5 találat a(z) tértivevény cimkére

Követhető lesz az ajánlott és a tértivevényes postai levelek útja Cikk

A feladástól a kézbesítésig követhető lesz a könyvelt postai levélküldemények útja. A fejlesztés részeként 2019 folyamán a posta kivezeti a papír alapú tértivevényt, így az átvétel igazolását elektronikus formában kaphatja vissza a feladó, akár már a tértivevényes levél kézbesítésének napján.

Át nem vett felmondás közlésének időpontja. Jogesetekkel Cikk

Sokszor kerül olyan helyzetbe a munkáltató, hogy amikor át kívánja adni a felmondást a munkavállaló részére, a dolgozó megtagadja annak átvételét. Az is gyakori, hogy a munkavállaló a postán küldött levelet nem veszi át. Hogyan kell ilyenkor eljárni? Mikor tekinthető közöltnek az e-mailben küldött jognyilatkozat?

EU-n kívüli export kivitelének igazolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mivel a vámhatóság 1000 euró érték alatt nem foglalkozik a kivitel igazolásával, elfogadható-e kisebb tételeknél a kivitel igazolására a posta átvételi igazolása?

Kúria-döntés a felmondott szerződés megszűnésének időpontjáról Cikk

Mi történik akkor, ha a szerződés felmondásáról szóló postázott dokumentumot a címzett nem keresi, illetve tartalmát túl későn ismeri meg? Mi a szerződés megszűnésének időpontja? Ilyen ügyben hozott elvi jelentőségű határozatot a Kúria.

Emelte díjait a Posta Cikk

Januártól drágult a közönséges postai levelek feladási díja és többet kell fizetni az elsőbbségi, illetve a tértivevényes szolgáltatásért is.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Átalányadózó adó-, és járulékfizetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Közösségi értékesítés / áfaregisztráció

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close