44 találat a(z) pénztárgéphasználat cimkére

Pénztárgéphasználat kérdése Kérdés

Pénztárgéphasználat Kérdés

PTGSZLAH 2021 Kérdés

Elektronikus fizetés Kérdés

Elektronikus fizetés Kérdés

Online fizetés biztosításának lehetősége Kérdés

PTGSZLAH Kérdés

Pénztárgéphasználat-számlaadat-szolgáltatás Kérdés

NAV számlázó kontra pénztárgéphasználat Kérdés

Tisztelt Szakértők! Kérem szíves segítségüket a következő esettel kapcsolatban! Ügyfelem NAV online számlázó rendszerben készíti számláit. Tevékenysége kapcsán pénztárgéphasználatra kötelezett. A NAV online számlázó rendszer minden számláról továbbítja az adatszolgáltatást, így kérdés merült fel a pénztárgép használatával kapcsolatban. A NAV számlázó esetében a teljes adattovábbítás következtében viszont nem tudom, hogyan kellene a pénztágépet használni? Mikor és hogyan kell beütni a készpénzes számlákat? Mi a gyakorlat arra vonatkozóan, hogy ellenőrzés során a pénztárgép rovancsolása kapcsán a házipénztár egyezik-e? Tehát a pénztárgéphasználat hogyan valósul meg? A készpénzes számlákat nem gyűjtőbe, hanem „pénzbe ütik” be? A gyakorlat egy másik cégnél az volt, aki nem NAV számlázó programot használ, hogy a 100 e Ft alatti áfás készpénzes számlákat a pénztárgépbe beütöttük a 100 e Ft feletti számlákat nem, hiszen ott az adatszolgáltatás megvalósult a NAV számlázón keresztül. Ha számlázó programot használ egy cég, akkor nem kell a pénztárgépbe ütni a készpénzes számlákat csak a nyugtás bevételeket? Gyakorlati megvalósítás is érdekelne, valamit a pénzkezelési szabályzat erre való iránymutatása? A pénztárgép használatát nem választó vállalkozók esetén a tárgyhót követően a PTGSZLAH nyomtatványon szolgáltatunk adatot és nem jött elő problémaként a NAV vagy más egyéb számlázó adatszolgáltatása. Kérem szíves állásfoglalásukat! Üdvözlettel: Szabó Anita

Pénztárgéphasználat üzemeltetőváltáskor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk egyéni vállalkozásként indult, ő bérelte az üzlethelyiséget és ő üzemeltette a pénztárgépet. Profilbővítés miatt gazdaságosabb megoldás volt, ha céget alapítunk. Az üzletet már a társaságunk bérli, viszont a pénztárgép még az egyéni vállalkozó nevén van, folyamatban van, hogy a társaságnak legyen pénztárgépe (kódra várunk), addig egyéni vállalkozásost nem zárják le. Az egyéni vállalkozás telephelyét a bérleti szerződés megszüntetésekor kijelentettük, a társaságba pedig bejelentettük. Mi történik azokkal a pénztárgépbeütésekkel, amelyek az egyéni vállalkozó nevén szereplő pénztárgépbe történtek, de már a társaság által bérelt üzletben, telephelyén? Üdvözlettel.

Pénztárgéphasználat Kérdés

Egy kft. egy éve nem használja a pénztárgépét, amit bejelentett a NAV-nak 45 napon belül. Van-e időbeni korlát, hogy meddig lehet szüneteltetni? Válaszukat előre is köszönjük.

Pénztárgéphasználat Kérdés

Egy művirágkészítőt kötelezni akarnak a pénztárgép használatára, mert virágait egy kifejezetten nagybani vásárlók részére fenntartott piacon árulja, heti egy-két alkalommal. Vagy pedig ugye a bevallást kérik helyette a számlákról. Egy területet bérel, ami ketrecszerűen zárható. Kérhetik ezt? Valamint kérik ennek a területnek a telephelyként való bejelentését. Jogosan-e?

Épitőanyag-kereskedő pénztárgéphasználata Kérdés

Építőanyag kereskedéssel foglalkozó kft.-től megrendel a vevő építőanyagot, a készpénzes számla elkészül, és a kiszállítással egy ídőben átadják a vevőnek, a készpénzt meg elveszi, aki kiszállította az árut. A kiszállítás még aznap megtörténik. Kérdésem: be kell-e ezt ütni a pénztárgépbe a jelenlegi szabályok szerint? Mivel az értékesítés nem a boltban történik? A kft. a számlára azt írja, hogy halasztott készpénzfizetés, és mind a három dátum egyforma a számlán. Jó ez így? Válaszukat köszönöm.

Pénztárgéphasználat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó fő tevékenysége Dísznövény-és virágtermesztés. Ezen kívül még Virág-, koszorú-, dísznövény-kiskereskedelem (477601 TEÁOR) és Műanyag-, háztartási cikk kiskereskedelem (475905 TEÁOR). Nem zárt terű üzletben szeretné végezni a tevékenységet, hanem a saját udvarában. Szükséges-e pénztárgépet használnia ezen tevékenységek végzésekor? Köszönettel.

Online pénztárgép használata Kérdés

Tisztelt Válaszadó! Vállalkozásunk pénztárgépköteles és nem köteles tevékenységet is végez. A pénztárgépköteles tevékenység a főtevékenység, melyhez speciális pénztárgépekre van szükség, más tevékenység kiszolgálására nem alkalmas. Kérdésem a következő. A főtevékenység mellett végzett egyéb, önmagában nem pénztárgép-kötelezett tevékenységek esetében is kötelező-e a pénztárgéphasználat? Válaszát köszönöm. Üdvözlettel

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ír illetőségű tulajdonostól vásárolt kft. üzletrész

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Kettős adóztatás

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Betéti társaság beltagjának adókötelezettsége

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs