687 találat a(z) többes jogviszony cimkére

Társas vállalkozó járulékfizetése július 1-jétől Kérdés

Nyugdíj: így szerezhet arányos helyett teljes szolgálati időt Cikk

Számos olyan jogviszony, speciális adózási forma van, amelyből származó havi járulékalap, vagy amelyhez kapcsolódó ellátási alap alatta marad a minimálbérnek. Ezeknél gyakran vetődik fel problémaként, hogy időleges fennállásuk miként befolyásolja a nyugellátás várható összegét, illetve ez az állapot hátráltatja-e a nyugdíjjogosultság (különös tekintettel a nők kedvezményes nyugdíjjogosultságára) megnyílásának idejét. További kérdés, hogy e jogviszonyok esetleges negatív hatását kivédik-e a velük párhuzamosan fennálló, más járulékfizetéssel járó jogviszonyok. Például miként adódik össze az őstermelői jogviszony alapján szerzett szolgálati idő és járulékalap az alkalmi munkavállalóként elért szolgálati idővel és járulékalappal?

Többes jogviszony pénzbeli ellátásai Kérdés

Többes jogviszonyú tag járulékkötelezettsége júliustól Kérdés

Járulékfizetési kötelezettség kényszertörlési eljárás alatt Kérdés

Minimum járulékalap egyéni vállalkozónál Kérdés

Kft. ügyvezetője 30 órás alkalmazotti munkaviszonyban dolgozik másik cégnél Kérdés

Kistermelő jogviszonya Kérdés

Veszélyhelyzettel összefüggő csökkentett munkaidő Kérdés

Többes jogviszony Kérdés

Többes jogviszony – Tagi kölcsön kamata Kérdés

Közterhek részmunkaidős munkaviszony melletti vállalkozásban Cikk

Az elmúlt hetekben többen kérdezték az Adózóna oldalán, hogy miként kell társas, illetve egyéni vállalkozóként a tb-közterheket fizetni, ha a vállalkozás mellett fennálló munkaviszonyban – a veszélyhelyzet miatt – heti 40 óráról a felére vagy még annál is kevesebbre csökkent a heti munkaidő. Cikkünkben a fenti kérdés kapcsán adunk részletes tájékoztatást a munkaviszony melletti vállalkozásban fizetendő közterhekről.

Járulék megfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy bt. beltagja (nem fizet járulékot) heti 40 órás munkaviszonyban áll más vállalkozásban (itt fizette meg a járulékokat), viszont a kialakult helyzet miatt jelenleg fizetés nélküli szabadságon van. Kérdésem az, hogy ilyen esetben akkor most a bt.-ben feléled a járulékfizetési kötelezettsége? Köszönöm válaszukat!

Ügyvezető járulékfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következőben kérem a segítségét: Van egy A Kft., ahol az ügyvezető egyben tag is, munkaviszonyban látja el feladatait (a társasági szerződésben is benne van). A koronavírus miatt csökkentette az óraszámát napi 2 órára. Egy másik, B. Kft.-ben is tag és ügyvezető, ahol személyes közreműködésre nem kötelezett, az ügyvezetést pedig megbízási jogviszonyban látja el. 1. A B. Kft.-ben köteles megfizetni így a járulékokat, ha az ügyvezetést ingyen látja el? 2. Vagy az ügyvezetésre legyen egy minimális megbízási díj és akkor azután kell csak járulékot fizetni? 3. Vagy munkaviszonyt kellene létesíteni az ügyvezetésre részmunkaidőben? Ez mehet társasságiszerződés-módosítás nélkül is? Köszönöm. Szilvia

Tagi jogviszony – járulék Kérdés

Tisztelt Szakértő! A bértámogatás miatt nagyon sok munkáltató csökkenti a dolgozók munkaidejét heti 30, illetve 20 órára. Munkaidő-csökkentés történik egy olyan alkalmazottal, akinek van egy kft.-je, ahol egyszemélyes tag. Eddig heti 36 órát elérő munkaviszony melletti tag volt. Három hónapig csak heti 30 órás munkaviszonya lesz. Ebben az esetben a kft.-ben meg kell fizetnie a járulékot? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Építőipari munkások elszállásolása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Alvállalkozói számla könyvelése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink