30 találat a(z) számla javítása cimkére

Számlázás Kérdés

Számla javítása téves vevő miatt Kérdés

Egy havi áfabevalló kft. alkatrészeket vásárol 2019. 06. hónapban, utalásos fizetéssel, ami meg is történt, szintén 2019. 06. hónapban. A számla áfaértéke meghaladta a 100 000 forintot, így tételes jelentés is ment utána az eladó és a vásárló részéről is. 2019. 08. hónap elején egy belső egyeztetés tárta fel, hogy nem a számlát befogadó kft. nevére állították ki a számlát, hanem tévesen, egy másik cégre. Hogyan kell eljárnia ebben az esetben a feleknek, hogy az áfabevallást, és a tételes jelentést is helyretegyék? Van-e olyan verzió, hogy a számlát befogadó kft.-nek ne kelljen áfaönellenőrzést készítenie? Válaszukat előre is köszönöm!

Számla javítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Partnerünk felé kiállítottunk egy számlát, melynek teljesítése 04.17 volt. Ezen számlát a befogadó fél megreklamálta, hogy nem a teljesítésigazolás szerinti összeg került leszámlázásra, így kéri a számla javítását. A számlát 06.03-án sztornóztuk, majd kiállítottuk 04.17-ei teljesítési dátummal 06.03-ai keltével ismételten a számlát a már jó összeggel. (Az eredetihez képest magasabb nettó összeg.) Segítségét kérném abban, hogy a sztornó számlát melyik hónapba kell szerepeltessem az áfabevallásban. A bevallás önrevíziójával mi a helyes eljárás? Segítségét köszönöm előre is, Tisztelettel!

Számla javítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi ügyben kérem a segítségét. Partnerünk részünkre kiállított számláját szerette volna javítani a következőképpen: készített egy jóváíró számlát az eredeti számla mínuszos összegével, a teljesítés dátuma azonban nem volt megfelelő, mert nem volt azonos az eredeti számla teljesítési dátumával. A jóváíró számlára felírta a javítandó/jóváírandó számla számát. Kiállított még egy helyesbítő számlát ugyanazzal a sorszámmal, mellyel a jóváíró számlát állította ki, ezen már helyesen szerepel a teljesítés dátuma, ezt a számlát is az eredeti számla negatív összegével állította ki. Ezen a számlán nem szerepel hivatkozás az eredeti számlára. Ezek után kiállított még egy teljesen új számlát új számlaszámmal az eredeti számla összegével, de mivel ezen a számlán újra eltévesztette a teljesítési időpontot, újra állított ki egy helyesbítő számlát, már a helyes teljesítési dátummal. Ebben az esetben is ugyanaz a sorszáma a helyesbítő számlának, mint az új számlának. A kérdésünk az, hogy elfogadhatjuk-e így a számlákat, hogy a jóváíró és a helyesbítő számla sorszáma ugyanaz, továbbá elfogadható-e úgy helyesbítő számla, hogy nem hivatkozik az eredeti számlára. Az egész ügymenete alatt nem tér ki a helyesbítés indokára. Köszönöm.

Számlacsere Kérdés

Vállalkozóként teljesítettük az elvállalt munkákat, és eddig három számlát állítottunk ki a megrendelőmnek. Mindegyik összege meghaladja a 300 ezer forintot. A megrendelő most azt kéri, hogy ezeket a számlákat semmisítsem meg, és egyezzünk meg egy új fizetési határidőben, s akkor ő fizet. Mi viszont azt gondoljuk, hogy a már kiadott, átvett, majd fizetés nélkül visszaküldött számlámat nem szabad megsemmisíteni vagy összetépni és újakat kiállítani? Jól tudom? Abba belemennénk, hogy legyen új fizetési határidő, s erről megállapodjunk, de új számlákat nem akarok ugyanarról az ügyről kiállítani. Várom szíves válaszukat.

Számlázóprogrammal kiállított készpénzes számla javítása utólag Kérdés

Egy pénztárgéppel rendelkező bt. észrevette utólag, hogy készpénzes számláját rosszul állította ki. A számla bruttó értéke helyes, viszont tévedésből 27 százalékos áfatartalom helyett 25 százalékos áfatartalommal állította ki a számlát, a pénztárgépbe napi forgalomként beütötte, ott jó áfamértéket (27 százalék) választott. Egy hónappal később szeretné a számlát javítani a számlázóprogrammal.

Hibás áfakódú adószám a számlán Kérdés

Az adózó 2018-ra alanyi mentesnek jelentkezett be, az ígért 12 millió forintos alanyi mentes határra számítva. Felismerve, hogy az alanyi mentes határ csak 8 millió lett, és hogy az év elejétől áfakörös lett, ezt a NAV adóalany-nyilvántartással visszamenőleg rendezte. A számlakiállítás során (számítógépes számla) januárban a számlán 1-es áfakódú adószámot írt a számítógépes program a számlára. A számlákat le is pecsételte, a pecséten 2-es áfakódú adószám szerepelt. Az ilyen számla áfája szabályosan levonható a befogadónál? Ha nem, a kibocsátónak hogyan kell korrigálnia a hibát?

Termékdíjzáradék javítása a számlán Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdéskörben szeretném a segítségét kérni. A számlán feltüntetett, termékdíjra vonatkozó záradék téves paragrafusra való hivatkozással került kiállításra. A záradékot a számlával egy tekintet alá eső okirattal tudjuk javítani, illetve szigorú számadásúnak kell lennie? Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

Javítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mi a teendő akkor, ha valakinek van egy kft.-je és egy egyéni vállalkozása, az egyéni vállalkozás teljesítését a kft. számlatömbjéből számlázta. Minden adat az egyéni vállalkozásé, a számla májusban átadott, a "visszakérésre" nincs lehetőség. Köszönettel!

Hogyan kell javítani a hibás számlákat? A NAV megmondja Cikk

A kibocsátott számla módosítása számos okból szükségessé válhat. Módosítást indokolhat valamely utólag bekövetkezett körülmény (például utólag adott árengedmény) vagy a számla hibás volta is (például ha a számlán helytelenül tüntették fel az adóalapot és/vagy az adó összegét, illetve egyéb adatot). A módosítás járhat az adóalap, illetve adó összegének módosulásával, de történhet ezen értékek korrekciója nélkül, egyéb adatot érintő módosítással is – olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) legfrissebb útmutatójában.

Hibás számlázás miatti áfarevízió Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. ingatlanbérleti díj tekintetében választotta az áfa általános szabályok szerinti megállapítását, ennek ellenére adómentesen számlázott. Milyen módon javíthatja az így kiállított számlákat? Mi lesz a javított számlán a teljesítés időpontja? Kell-e áfarevíziót végezni?

Számla javítása – közvetített szolgáltatás feltüntetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy belföldi társaság gépi számláiról – az addigi gyakorlatával ellentételesen – 2017. 01. hótól kezdődően lemaradt "A számla közvetített szolgáltatást tartalmaz" szöveg. Milyen módszerrel lehet a legkevesebb munkával, szabályosan javítani a mulasztást? Köszönettel.

Fordított áfa utólag Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk vagyonvédelmi rendszert telepített egy szintén belföldi adóalany megbízásából 2014-ben. A megbízó 2017-ben jelentkezett, hogy az általunk 3 évvel ezelőtt végzett tevékenység építési engedélyköteles volt, ezért fordított áfával kellett volna számláznunk. Elismeri, hogy 2014-ben nem nyilatkozott felénk erről, ennek ellenére kéri a számla stornózását és új számla kiállítását fordított áfával. Kérdésem, hogy kötelesek vagyunk-e a számlát javítani, hiszen részünkről nem történt hiba; a másik oldalról azt is szeretnénk tudni, hogy van-e egyáltalán lehetőségünk csökkenteni a fizetendő áfát, hiszen a megbízónk nem nyilatkozott a teljesítés előtt az építési engedélyről. Ha javítanunk kell a számlát, akkor az általunk NAV-nak 2014-ben megfizetett áfát a javítás hónapjának bevallásában kell feltüntetni csökkentő tételként, vagy önellenőrizni kell az eredeti bevallást? Válaszukat előre is köszönöm.

Hibás számlák javítása: amit lehet, és amit nem Cikk

Hogyan lehet javítani a rossz teljesítési dátummal, illetve hiányos adattartalmú számlákat? – kérdezték olvasóink. Dr. Kelemen László adószakértő válaszolt.

100 ezer forint áfa a számlában Kérdés

Egyes szállítóink nem tüntették fel az adószámunkat a 100 ezer forintot meghaladó áfatartalmú számláikban. A javítás milyen módja nem kifogásolható a jövőben?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

EU állampolgár kirendelése

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Megváltott fizetett szabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Műszakpótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close