18 találat a(z) sportoló cimkére

Sportolók járulékkedvezménye a vírusjárvány idején Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kormány tegnapi döntése alapján járulékkedvezményt kapnak június hónapig az adott ágazatok munkavállalói. Adott egy kézilabdaklub, a vele munkaviszonyban álló sportolók ekhójára is vonatkozik a kedvezmény ezen időszakban? Tehát nekik esetlegesen csak személyi jövedelemadót kell fizetniük? Köszönettel.

Külföldi csapat sportolójának adózása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy külföldi (írországi) székhellyel rendelkező csapat hivatásos sportolójának mi a legjobb adózási forma, és a bruttó jövedelem hány százaléka a közteher? Éves bruttó jövedelme kb. 10 millió forint. A sportoló a szerződése alapján a csapat alkalmazottja, nem egyéni vállalkozó; illetve nappali tagozatos egyetemi hallgató, hazai lakcímmel. A csapat 4%-ot levon a bruttó bérből, "social charges" név alatt, a sportoló már enélkül kapja meg a havi fizetését. Ezen kívül, a sportoló igazoltan cöliákiás (gluténérzékeny), ami fogyatékosságnak számít, ez – amennyiben jól értesültem – adókedvezményre jogosítja fel. Előre is nagyon köszönöm válaszukat!

Szja: mentesség sportolóknak, termőföld-értékesítőknek Cikk

Változik a hitelintézeti tag részjegyszerzésének adóztatása, újabb mentességet kapnak a sportolók és az edzők, meghatározott esetben adómentes lesz a termőföld értékesítése, ha az Országgyűlés megszavazza a nyári adócsomagot.

Nem közhasznú egyesület nyújt támogatást magánszemély részére Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy nem közhasznú egyesület szeretne egy sportolót támogatásban részesíteni oly módon, hogy kifizeti helyette a gyógytornászánál igénybe vett szolgáltatásokat, havonta, kb. egy éven keresztül. Ilyen esetben, mivel ez nem adómentes jövedelem a magánszemélynél, milyen igazolást szükséges adnunk neki? A gyógytornász számlái az egyesület nevére kerülnének kiállításra. Év közben szükséges adóelőleget fizetni? Vagy elegendő csak a 2018-ra vonatkozó bevallásában ezt rendezni? Nagyon köszönöm előre is válaszukat.

Sportegyesület sportolójának költségelszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Sportegyesület magyar első osztályú bajnokságban szereplő magyar válogatott amatőr sportolója (a sportoló a sportegyesület tagja) után elszámolhat-e a sportegyesület például gerinctorna-, konditerembérlet-, reumatológiai kezelés-költségeket számla alapján? A sportoló heti 20 órában a sportegyesületnél alkalmazásban áll (nem mint sportoló, amatőr). Kell-e ilyen jellegű költségek után mint (természetbeni) juttatás után, valamilyen közterhet fizetnie sportegyesületnek? Köszönettel!

Évi 500 millió forintig kedvező adózást választhatnak a sportolók Cikk

A parlament 123 igen, 10 nem szavazattal elfogadta az államháztartásról szóló törvény és egyéb törvények (benne a társasági adóról és az ekhóról szóló törvény) módosítását.

Sportegyesület ad támogatást sportolójának Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy evezős egyesület nem minden amatőr versenyzője szeretne/tud részt venni a hivatalos felkészítő edzőtáborban. Ezeknek a sportolóknak az edzéséhez a Magyar Evezős Szövetség támogatást ad az egyesületnek, hogy fel tudja készíteni a sportolóját. Viszont a sportolók otthon edzenek, ezért az egyesület ezt a pénzt ki szeretné fizetni az adott sportolóknak. Ezt milyen módokon, jogcímeken tudja megtenni az egyesület? Milyen adó-, és járulékvonzata van a kifizetésnek? Kérném, hogy minden lehetséges módozatot legyen kedves ismertetni, hogy milyen formában tud pénzt adni az egyesület a szerződéses amatőr sportolójának. Teljes körű válaszát előre is köszönöm.

Katások, ekhósok figyelem: fontos változás januártól Cikk

Az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2017. évi LXXVII. törvény, valamint a sportvállalkozásokat érintő egyes adózási tárgyú törvények módosításáról szóló 2017. évi CLXIII. törvény módosította az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról szóló 2005. évi CXX. törvényt (a továbbiakban Ekho tv.), emlékeztet közleményében a NAV.

Sportolók pótlékelszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Két kérdésre keresem és kérem a válaszukat. 1. Sporttevékenységet végző kft.-ben alkalmazott sportolók alkalmazhatják-e az ekho szabályai szerinti adózást? 2. A sportolók munkaidő-beosztás és munkaideje nem szabványos. Részükre milyen módon lehet alkalmazni a munka törvénykönyve 145. §-a szerinti pótlékátalányt? Milyen dokumentáció, illetve elszámolás szükséges a helyes alkalmazás érdekében? A munkaszerződésben elég-e rögzíteni, hogy a munkabér tartalmazza a pótlékokat. Nevesíteni szükséges-e az e rendszerben elszámolni kívánt pótlékokat? Milyen munkaidő-nyilvántartást kell ez esetben vezetni? Tisztelettel várom válaszukat!

Tb: hivatásos sportoló, őstermelő Kérdés

Hivatásos sportoló megbízási jogviszony keretében biztosítottá vált egy sportklubnál. (A járulékalapot képező jövedelme eléri a minimálbér 30 százalékát.) Ha emellett mezőgazdasági őstermelőként is tevékenykedik, akkor őstermelőként kell járulékot fizetnie?

Sportoló kivásárlási díja Kérdés

Tisztelt Szakértő! A http://adozona.hu/kerdesek/2017_4_27_Sportolo_kivasarlasi_dij_tby#utm_source=dailypost&utm_medium=email&utm_campaign=notice Fenti linket található válaszukat megköszönve, a téma számviteli oldaláról is szeretnénk véleményezést kérni, a számvitelben hol szerepeltessük helyesen a kivásárlási díjat, hova könyveljük? Köszönettel.

Szponzorálás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fiatal kezdő sportolót szeretne ügyfelem havi 100 000 Ft díjjal támogatni egyéni vállalkozásából vagy többségi tulajdonú cégéből. El tudja költségként számolni és hogyan az egyéni vállalkozásban, illetve hogyan számolható el a cégből? A sportolónak csak szjafizetési kötelezettsége lesz, vagy a 27% ehot is ki kell fizetnie? Válaszukat köszönöm!

Amatőr sportoló juttatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A sportról szóló törvény értelmében amatőr sportoló díjazásban nem részesülhet, viszont igazolt és indokolt költségei megtéríthetők. Lehetséges -e átalányban megállapodni, amennyiben igen, hogyan adózik? A megbízási jogviszony szabályai vonatkoznak rá? Válaszát előre is köszönöm.

Képviseleti szerződés Kérdés

Sportoló képviseleti szerződést kötött egy kft.-vel. A kft. képviseleti díjat kér a sportolótól –ami a nettó jövedelmének bizonyos százaléka –, erről a kft. számlát bocsát ki. A kibocsátott számla áfás?

Sportolók adócsalási gyanúban Cikk

Világszerte egyre keményebben lépnek fel az adóelkerülést szolgáló nemzetközi cégstruktúrák ellen, ami nem csak a multinacionális vállatokat, hanem hírességek, sportolók és sportklubok tevékenységét is érinti. Legutóbb a Barcelona elnökét, Bartomeu-t vádolták meg azzal, hogy Neymar leigazolásához kapcsolódóan 2,8 millió euro adót csalt el, de az átigazolás kapcsán a korábbi elnök elleni is folyik még a vizsgálat. Mindeközben tovább folyik az adócsalással vádolt Messi pere is, és úgy tűnik, más országokban is rájár a rúd a futball jeles képviselőire. Portugália a brazil kapitány, Scolari állítólagos adócsalását vizsgálja, Olaszországban pedig Cannavaro nézhet szembe hasonló vádakkal.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

SZÉP-kártya - kiva

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szociális gondozói díj

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Bértámogatás – családi kedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close