5 találat a(z) pizzafutár cimkére

Pizzafutár Kérdés

Tisztelt Szakértő! A pizzafutár által kiszállított pizzát rögzíteni kell az online pénztárgépben. Hogyan kell szabályszerűen bizonylatolni? Ha már a rendelés megérkezésekor beüti az online pénztárgépbe, az tűnik a legbiztosabbnak, mert odaadja az online pénztárgépben rögzített nyugtát, ezért nem szankcionálható. Viszont nem lehet tudni, hogy a kiszállított pizza ellenértékét készpénzzel vagy bankkártyával fogják kiegyenlíteni. Így a futár visszaérkezésekor rendszeresen korrigálni kellene gépi nyugtákat, amire nincs kapacitás, másrészről nagy hibalehetőség rejlik ebben a megoldásban. Mi a bevett gyakorlat? Mi a legegyszerűbb jogszerű megoldás? Segítségét előre is köszönöm!

Pizzafutárok gépkocsitérítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. pizzakiszállítással foglalkozik. Futárok vannak bejelentve munkaviszonyban. A kérdésem, hogy a gépkocsihasználatot hogyan tudnák egyszerűen elszámoltnak tekinteni? Kell-e kiküldetési rendelvényt írni? Kell-e ehhez a gépkocsitankolás számlája? Lehet-e átalányként megállapítani egy összeget, és ha igen, akkor annak mi lehet a számítási alapja? Mint gépkocsi-költségtérítésnek adó- és járulékmentesnek kellene lennie. Hogyan lehetne ezt egyszerűbben, kevesebb adminisztrációval megoldani? Vonatkozhat-e rájuk a fuvarozókra alkalmazható a 3000 forintos napidíj? Várom válaszukat.

Pizzafutár Kérdés

Tisztelt Cím! Egy kft. éttermet üzemeltet, házhozszállítást is szeretni vállalni, pizzákat kiszállítani...stb. Ehhez van a kft. tulajdonában egy személyautó. Milyen nyilvántartást kell vezetnie az autóval kapcsolatban (útnyilvántartás, menetlevél)? A cégautóadót kell-e fizetnie? Hogyan tudja a költségeit elszámolni az autóval kapcsolatban? Nagyon köszönöm a válaszukat. Üdv. M. Éva

Pizzát rendelt a NAV, de nem kapott nyugtát Cikk

Nem adott nyugtát a vám- és pénzügyőrség hivatali épületébe kiszállított pizzáról egy zalaegerszegi futár a pénzügyőröknek, akik éppen a házhoz szállítást végző vendéglátóegységeket ellenőrizték.

Az APEH épületében bukott le a pizzafutár Cikk

A pizzát szállító cég munkatársának még az APEH épületében sem jutott eszébe, hogy nyugtát adjon, ehelyett pincérblokkot adott a megrendelőnek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Meghiúsult ügylet előlegének rendezése

Bunna Erika

adótanácsadó

Szálláshely-szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Helyi iparűzési adó

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close