7 találat a(z) sorozatértékesítés cimkére

Sorozatértékesítés ajándékozott teleknél Kérdés

Mezőgazdasági területből lett bánya értékesítése Kérdés

Kiindulás: egy magánszemélynek 25 éve tulajdonában lévő mezőgazdasági földterületén bányászati kutatást végeztek, melynek eredménye, hogy a területen nagy mennyiségű kavics található. A magánszemély a területet, ami 4 helyrajzi számon szerepel, tervezi a mezőgazdasági művelés alól kivonni, és az egész területet a kutatást végző, bányászati joggal rendelkező társaságnak értékesíteni. Kérdéseim: 1/ Üzletszerűség vagy sorozatértékesítés miatt felmerülhet-e áfakötelezettség ? 2/ Felmerülhet-e a 25 éve birtokolt terület után szja-, illetve szochokötelezettség ? Előre is nagyon köszönöm a választ. Üdvözlettel: Sándor Józsefné

Ingatlan sorozatértékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném tudni, hogy az Áfa tv. szerinti ingatlan sorozatértékesítésnek része-e az az építési telek, amit a magánszemély apportál a saját gazdasági társaságába. Tehát nem értékesítésről van szó, hanem apportról. Be kell-e számítani ezeket a telkeket is a sorozatértékesítés darabszámába? Nagyon köszönöm.

Sorozatértékesítés és az áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magánszemély tulajdonában 3 hektár terület van. A 3 hektáron több, 8 helyrajzi szám van. Ha eladja a 3 hektárt, az sorozatjellegű értékesítésnek minősül-e? És mikor minősül sorozatértékesítésnek? Köszönettel. Négyökrüné

Lakások, külterületi ingatlanok sorozatértékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magánszemély évente többször ad el külterületi ingatlant. Kérdésem az, hogy ez sorozatértékesítésnek számít? Kell adószámot kérnie? Szerintem a telek értékesítése áfamentes tevékenység. Jól gondolom? Ugyanez a magánszemély az utóbbi időben lakásokat vesz, felújít, elad. Magánszemélyként végezheti-e ezt a tevékenységet, illetve kérdésem még, hogy be kell-e jelentkeznie az áfatörvény hatálya alá? Végezheti ezt a tevékenységet áfamentesen, illetve, ha nem, akkor hányadik értékesítés után tartozik kötelezően az áfatörvény hatálya alá? Köszönöm a válaszát.

Használt ingatlanok sorozatértékesítése Kérdés

Magánszemély használt lakások felújítását és eladását tervezi, illetve a több éve meglévő négy használt lakását az adóéven belül szeretné eladni, hogy egy nagyobb értékű ingatlant vásároljon. Erre vonatkozik a sorozatértékesítés miatti áfakörbe történő kötelező belépés? Ha igen, akkor hányadik ingatlan eladásakor kell a NAV felé jeleznie?

Áfa – sorozatértékesítés Kérdés

A segítségüket szeretném kérni. 2014. évben értékesítettem 2 darab használt lakást (használatbavételi engedélye már több mint 2 éves ) és egy telket (az ingatlan-nyilvántartásban művelés alól kivett területként nyilvántartott belterületi ingatlant). a.) Ha 2015. évben értékesítek egy használt lakást, akkor ez már sorozatértékesítésnek számít, és áfásan kell értékesítenem? b.) Vagy a használt lakás értékesítését nem kell összevonni a telekértékesítéssel, és nem lesz áfás? c.) A használt lakások értékesítésére vonatkozik a sorozatértékesítés szabálya?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kft. ingatlan (iroda) megvétele tulajdonos által

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bt. eladása osztatlan közös üzlettel – elővételi jog II.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Magáncélú használat az üzemanyagszámlán – kóla

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink