20 találat a(z) személygépjármű cimkére

5 éven belül autót cserélne a magyar autósok többsége egy felmérés szerint Cikk

A magyar autósok 70 százaléka öt éven belül lecserélné az autóját, de benzines autót már csak feleennyien vennének – derül ki az EY felméréséből, amelynek eredményéről pénteken tájékoztatták az MTI-t.

Személygépjármű kölcsönzése Kérdés

Fejlesztési tartalék felhsználása személygépjármű vásárlásánál nyíltvégű pénzügyi lízing esetén Kérdés

Cégautóval kapcsolatos számviteli és adózási kérdések – Ön mit gondol róla? Cikk

Egy vállalkozás élete manapság nehezen képzelhető el gépjármű nélkül még akkor is, ha a vállalkozás profilja nem szállítmányozás. Autót használnak a beszerzésekhez, járhat vele a munkavállaló, ügyvezető, de rendelkezhet a cég akár saját autóbusszal is a munkavállalók munkába szállítására, és akkor még csak néhány példát emeltünk ki a sokból. Számos jogszabállyal kell tisztában lenni ahhoz, hogy a gépjárművekkel kapcsolatos előírásokat maradéktalanul betartsuk. Szeretnénk megtudni önnek ezekről mi a véleménye!

9 személyes személygépjármű vásárlása Kérdés

Gépjármű-üzembentartási szerződés Kérdés

Gyorshajtási bírság továbbhárítása bérelt autó Kérdés

Személygépjármű bérbeadása Kérdés

Befékezte a vírus a közúti személyközlekedést is Cikk

Március egészében közel 30 százalékkal esett vissza az e-matrica rendszerbe tartozó személygépjárművek forgalma a...

Új autó áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő Ha a társaság új személygépjárművet vásárol nyílt végű lízingre, az önrész áfáját vissza lehet-e igényelni.

Személygépkocsi vásárlása Kérdés

Egy kft. Dácia Dokker 5 személyes személygépkocsit szeretne vásárolni. Jól értelemezük az áfatörvényt, hogy az áfát nem tudja levonni? Az autókereskedésben azt az információt kapta, ha nyílt végű pénzügyi lizinget választja, akkor levonható az áfa. Válaszukat előre is köszönjük.

Továbbértékesítésre beszerzett személygépkocsi áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fémipari termékek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó vállalkozás továbbértékesítési céllal nagy értékű új személygépkocsit vásárolt. Tevékenységi körében a személygépkocsi kereskedelme nem szerepel. A személygépkocsit a megvételét követő napon egy közösségi adószámmal rendelkező németországi vállalkozásnak továbbértékesítette. A gépkocsit elszállították. A szállításhoz a CMRT és EKÁRT-t megkérték. A szállítás ezekkel a bizonylatokkal történt. A fenti új személygépkocsi beszerzését és eladását az áfabevallásban hogyan kell szerepeltetni? A beszerzési árban felszámított áfa levonásba helyezhető-e ?

Személygépjármű alkatrészének áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdést tettem fel, melyre választ is kaptam az alábbiak szerint: http://adozona.hu/kerdesek/2018_5_30_szemelygepjarmu_javitasi_anyagana_yjj Lehet, hogy nem sikerült egyértelműen megfogalmaznom a kérdésemet, mert a kérdésemben arra is szerettem volna kitérni, hogy a szereléshez felhasznált alkatrészek áfájának levonhatóságával mi a helyzet, tehát levonásba helyezhetőek-e ezek? Tehát egy sima áfás vállalkozásról van szó, melyben céges személygépjárműhöz kapcsolódóan merül fel alkatrész (vagy hasonló: autógumi, akármi) költség. A szolgáltatás (szerelés) áfájára vonatkozó kérdésemre viszont maradéktalanul választ kaptam, ezt ezúton is köszönöm szépen. Várom további válaszát.

Személygépjármű javítási anyagának és javításának áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő: úgy tudtam, hogy az áfás cég tulajdonában lévő személygépkocsi javítási költségeinek számlájából az áfa fele igényelhető vissza, a javításhoz használt anyag költségéből az áfa viszont nem. Azt az információt kaptam egy autószerelő cégtől, hogy ez a szabályozás már régen megváltozott, most már a javítási anyagok áfájának fele is visszaigényelhető. Kérem legyen kedves megírni, hogy így van-e, vagyis helyes-e az autószerviz tájékoztatása! Köszönöm válaszát előre is.

Gépkocsi üzemanyag-elszámolása Kérdés

A társaság vásárolt tehergépkocsit és személygépkocsit. Az üzemanyag fogyasztásának elszámolása hogy történik? A gépkocsikat a munkaterületekre járáshoz használják. Cégautó adót kell-e fizetni? Menetlevél vezetés? Üzemanyagról számla a társaság nevére? Milyen normával lehet számolni?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Földterület értékesítése esetén tárgyi eszközökből való kivezetés napja

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Étteremfoglaló áfája

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs