198 találat a(z) szakszervezet cimkére

NAV-átalakítás: megszólalt Tállai Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) átszervezése kapcsán még nem született végleges tervezet, ezért érthetetlen a szakszervezet "támadása" – közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkár vasárnap az MTI-vel, reagálva a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezetének kifogásaira.

NAV-ügyek: betelt a pohár a szakszervezeteknél Cikk

Elutasítja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) „buldózer-típusú” átalakítását a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete. A szakszervezet szerint át kell gondolni a megyei igazgatóságok összevonását, illetve a középfokú szervek teljes megszüntetését, és sérelmezik, hogy mind a beosztotti, mind a vezetői állomány a sajtóból értesül a különböző átszervezési koncepciókról.

Nyugdíj: aláírásgyűjtés a népszavazáshoz Cikk

A férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásáért indított népszavazási kezdeményezés mögé felsorakozott a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) és a Liga Szakszervezetek is – jelentették be az érdekvédelmi szervezetek hétfőn Budapesten, közös sajtótájékoztatón.

Szakszervezet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném, ha tájékoztatna arról,hogy a szakszervezet milyen jogcímen és nyilvántartással fizethet a tagjainak az szja tv. 1. sz. mellékl. 3.3 pontja alapján pénzbeli juttatást? Egyáltalán kell jogcímet a nyilvántartásra írni vagy elég, hogy támogatás? Sajnos, ezt egyik tv-ben sem találtam meg részletesen. Köszönöm mielőbbi válaszát!

Új nyomtatványok a NAV-nál a változások bejelentéséhez Cikk

Új nyomtatványokat rendszeresített az adóhatóság január 1-jétől a civil szervezetek és a törzskönyvi jogi személyek részére a bejelentési, változás-bejelentési kötelezettséghez.

Szakszervezet könyvelése Kérdés

Kedves Szakértő! Az érdekelne, hogy milyen könyvelést kell szakszervezetnek készíteni, illetve milyen bevallásokat kell beadni neki, és milyen egyéb teendői vannak? Köszönöm.

Korkedvezmény, bérek, cafetéria: a szakszervezetek még reménykednek Cikk

A korkedvezményes nyugdíj megszüntetése a legkritikusabb pontja a kormány és a munkáltatók közötti bértárgyalások során - mondta Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) elnöke az MTI érdeklődésére, miután a keddi tárgyalási napon sem született megállapodás a vitás kérdésekről.

Internetadó, cafeteria-drágulás – újabb tiltakozások Cikk

A Vasas Szakszervezeti Szövetség szerint a kormány az állami többletbevételeket ismét a munkavállalók rovására, a munkáltatói terhek növelésével kívánja megteremteni, ráadásul az érdekegyeztetés teljes mellőzésével, a szervezet ezért felszólítja a kabinetet: vonja vissza a béren kívüli juttatások tervezett adónövelési tervét, "ne tegyen további terheket a munka világa szereplőire sem cafeteria adó, sem internetadó formájában" - közölte Balogh Béla, a szövetség elnöke az MTI-vel csütörtökön.

Korkedvezményes nyugdíj: így próbálják megmenteni Cikk

Hétfőtől egy hónapon át országos aláírásgyűjtést indított tagszervezetei kezdeményezésére a korkedvezményes nyugdíjrendszer megmentéséért a mintegy 250 ezer tagot képviselő Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ).

Nyugdíjügyek, Munka törvénykönyve: szakszervezeti követelések Cikk

Levélben követelik régi jogaikat az új kormánytól a szakszervezetek, de érdemi párbeszéddel a Munka törvénykönyve mielőbbi felülvizsgálatát, a megszüntetésre ítélt korkedvezményes nyugdíj megmentését, valamint a korengedményes lehetőség újraélesztését is elvárják a döntéshozóktól.

Bennragadt és ki nem fizetett szabadságok miatt követel vizsgálatot a szakszervezet Cikk

Vizsgálatot követel, és ha szükséges jogi lépéseket kezdeményez a szakszervezet a Szegedi Közlekedési Társaságnál a szerintük eltűnt szabadságok és az arra beállított, de ki nem fizetett pénz ügyében – közölte a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete (BTDSZ) az MTI-vel.

Kegyeleti szolgáltatások, juttatások: mennyi az adó? Cikk

A halál az érzelmi veszteségen túl,a komoly összegeket igénylő végtisztesség megadásának kötelezettsége is, amelynek enyhítésére a közösségek, munkahelyek a gyászoló hozzátartozókat általában segélyezéssel, illetve a kegyeleti szolgáltatások költségeinek átvállalásával támogatják. Mit mondanak az adószabályok?

Szakszervezeti tagoknak adható utalványok adózása Kérdés

Tisztelt Adózóna Szakértője! Ezúton érdeklődöm, hogy szakszervezeti tagjainknak adható utalványok - mivel nem munkáltatói kategóriások, hanem tagsági jogviszonyosok -, utalványok esetében milyen összegeket kell megfizetni adó- és járulék vonatkozásában. Ez ajándék, étkezési, kulturális és mindenfajta, a kereskedelemben vásárolható utalványra vonatkozik.

A bíróság néhány perc alatt hagyta jóvá a jogszerűtlen kirúgást Cikk

Az ország egyik legnagyobb kulturális intézménye úgy döntött, hogy az évtizedek óta ott dolgozó és momentán szakszervezeti bizalmi közalkalmazottjának felmond, a felmondásban a nyugdíjas mivoltára hivatkoztak, de egy neki szóló levélben az intézmény vezetője a fiatalítást nevezte meg a felmondás valódi okának. Rendje módja szerint megkeresték a felsőbb szakszervezeti szervet, hogy járuljon hozzá a bizalmi felmondásához. A szakszervezet helyi elnöke azonban nem járult hozzá , amit kimerítően meg is indokolt.

Rendkívüli felmondás: van, amikor plusz papír nélkül is megoldható Cikk

A jelenleg még hatályos Munka törvénykönyve szerint ha egy szakszervezeti tisztségviselőt akar a munkáltató rendkívüli felmondással eltávolítani, köteles az intézkedés előtt beszereznie a felsőbb szakszervezeti szerv véleményét. Felmerül a kérdés, mi van abban az esetben, ha a munkáltató eleve meg sem kísérli a vélemény beszerzését.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Felszolgálási díj kölcsönzött munkavállalók esetében

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Taós fejlesztési tartalék

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Ázsiós tőkeemelés könyvelése a tulajdonosnál

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink