29 találat a(z) szabadság megváltása cimkére

Munkaviszony megszűnése utáni szabadságmegváltás közalkalmazotti jogviszonynál Kérdés

Munkaviszony megszűnése utáni szabadságmegváltás Kérdés

Duális hallgató Kérdés

Szabadság kiadása gyes, illetve táppénz letelte után megváltozott napi munkaidő esetén Kérdés

Megváltott fizetett szabadság Kérdés

Felmondás azonnali hatállyal: mikor kell kifizetni a szabadságmegváltást? Cikk

Azonnali hatályú felmondás esetén mikor kell kifizetni a köztisztviselőnek a szabadságmegváltást és kiadni a kilépőpapírokat? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

5 fontos tudnivaló a szabadság kiadásáról Cikk

A nyári szabadságolások apropójaként összegyűjtöttünk néhány olyan speciális szabályt, amely tapasztalatok szerint a leggyakoribb félreértések forrásai.

Közös megegyezés és fizetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném kérdezni, hogy közös megegyezés esetén az Mt.-ben meghatározott szabadság megváltását, egyéb járandóságokat lehet-e részletekben kifizetni, ellentétben az 5 munkanapos szabállyal? Ez nyilván nem a javára való eltérés és ellensúlyozni sem tudnánk semmivel. Köszönettel.

Egyszerűsített foglalkoztatás: itt az NGM állásfoglalása a szabadságról Cikk

Közeledik az egyszerűsített foglalkoztatás, alkalmi munkavállalás szezonja, így érdemes áttekinteni a munka- és pihenőidő vonatkozó szabályait. Ezek a szabályok biztosítják ugyanis ennek az atipikus munkavégzési formának a kellő rugalmasságát, illetve népszerűségét. A szabályok értelmezése ugyanakkor nem mindig egyszerű, különös tekintettel a szabadság megváltására vonatkozó rendelkezésekre. A jogértelmezésben támpontként szolgálhat a Nemzetgazdasági Minisztérium legújabb állásfoglalása is.

Szabadság megváltása Kérdés

Tisztelt dr. Kéri Ádám! 2017. 04. 21-én fenti tárgyban feltett kérdésemre adott válaszát köszönöm. Azonban kérdezem, hogy nem kell-e alkalmazni az adott esetben az Mt. 115. § (2) e) pontját, és ha igen, hogyan kell azt értelmezni jelen esetre? Tisztelettel várom szíves válaszát.

Egyszerűsített foglalkoztatott szabadsága és munkába járás költsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy egyéni vállalkozó egyszerűsített foglalkoztatásban alkalmaz bolti eladókat. Munkavégzésük általában 1-2-3, 5 napon át történik, megszakításokkal, legfeljebb havi 15 napban. Előfordul, hogy egy-egy hónap, vagy esetleg több idő kihagyásával ugyanaz az eladó ismét foglalkoztatásra kerül, hasonló körülmények között. Kérdésem, hogy az arányosan járó fizetett szabadság napjainak számát hogyan kell megállapítani. Alkalmanként? Havonta esetleg többször is? Ha az esetleg járó szabadságot megváltjuk, akkor az véleményem szerint nem jár együtt plusz közteherfizetési kötelezettséggel. Amennyiben az egyszerűsített foglalkoztatott állandó lakóhelye nem a munkavégzés helyén van, a munkába járási költségtérítés a munkáltató döntésétől függ. 1./ Ha havi bérlettel rendelkezik a munkavállaló, úgy a havi bérlet ára 86%-ának arányos része illetheti meg a munkában töltött napok arányában. 2./ Ha bérlettel nem rendelkezik, a napi jegy 86%-a a munkában töltött napokra. 3./ Ha a fentiek közül egyik sem, akkor szóba jöhet a gépkocsihasználat, a munkáltató döntésétől függően, kilométerenként 9 Ft és 15 Ft közötti összeg figyelembe vételével. Válaszát köszönöm: Pap Józsefné

Munkaviszony megszűnése, szabadságmegváltás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vezetői pozícióban lévő munkavállalónk 5 éves határozott idejű munkaszerződése szeptember 30-án lejár. Nyílt pályázat útján ismételten pályázott a pozíciójára, és mára már ismertté vált, hogy a következő hónaptól, azaz október 1-jétől újabb 5 éves, határozott idejű munkaszerződést fognak vele kötni. Az új munkaszerződés az ismételt pályáztatás miatt önmagában keletkeztethet egy teljesen új jogviszonyt ugyanazon magánszemély esetében? Kérdésem, hogyan kell majd eljárnunk ebben az esetben? Ki kell léptetnünk szeptember 30-ával, azaz kifizetni a szabadságmegváltását (mert sok ki nem vett szabadsága is van), és megszüntetni a munkaviszonyát? Majd a következő nappal ismét bejelentenünk és megállapítani az időarányos szabadságát, mintha egy teljesen új jogviszonyról lenne szó? Válaszát nagyon köszönöm. Tisztelettel: B.Gy.

Gyed alatt felhalmozódott szabadság Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! Munkatársunk 2011. 11. 06-án szülte első gyermekét. Jelen pillanatban második gyermekével van gyeden 2016. 05. 27-ig, amikortól szándékában áll visszajönni dolgozni. Milyen feltétellel mondhatunk fel a kismamának, ha a helyét évek óta más tölti be, és teljesen meg vagyunk elégedve új kolleganőnk személyével? 2011. óta a gyedről visszatérni szándékozó kollégánknak 113 nap szabadsága halmozódott fel. Kötelező-e ezt kiadni neki, avagy pénzben megválthatja-e a társaság? Ha kötelező kiadni neki, mi a helyzet akkor, ha a 113 napos szabadsága alatt talál más munkahelyet, és azonnal ki akarna lépni?

Második babával gyesről visszatérő kismama szochokedvezménye Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2013. 09. 10-étől gyes mellett napi 6 órában dolgozott a cégünknél a kismama, mindössze 20 napig (a kifizetett bérénél figyelembe vettük a szochokedvezményt). 2013. 10. 01-jétől táppénzen volt veszélyeztetett terhesként, a második babával, egészen 2014. 02. 11 napjáig. 2014. 02. 12-én megszületett a második gyermek, akivel a kismama a szülés napjától tgyáson volt, majd gyeden van a mai napon is. A 2. gyermek után a gyes 2017. 02. 12-én jár le. A munkáltatónál előkészítés alatt áll a cég eladása. Az új vezetőség átvenné a második babával anyasági ellátásban lévő kismamát a gyes lejártáig, akinek a szabadság megváltását már az új cégtulajdonosok vezetésével működő cég fizetné ki. Kérdéseim: – Hogyan kell megállapítani az adott esetben a kedvezményezett foglalkoztatás 3 évét? Azt a véghatáridőt, ameddig a szochokedvezmény igénybe vehető? Mely napon jár le a kedvezményezett foglalkoztatás 3. éve? – A 2017. február 12-én lejáró gyes után kifizetendő szabadságmegváltás idejére igénybe lehet-e venni szochokedvezményt a vázolt esetben(természetesen a mai jogszabályokat véve figyelembe)? Köszönöm a segítséget.

Munkavállaló elhalálozása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. munkavállalója elhalálozott hó közben. Mi a teendő a számfejtett bérével, illetve a ki nem adott, de időarányosan még járó szabadságával? Várom válaszukat!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Báli részvétel díjának elszámolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs