jövő héten elfogadhatja a parlament Cikk

T/14684/6. számon összegző módosító javaslatot nyújtottak be a parlamentben május 11-én a reklámadóról szóló 2014. évi XXII. törvény módosításáról. Az Országgyűlés jövő héten kezdődő hatnapos ülésén kezdi tárgyalni a 2018-as költségvetésről szóló javaslatot. A második ülésnap elejére tervezett határozathozatalok alatt fogadhatják el egyebek mellett a reklámadóról szóló törvény módosítását. A képviselők összesen 30 órában fejthetik ki véleményüket a kormány tervezetéről, ami mellett terítékre kerül a kabinet adócsomagja is.

Törvényjavaslat a nyugdíjasok helyzetének javításáról Cikk

A nyugdíjasok helyzetének javítását célzó törvényjavaslatot nyújtottak be tegnap.

A miniszter visszautasította a pártbíróság vádját Cikk

Pénteken benyújtották az Országgyűléshez a polgári perrendtartásról szóló törvényjavaslatot – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Áfakulcs: még több élelmiszerre javasolnak 5 százalékot Cikk

Az alapvető élelmiszerek áfakulcsának 5 százalékra csökkentéséről nyújtottak be törvényjavaslatot szocialista országgyűlési képviselők. Indokolásuk szerint ez javíthatna az alacsony jövedelműek életszínvonalán és hozzájárulhatna a gazdaság kifehérítéséhez.

Kikerül a Ptk.-ból a 40 eurós szabály Cikk

Az Országgyűlés honlapján pénteken közzétették azt a törvényjavaslatot, amely a Polgári Törvénykönyv módosítását, a behajtási költségátalány önálló törvénybe helyezését javasolja.

Adótörvényeket is módosítana az új törvényjavaslat Cikk

A kormány honlapján már elérhető annak a törvényjavaslatnak a tervezete, amely az IFRS-ek alkalmazásával a számviteli törvény mellett adójogszabályokat is módosítana.

Családi kedvezmény: csúsztatnák a határidőt Cikk

Egy évvel későbbre halasztaná három fideszes képviselő azt a szabályt, amely szerint a családi adókedvezmény igénybevételéhez 2016. január 1-jétől a gyermekek adóazonosító jelére is szükség van.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Alanyi mentesség

Nagy Norbert

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel
2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X