66 találat a(z) számlakiállítás cimkére

Telefon magáncélú használat levonása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk a telefon-magánhasználatot a bruttó számla 20 százalékában vélelmezi. A dolgozókkal születik egy éves megállapodás ennek a bérből történő levonásáról. Kérdésem az, hogy a megállapodás elég bizonylat-e, vagy szükséges-e áfás számla kiállítása? A levonással a cég ugye mentesül az szja-, illetve ehofizetés alól?

Katás bevétel Kérdés

2014. március 1-jétől térek át katára. A februári teljesítésű készpénzes számlát márciusban számlázom ki, ezt már kisadózóként kell megtennem. Mi a helyzet az átutalásos számlával? A teljesítés február 28., számla kelte március 2., fizetési határidő március 12. Mit tekinthetek katás bevételnek?

Pénztárgép – utalásos számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Pénztárgép-használatra kötelezett adózó átutalásos számlát állít ki. Az utalásos számla egy részét készpénzben kifizetik. Ebben az esetben milyen bizonylatokat kell kiállítania a számla pénzügyi rendezésével kapcsolatban. A pénztárgépbe be kell ütnie a készpénz átvételekor az összeget, kap egy nyugtát, de ezt a nyugtát át kell adnia a vevőnek, neki viszont kell valami az utalásos számla mellé, amiből látszik, mennyi van rendezve pénzügyileg.

Egyéni vállalkozó külföldi munkavégzése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Másodállású egyéni vállalkozó EU-n belül végez munkát vállalkozásában, rendelkezik közösségi adószámmal. Ebben az esetben a számlakiállítást követően a magyar jogszabályok vonatkoznak rá?Foglalkoztathat EU-n belül egyszerűsített foglalkoztatás keretében munkavállalót?

Családi gazdaság: kinek a nevében kell nyugtát adni? Kérdés

Családi gazdaság tagjai a családi gazdálkodó nevében és adószámával, vagy a saját nevükben, saját adószámukkal állíthatnak ki számlát, vagy nyugtát piacon, vagy háztól való termékértékesítésnél?

Áfatörvény: teljesítési időpont, kiállítás, levonás Cikk

Az áfatörvény igen sok vállalkozásnak jelent problémát. Azoknak is, akik kiállítják a számlát, azoknak is, akik a számlában foglalt áfát le szeretnék vonni. A kettős könyvvitelt vezető vállalkozásoknál a kibocsátott illetve befogadott számlák könyvelése többletmunkát igényel. A legnagyobb kérdés, hogy az áfa- vagy a számviteli törvény szerinti teljesítés-e a helyes.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cserepótló ingatlan, illeték

dr. Magyar Attila

ügyvéd

Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda

Szálláshely-szolgáltatás

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink