138 találat a(z) szüneteltetés cimkére

Egyéni vállalkozás szüneteltetése Kérdés

A vállalkozó 2012 év eleje óta szünetelteti a tevékenységét, 2017. év elején telik le az 5 év. Számláit, szigorú számadású bizonylatait ebben az esetben hányadik évtől kell megőriznie? Az 5. év letelte vagy az előtt (1 nappal) kell újraindítania a vállalkozását? Ha nem indítja újra, mi történik?

Mi lesz ebből? Nyugdíjügyben kér normakontrollt a Kúria Cikk

A felperes a Kúriánál sérelmezte, hogy közszolgálati viszonya miatt szüneteltetnie kellett szolgálati nyugdíját. A testület az Alkotmánybíróságtól várja a megoldást.

Letiltással kapcsolatos kérdés Kérdés

Tisztelt Szakértő, a Vh. törvény megadja a levonások sorrendjét, ennek értelmezéséhez kérem segítségét. Érkezik 1. sz. letiltás f) pont alá tartozik, majd ez szünetelésre kerül, közben érkezik 2. sz. letiltás szintén f) pont alá tartozik, levonása megkezdődik, majd feléled 1. sz követelés, hogyan kell kielégíteni a követeléseket ez esetben? Először 1. számút, mert az érkezett előbb, vagy mindkettőt arányosan, mert azonos sorrendbe tartóznak? Válaszát ez úton is köszönöm.

Egyéni vállalkozói tevékenység megszüntetése szüneteltetés után Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó szüneteltette a vállalkozását 2015. 02. 20-ától. Most megszüntette a vállalkozását a szüneteltetés alatt. A szüneteltetéskor minden soron kívüli bevallás beadásra került. A megszűnéskor milyen bevallásokat, milyen időszakról kell beadni, hiszen egy napot sem működött?

Nélkülözhetetlen információk nyugdíjba készülőknek Cikk

Tudta Ön, hogy kártérítés illeti meg, ha késlekedik a nyugdíjintézet? Meddig lehet a nyugellátás iránti igénytől visszakozni? Meddig kérheti nyugdíja újraszámítását? Mikor van lehetőség akár több éve lezárt nyugdíjügyben is a nyugdíjas szempontjából pozitív módosításra? Ezekre és még sok egyébre is választ kap.

Szabadulna vállalkozásától? Ez is egy megoldás Cikk

Tevékenységét öt éve szüneteltető egyéni vállalkozó szabadulna vállalkozásától. Milyen bevallási, bejelentési kötelezettségei vannak? Vajon törlik-e automatikusan a listáról? Dr. Verbai Tamás jogász válaszol.

Kell-e beadnom most február 25-én 1543-as bevallást annak az egyéni vállalkozónak, aki 2014. dec. 4-e óta szünetelteti tevékenységét, és nulla forint bevétele volt 2015-ben? Kérdés

Áfa alanyi mentességi értékhatár Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy egyéni vállalkozó áfa vonatkozásában alanyi adómentességet választott és a tevékenységét szünetelteti, abban a 6 millió forintos alanyi adómentes értékhatár számítása hogyan történik? Köszönettel Sz. Szilvia

Gyed extra Kérdés

Tisztelt Szakértők! Kérem segítségüket, a következő az esetem: "2015. áprilisban szültem. 2015. márciusától az egyéni vállalkozásomat (kata) szüneteltetem. Munkahelyemen fizetés nélküli szabadságon vagyok. Társas vállalkozás tagja voltam, de szülés előtt a tagi jogviszonyomat megszüntettük és munkaviszonyba mentem át, ott is fizetés nélküli szabadságon vagyok. Kérdésem, hogy 2016-ban rám is vonatkozik, hogy a gyermek 6 hónapos kora után dolgozhatok? Ha szeretnék visszamenni dolgozni és mellette az egyéni vállalkozásomat is végezni milyen igazolásokra van szükségem és kitől kell megkérni? Kisadózó egyéni vállalkozóként kell-e fizetnem katát? Munkahelyem 6 órában dolgoznék és társas vállalkozásban 2 órában. Milyen járulékkedvezményeket vehetek igénybe? Válaszukat megköszönve, tisztelettel: Szabó Anita

Egyéni vállalkozó 5 év szünetelés utáni megszűnésének bevallási kötelezettségei Kérdés

Egyéni vállalkozónk 5 évig szüneteltette vállalkozását, és hivatalból törölték a vállalkozást. Milyen bevallásokat kell ebben az esetben elkészíteni? Szja, 01, 58, 08, iparűzési adóbevallást kell-e készíteni a megszűnés napjával?

NY/2016 Kérdés

Katás egyéni vállakozó szünetelteti a vállalkozását nem fogadta el a NAV 1601 és a 1608 2016.01.01-2016-12.31-éig bevallását. A következőt kaptam: egyéni vállalkozó tárgyidőszakban szünetelteti a tevékenységét, ezért nem adhatja be az NY-t. Az NY nem helyettesíti a 01-es bevallást, benyújtására előírt határnapig fogadható el. Mi a teendő? Akkor ahol elfogadta, annak is kell külön 01-es bevallást készíteni? Köszönön előre segítségüket.

Kismama alkalmazott jogviszonya egyéni vállalkozás szüneteltetésekor Kérdés

Egyéni vállalkozó szüneteltetni fogja vállalkozását. Alkalmazottainak egy kismama kivételével felmondott. A kismama csecsemőgondozási díjon van, első gyermeke két éves, a második most született 01.14-én. Mi a teendő az ő esetében? Meg lehet/kell szüntetni a munkaviszonyát, vagy a vállalkozás szüneteltetése alatt maradhat? A szüneteltetés időszaka előre nem látható. Köszönöm válaszát!

Szünetelés időtartama alatt befolyt katás bevétel Kérdés

Tisztelt szakértő! 2015. 11. 30. naptól szüneteltetem katás egyéni vállalkozásomat. Még 2015 november elején kibocsátottam egy átutalásos számlát, amelynek ellenértéke csak a szünetelés időtartama alatt, azaz 2015. december 17. napon folyt be. Hogyan kell ez után a szünetelés alatt befolyt, kataalanyként kiszámlázott bevétel után adóznom? A katás bevételi nyillvántartásban hogyan kell szerepeltetnem? Válaszát előre is köszönöm.

Katába való visszalépés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy egyéni vállalkozónak 2015. április 1-jétől ki kellett lépnie a katából, mert az adótartozása 2014. 12. 31-én meghaladta a megengedett 100 ezer forint határértéket. Emiatt 24 hónapig nem lehet katás. Az a kérdésem, hogy amennyiben a vállalkozó szünetelteti az egyéni vállalkozását 1 évig ez alatt a 24 hónap alatt, akkor a szüneteltetés időszaka eltolja későbbi időpontra a katába való visszalépés időpontját, vagy nem számít, hogy szünetelteti vagy működteti a vállalkozását a 24 hónap alatt? Köszönöm előre is a válaszát!

Szüneteltetés – 15T101E Kérdés

Tisztelt Szeiler Nikolett! A "Szüneteltetés" http://adozona.hu/kerdesek/2015_10_19_Szuneteltetes_okr válaszban szerepel, hogy a szüneteltetés kezdő és záró napját be kell jelenteni a 15T101E nyomtatványon. Legyen szíves segíteni, hogy melyik rovatban van erre lehetőség? Köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Lakásbérlés áfájának levonhatósága

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Új adatszolgáltatási szabályok egyéb szálláshely-szolgáltatóknak

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Könyvelő felelőssége

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close