162 találat a(z) részvény cimkére

Ennyit osztalékot fizet a Magyar Telekom Cikk

Részvényenként 25 forint osztalékot fizet a 2017-es eredménye után Magyar Telekom Nyrt. – döntött ma a társaság éves közgyűlése.

Jóváhagyta az osztalékfizetést az ANY Biztonsági Nyomda közgyűlése Cikk

Részvényenként 79 forint osztalékot hagyott jóvá az ANY Biztonsági Nyomda április 5-én megtartott éves rendes közgyűlése a 2017-es eredményből – tette közzé a társaság csütörtökön, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Mire készül Mészáros Lőrinc? Felfüggesztették az Opus Global tőzsdei kereskedését Cikk

Felfüggesztették a kereskedést az Opus Global Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén a mai kereskedési nap végéig.

Szigorítják a kriptodevizák kibocsátását Cikk

Szigorú keretek közé szorítanák a kriptodevizák kibocsátását; a világ 20 legnagyobb gazdasága március 19-én kezdődő kétnapos tanácskozásán megszülethetnek az első erre vonatkozó irányelvek – mondja Kardos Krisztina, a KPMG Legal szakértője. A közös nemzetközi fellépést nehezíti, hogy még a definíciók sem letisztultak.

Itt a Mol ajánlata: ennyi osztalék járna egy részvény után Cikk

A Mol Nyrt. igazgatósága részvényenként 127,50 forint teljes osztalék kifizetését javasolja a 2017-es üzleti év után.

Ellenlépésre készülnek a németek a kínaiak gazdasági térnyerése miatt Cikk

Tovább szigoríthatják a külföldi befektetők tevékenységét szabályozó előírásokat Németországban a kínai tőke térnyerése miatt – jelezte egy hét végi interjúban a szövetségi gazdasági miniszter azzal kapcsolatban, hogy a Geely kínai autógyártó társaság tulajdonosa váratlanul megszerezte a Daimler német járműipari csoport csaknem 10 százalékát.

Részvényeladás Kérdés

A következő ügyben kérnék állásfoglalást. Egy magánszemély 1987-ben állt munkaviszonyba egy mezőgazdasági termelőszövetkezetnél. A termelőszövetkezet 1992-ben átalakult szövetkezetté, mely során a munkáltatójától 20 ezer forint részjegyet és 700 ezer forint értékű üzletrészt kapott. 2002-ben a szövetkezet részvénytársasággá alakult, az üzletrésze és a részjegye helyett 7 millió forint névértékű részvényt kapott. Ezt 2017-ben 9 millió 800 ezer forintért értékesítette magánszemély részére. Mennyi szja-, illetve ehobevallási és -fizetési kötelezettsége keletkezik a fenti ügyletből? Válaszukat előre is köszönöm!

Zrt. saját visszavásárolt részvénye Kérdés

A zrt. saját visszavásárolt részvényeinek egy részét a tulajdonosok között szeretné szétosztani, egy részét vezető tisztségviselőjének juttatná térítés nélkül (magánszemély nem tulajdonos), a megmaradó részt pedig bevonná. Milyen adó-, illeték-, számviteli kihatásai vannak a tervezett lépéseknek?

Részvényértékesítés adózása II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kapcsolódva előző, azonos című kérdésemre adott válaszához, szeretném megkérdezni, hogyan állapítható meg egy részvény szokásos piaci értéke zrt. esetén?

Dolgozói részvény eladása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Dolgozói részvény került eladásra 2017-ben. Havonta a fizetésből vontak le egy fix összeget, amiért mindig dolgozói részvényt kaptunk. Összeadtam a vásárlási értékeket, ami az eladási árnál nagyobb, tehát veszteséggel adtam el a részvényeket. Kérdésem, kell-e szerepeltetnem a 1753-as bevallásban, ha igen, akkor mely sorában, milyen adatokkal? Köszönöm.

Részvényértékesítés adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magánszemély 1996-ban jutott munkáltatója által kibocsátott, az ÁPV Rt. tulajdonában lévő törzsrészvényekhez kedvezményes áron. A 10 000 Ft/db névértékű részvényeket 2017-ben 17 000 Ft/db eladási áron értékesítette egy másik magánszemélynek. Jól gondolom, hogy az eladási ár és vételár különbözete után kell 15 százalék szja-t, illetve 14 százalék ehót fizetnie?

Az összeolvadások és felvásárlások éve lesz 2018 Cikk

Az összeolvadások és felvásárlások átléphetik a háromezer milliárd dolláros értéket 2018-ban. A tőzsdei bevezetések (IPO) értéke 50 százalékkal haladhatja meg a 2017-es szintet jövőre, megközelítve a 300 milliárd dollárt. A tranzakciós aktivitás Észak-Amerikában és Európában 2018-ban, a világ más részein pedig 2019-ben tetőzhet – derül ki a Baker McKenzie ügyvédi iroda és az Oxford Economics globális tranzakciós előrejelzésének harmadik kiadásából.

Vagyonkezelő Kérdés

Üdvözlöm! Az alábbi kérdésben várom segítségüket. Könyvelésre került hozzám egy egyszemélyes kft., amely a 6420 vagyonkezelés tevékenységet választotta. Előzetes információ szerint egy másik társaságban lévő részvényeket vásárol, így fogja kezdeni a tevékenységét. Tudnak-e olyan különös szabályt, törvényt, amelyre feltétlenül figyelnem kellene? Válaszukat előre is köszönöm!

Májkárosodás miatt vizsgálnak egy közkedvelt magyar gyógyszert Cikk

Vizsgálatot indított az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) illetékes bizottsága, mert a Richter Gedeon Esmya nevű gyógyszerével kezelt négy betegnél súlyos májkárosodást diagnosztizáltak, hármuknál májátültetést is el kellett végezni a Világgazdaság értesülése szerint. A Richter Gedeon gyógyszergyár szerint nincs összefüggés a gyógyszer és a májkárosodás között.

Mol-részvények felaprózva: mától 125 forintos névértékkel forognak Cikk

Mától az 1000 forint névértékű törzsrészvények nyolcadolásával létrejött új, 125 forint névértékű Mol-részvényekkel folytatódik a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT); az 1000 forint névértékűekkel utoljára szeptember 25-én volt kereskedés.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

NTAK adatszolgáltatás számlázás esetén

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Megbízási díj

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink