41 találat a(z) rokkantsági járadék cimkére

Az orvosoknak január 31-éig kell adatot szolgáltatniuk a NAV felé Cikk

A személyi kedvezmény a személyi jövedelemadóból vehető igénybe. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján tájékoztat arról, hogy a háziorvosoknak, szakorvosoknak, a tavaly kiállított személyi kedvezményre jogosító igazolásokról 2020. január 31-éig kell elektronikusan adatot szolgáltatniuk.

Rokkantsági, vagy rehabilitációs járadék járulékai ? Kérdés

A rokkantsági járadékos, vagy rehabilitációs járadékos nem minösül nyugdíjasnak ? Eszerint ezt az egyéni vállalkozót nem lehet kiegészítő tevékenységet folytatónak minősíteni?

Rokkantsági járadék Kérdés

A rokkantsági járadékban részesülő személy részére adott Széchenyi kártyás étkezési juttatás beleszámít a 150% kereseti korlátba? Köszönettel.

Rokkantsági járadék Kérdés

A rokkantsági járadékkal rendelkező munkavállaló után kell-e szochót fizetni?

Ki, és mikor jogosult baleseti járadékra? Cikk

A baleseti járadékra való jogosultsághoz három feltétel együttes teljesülése szükséges. Az első, hogy az érintett személy üzemi balesetet szenvedjen, a második, hogy a baleset következtében bizonyos mértékű egészségkárosodása keletkezzen, a harmadik pedig, hogy a járadék megállapításának napján ne illessék meg a megváltozott munkaképességű személyek ellátásai, rehabilitációs, illetve rokkantsági ellátás.

Vállalkozó megváltozott munkaképessége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi problémára keresnénk megoldást: egyéni vállalkozó egyéves táppénze lejárt, de dolgozni továbbra sem tud, elindította a leszázalékoltatását. Most kapott egy elutasító határozatot, melyben állapotát D csoportba sorolták, egészségi állapotának mértéke 30%. Keresőtevékenység végzésére (vállalkozás) hivatkozással elutasították, illetve közölték, ha megszünteti a vállalkozást, akkor újra beadhatja az igényét. Ez a vállalkozó kisboltot üzemeltet alkalmazottakkal; tényleg meg kell szüntetni a vállalkozását, hogy járadékot kapjon? Köszönöm válaszát.

Személyi kedvezmény rokkantsági ellátás Kérdés

Alapkérdés: https://adozona.hu/kerdesek/2018_3_26_Szemelyi_kedvezmeny_rokkantsagi_e_tdn Tisztelt Szakértő! Érdeklődni szeretnék a kedvezménnyel kapcsolatban, hogy van-e különbség a személyi kedvezmény esetében, hogy a megállapító határozaton rokkantsági ellátás szerepel, nem pedig rokkantsági járadék? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Tajti Szabina

Saját jogon járó családi pótlék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy alkalmazott jelenleg 6 órában (ami rugalmas) dolgozik rokkantként, rokkantsági járadékot és emelt családi pótlékot kap. Szeretne még egy 4 órás munkát vállalni. Mehet-e ez a kettő együtt? Válaszát előre is köszönöm!!!

Nyugdíj, rokkantsági ellátás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik munkavállalónk öregségi nyugdíjasnak minősül, viszont rokkantsági ellátásban is részesül. A nyugdíjfolyósító tájékoztatta, hogy az öregségi nyugdíjának összege kedvezőtlenebb, mint a jelenlegi rokkantsági ellátás összege, így az eljárást az igénybejelentéskor tett nyilatkozata alapján megszünteti. A fentieket figyelembe véve ezek szerint nyugdíjasként nem foglalkoztathatom? gy nem részesül a nyugdíj melletti munkavégzés adókedvezményeiben? Válaszát előre is köszönöm.

Rokkantsági járadékos tébéje Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyermekem 31 éves, autista. Eddig nem igényeltünk neki semmilyen ellátást. Sajnos jelentkeztek nála egyéb betegségek is. Most már úgy döntöttünk, beadunk kérelmeket, mert sokan mondták, hogy buták vagyunk, hogy nem élünk a lehetőségekkel. Utánajártam sok mindennek, de 1-2 dologra nem nagyon, vagy ellentmondó, zavaros választ kaptam. 1. A gyerekemnek egyáltalán nincs, és nem is volt jogviszonya, nem dolgozott soha sehol. Kérdésem az, hogy ilyen esetben csak a rokkantsági járadék jöhet szóba? Megváltozott munkaképességűek ellátása semmilyen módon nem? 2. Beadtam a kérelmet a fogyatékossági támogatásra is, szerintem ezt is megkapjuk. Jól tudom, ezen jogalapon jár a közgyógyellátás is? 3. Eddig én fizettem neki a tb-t, ami jelenleg 7320 forint, amennyiben a fenti két ellátást megállapítják részére, mentesül az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetése alól? 4. Van-e esetleg olyan ellátás, amit ilyen esetben igényelhetnénk, de nem tudunk róla? Nagyon szépen köszönjük a választ! Hálás köszönet! Fazekas Lajos

Rokkantsági járadék alatt igénybe vehető-e a gyes? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Rokkantsági járadékkal több éve otthon lévő anyuka most szült. Igénybe veheti-e a gyest? A rokkantsági járadék jár-e neki gyes alatt? Előre is köszönöm válaszukat.

Családi kedvezmény Kérdés

21 éves gyermekem súlyosan fogyatékos. Rokkantsági járadékot és emelt családi pótlékot kap, mint tartósan beteg, súlyosan fogyatékos. Adózandó jövedelemmel nem rendelkezik, mivel nem dolgozik. Ebben az esetben az édesanyja igénybe veheti-e a családi kedvezményt rá, és melyik nyilatkozatot kell ikszelni? Ha igen, akkor a gyerek hány éves koráig lehet igénybe venni? Egy háztartásban élnek.

Vállalkozás indítása rokkantsági járadék mellett Kérdés

Tisztelt Ügyintéző! Segítséget szeretnék kérni az alábbi kérdésben. Ügyfelem rokkantsági járadékban, valamint fogyatékossági támogatásban részesülő magánszemély (egészségkárosodása: 80%, felülvizsgálata nem szükséges, állapota végleges). Otthon végezhető számítógépes munkát vállalna, ehhez vállalkozást szeretne indítani. Kérdésem: A két ellátás mellett lehet-e vállalkozó? Ha vállalkozást indít, nem veszíti-e el a jogosultságát a járadékra és a támogatásra? Segítségét előre is köszönöm. Tisztelettel: Bné Ica könyvelő

Nyugdíjemelés 2018: itt az új kormányrendelet Cikk

Megjelent a Magyar Közlöny 200. számában a 2018. januári nyugdíjemelést szabályozó kormányrendelet, melynek rendelkezései szerint 3 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, valamint a nyugdíjszerű ellátások.

Családi kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2008-tól rokkantsági járadékban és saját jogon (2014. 01. 01-től) családi pótlékra jogosult személy után nem érvényesítették a családi kedvezményt. 2012-ben és 2013-ban az anya kapta a beteg gyermeke után a gyermekét egyedül nevelők családi pótlékát. 2014. januártól már saját jogon folyósították az ellátást a gyermeknek. 2008-tól a beteg gyermek részére rokkantsági járadékot állapítottak meg, amire folyamatosan jogosult volt, és még jelenleg is az. A hozzátartozók közül a testvér tudná érvényesíteni a családi kedvezményt önellenőrzéssel. Jogosan érvényesíti a kedvezményt a testvér a rokkantsági járadékra tekintettel, ha az anya részére a magasabb összegű, gyermeküket egyedül nevelők ellátását folyósították?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Társaság katája, tb-je

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close