128 találat a(z) szüneteltetés cimkére

NY/2016 Kérdés

Katás egyéni vállakozó szünetelteti a vállalkozását nem fogadta el a NAV 1601 és a 1608 2016.01.01-2016-12.31-éig bevallását. A következőt kaptam: egyéni vállalkozó tárgyidőszakban szünetelteti a tevékenységét, ezért nem adhatja be az NY-t. Az NY nem helyettesíti a 01-es bevallást, benyújtására előírt határnapig fogadható el. Mi a teendő? Akkor ahol elfogadta, annak is kell külön 01-es bevallást készíteni? Köszönön előre segítségüket.

Kismama alkalmazott jogviszonya egyéni vállalkozás szüneteltetésekor Kérdés

Egyéni vállalkozó szüneteltetni fogja vállalkozását. Alkalmazottainak egy kismama kivételével felmondott. A kismama csecsemőgondozási díjon van, első gyermeke két éves, a második most született 01.14-én. Mi a teendő az ő esetében? Meg lehet/kell szüntetni a munkaviszonyát, vagy a vállalkozás szüneteltetése alatt maradhat? A szüneteltetés időszaka előre nem látható. Köszönöm válaszát!

Szünetelés időtartama alatt befolyt katás bevétel Kérdés

Tisztelt szakértő! 2015. 11. 30. naptól szüneteltetem katás egyéni vállalkozásomat. Még 2015 november elején kibocsátottam egy átutalásos számlát, amelynek ellenértéke csak a szünetelés időtartama alatt, azaz 2015. december 17. napon folyt be. Hogyan kell ez után a szünetelés alatt befolyt, kataalanyként kiszámlázott bevétel után adóznom? A katás bevételi nyillvántartásban hogyan kell szerepeltetnem? Válaszát előre is köszönöm.

Katába való visszalépés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy egyéni vállalkozónak 2015. április 1-jétől ki kellett lépnie a katából, mert az adótartozása 2014. 12. 31-én meghaladta a megengedett 100 ezer forint határértéket. Emiatt 24 hónapig nem lehet katás. Az a kérdésem, hogy amennyiben a vállalkozó szünetelteti az egyéni vállalkozását 1 évig ez alatt a 24 hónap alatt, akkor a szüneteltetés időszaka eltolja későbbi időpontra a katába való visszalépés időpontját, vagy nem számít, hogy szünetelteti vagy működteti a vállalkozását a 24 hónap alatt? Köszönöm előre is a válaszát!

Szüneteltetés – 15T101E Kérdés

Tisztelt Szeiler Nikolett! A "Szüneteltetés" http://adozona.hu/kerdesek/2015_10_19_Szuneteltetes_okr válaszban szerepel, hogy a szüneteltetés kezdő és záró napját be kell jelenteni a 15T101E nyomtatványon. Legyen szíves segíteni, hogy melyik rovatban van erre lehetőség? Köszönöm.

Katás vállalkozás szüneteltetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nagyon sürgősen szükségem lenne válaszukra: lehet-e éven belül többször is szüneteltetni a katás vállalkozást?

Szünetelés és az áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó, tevékenységét tavaly október1-jétől idén 03. 31é-ig szüneteltette. Éves bérleti jogviszonyban üzemeltet egy büfét, melynek bérleti díját két részletben (január 31-éig,és július 31-éig ) kell megfizetnie. Kérdésem az lenne, hogy a január 30-án pénzügyileg rendezett bérletidíj-előleget most júliusban a végszámlánál figyelembe vehetem-e? Mind áfa, mind költség tekintetében? Köszönettel: Fazekasné

Egyéni ügyvéd megszünése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy egyéni ügyvéd 2012. 09 hónap óta szünetelteti ügyvédi tevékenységét a kamaránál, akkor megszüntethető-e a NAV-nál a vállalkozása?

Jár-e táppénz az egyéni vállalkozás szüneteltetése alatt? Így döntött a Kúria Cikk

Megilleti-e táppénz az egyéni vállalkozót, miközben e tevékenységét szünetelteti? A több menetben zajló jogi vita végére a Kúria tett pontot.

Egyéni vállalkozás szüneteltetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó szünetelteti a vállalkozását. A vállalkozói bankszámlát nem szüntette meg. Az erre az időszakra eső bankköltséget figyelembe lehet-e venni a költségei között? Ha igen, akkor az újrainduláskor? Köszönettel: Ildi

Nyugta Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésben szeretnék tájékoztatást kapni: piacon áruló egyéni vállalkozó nyugtát használ, véletlenül a férje által használt nyugtába (aki szintén piaci árus és szintén nyugtát használ) írt bevételeket (a férj ezen idő alatt szüneteltette a tevékenységét) 2 db nyugtát írt így tele. Mi a teendő ilyenkor?

Áfa-kijelentkezés szüneteltetés alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy áfás egyéni vállalkozó az idei évre már szünetelteti tevékenységét, de jövőre ismét folytatni fogja vállalkozását, akkor december 31-éig szüneteltetés alatt is választhatja és bejelentheti az alanyi adómentességet? Ha igen, akkor a tárgyi eszközök utáni arányos áfafizetésre milyen bevallást kell adni? Mi lesz a bevallási időszak, ha november 1-jétől már szüneteltet?

Kata és az iparűzési adó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítséget szeretnék kérni abban, hogy mely esetekben és milyen határidővel kell egy katás adózónak iparűzési adóbevallást benyújtania. Megnéztem a törvényt, de számomra nem egyértelmű. Kell-e például év közben (15 napon belül) beadni a bevallást, ha az egyéni vállalkozó tevékenységét szünetelteti, vagy elegendő csak következő év január 15-éig? Ha van rá mód, kérem, hogy néhány példán keresztül ismertesse, hogy mikor kell év közben és mikor következő évben benyújtani a bevallást? Köszönettel Vágner Emília

Egyéni vállalkozás megszüntetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítséget szeretnék kérni az alábbiban. Egyéni vállalkozó 2008. 10. 02-án üzembe helyezett egy tehergépjárművet értékcsökkenés 5 év, értéke 4 821 000,forint, 2012. 01. 01-től szünetel a vállalkozás (jelenleg is). 2011.december 31-éig az időarányos arányos écs-t elszámolta, 3 131 274 forint a szünetelés alatt nem lehet elszámolni. Ekkor a tehergépjármű nettó értéke 1 689 726 forint. Ha az egyéni vállalkozó tevékenységét meg szeretné szüntetni, az écs-t hogyan kell elszámolni, a tárgyieszköz jelenlegi értékét meghatározni, és utána mikor kell adózni, ha a 2008. évi szja bevallásában adózás utáni vállalkozói jövedelmet csökkentő tételként, a kizárólag üzleti célt szolgáló 2008. évben értékcsökkenés alá vont tárgyieszköz nettó értékénél 4 580 742 forintot figyelembe vette. /(4 821 000 a 2008. évi écs.) Köszönöm a segítséget.

Szünetelés alatt levő egyéni vállalkozó Kérdés

1. Szünetelés alatt levő egyéni vállalkozó, újrainditás nélkül, kiléphet-e az áfakörből év végén ? 2. Ha újra elinditja a vállalkozását 5 éven belül, dönthet-e arról, hogy a katát választja, és akkor is kiléphet-e az áfakörből, mert nem várható 6 millió forint fölötti bevétele?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Termőföld átminősítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Mezőgazdasági telephely – földértékesítés

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan bérbevétele magánszemélytől

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close