17 találat a(z) számlával egy tekintet alá eső okirat cimkére

A nap kérdése: hogyan módosítható egy időszakos elszámolású, devizás számla? Cikk

Időszakos elszámoláshoz kapcsolódó, eurós számlát helyesbíteni kell. Hogyan lehet ezt szabályosan megtenni, milyen árfolyammal kell számolni? Olvasói kérdésre Kelemen László adószakértő válaszolt.

Számlával egy tekintet alá eső okirat Kérdés

Nem számlázott árengedmény: hogy kezeljük az áfa rendszerében? Cikk

A kiskereskedelmi gyakorlatban már régóta jól ismert és széles körben alkalmazott a nem számlázott árengedmény fogalma. A számlázórendszerek online adatszolgáltatása okán ezen árengedménytípus ismét előtérbe került.

A nap kérdése: hogyan javítsa tavalyi áfás számláját egy 2022-re alanyi mentességet választott vállalkozó? Cikk

2022-re alanyi mentességet választó vállalkozó hogyan javíthatja szabályosan egy tavaly, áfásan kiállított számláját, ahol a partner címe volt hibásan feltüntetve? Olvasói kérdésre Bunna Erika adószakértő válaszolt.

Számlával egy tekintet alá eső okirat Kérdés

Számlán szereplő hibás adószám Kérdés

Számlával egy tekintet alá eső okirat Kérdés

Átutalásos számla kifizetése készpénzzel Kérdés

Pénzforgalmi áfa Kérdés

Teljesítési dátum javítása Kérdés

Számlaérvénytelenítés Kérdés

Online számlaadat-szolgáltatás: a számlakibocsátóra vonatkozó általános szabályok Cikk

Tekintettel arra, hogy az adóhatóság által meghirdetett moratórium 2020. szeptember végével véget ér, így érdemes összefoglalni a számlaadat-szolgáltatással kapcsolatos szabályokat. Háromrészes cikksorozatunk első részében a számlakibocsátóra vonatkozó általános szabályokat ismertetjük, majd egyes – az adóhatóság tájékoztatójában is vizsgált – speciális, kisvállalkozásokra vonatkozó szabályokat elemezzük. Végül a harmadik cikkben a számlabefogadóra vonatkozó rendelkezéseket fogjuk taglalni.

Online számla: NAV online 2.0 adatszolgáltatás Cikk

A koronavírus-járvány az adózás területét sem hagyta érintetlenül. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az eredetileg 2020. április 1-jei hatályba lépéssel tervezett 2.0 online adatszolgáltatást július 1-jétől teszi kötelezően alkalmazandóvá. A 2.0 adatszolgáltatás főleg technikai jellegű változást jelent, cikksorozatunk – jelen – második része ennek részleteit ismerteti.

Elrontott számlák Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy kft., amely idéntől lett alanyi mentes. Futárszolgálattal közvetíti ki a termékeit, amelynek értéke ezután a bankszámlán utalásra kerül. Sajnos az alkalmazott rosszul állította ki a számlákat, áfásan, ez a könyvelésre kerülés után derült ki. A végösszegek a számlán megfelelőek lennének, de a számlán belül megbontotta áfásan a tételeket. Ezek a termékek ugye már meg is érkeztek, az értékük is a bankszámlára. Kb. 20-30 db számláról lenne szó! Kérdésem, hogy pontosan mit tudnánk vele tenni, mert ugye bekérni a számlákat utólag már lehetetlen, hogy sztornózni tudjuk! Jegyzőkönyvezzük, könyveljük fel jól a számlákat, és a számlákhoz állítsunk ki egy számlával egy tekintet alá eső okiratot, hogy egy ellenőrzés során rendben legyen? Köszönöm szépen a segítséget !

Számla módosítás 2018-ban Kérdés

Számlát módosíthatok-e "számlával egy tekintet alá eső okirattal"? Például egy házszám módosítása esetében. Könyvelőnk állítása szerint ez a fajta módosítása a számláknak már nem lehetséges.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Családi ház vásárlása egyéni cégként

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Alapfokú művészeti iskola beszámolási kötelezettsége

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Tanulmányi támogatás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs