44 találat a(z) pénztárgéphasználat cimkére

Pénztárgéphasználat kérdése Kérdés

Pénztárgéphasználat Kérdés

PTGSZLAH 2021 Kérdés

Elektronikus fizetés Kérdés

Elektronikus fizetés Kérdés

Online fizetés biztosításának lehetősége Kérdés

PTGSZLAH Kérdés

Pénztárgéphasználat-számlaadat-szolgáltatás Kérdés

NAV számlázó kontra pénztárgéphasználat Kérdés

Tisztelt Szakértők! Kérem szíves segítségüket a következő esettel kapcsolatban! Ügyfelem NAV online számlázó rendszerben készíti számláit. Tevékenysége kapcsán pénztárgéphasználatra kötelezett. A NAV online számlázó rendszer minden számláról továbbítja az adatszolgáltatást, így kérdés merült fel a pénztárgép használatával kapcsolatban. A NAV számlázó esetében a teljes adattovábbítás következtében viszont nem tudom, hogyan kellene a pénztágépet használni? Mikor és hogyan kell beütni a készpénzes számlákat? Mi a gyakorlat arra vonatkozóan, hogy ellenőrzés során a pénztárgép rovancsolása kapcsán a házipénztár egyezik-e? Tehát a pénztárgéphasználat hogyan valósul meg? A készpénzes számlákat nem gyűjtőbe, hanem „pénzbe ütik” be? A gyakorlat egy másik cégnél az volt, aki nem NAV számlázó programot használ, hogy a 100 e Ft alatti áfás készpénzes számlákat a pénztárgépbe beütöttük a 100 e Ft feletti számlákat nem, hiszen ott az adatszolgáltatás megvalósult a NAV számlázón keresztül. Ha számlázó programot használ egy cég, akkor nem kell a pénztárgépbe ütni a készpénzes számlákat csak a nyugtás bevételeket? Gyakorlati megvalósítás is érdekelne, valamit a pénzkezelési szabályzat erre való iránymutatása? A pénztárgép használatát nem választó vállalkozók esetén a tárgyhót követően a PTGSZLAH nyomtatványon szolgáltatunk adatot és nem jött elő problémaként a NAV vagy más egyéb számlázó adatszolgáltatása. Kérem szíves állásfoglalásukat! Üdvözlettel: Szabó Anita

Pénztárgéphasználat üzemeltetőváltáskor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk egyéni vállalkozásként indult, ő bérelte az üzlethelyiséget és ő üzemeltette a pénztárgépet. Profilbővítés miatt gazdaságosabb megoldás volt, ha céget alapítunk. Az üzletet már a társaságunk bérli, viszont a pénztárgép még az egyéni vállalkozó nevén van, folyamatban van, hogy a társaságnak legyen pénztárgépe (kódra várunk), addig egyéni vállalkozásost nem zárják le. Az egyéni vállalkozás telephelyét a bérleti szerződés megszüntetésekor kijelentettük, a társaságba pedig bejelentettük. Mi történik azokkal a pénztárgépbeütésekkel, amelyek az egyéni vállalkozó nevén szereplő pénztárgépbe történtek, de már a társaság által bérelt üzletben, telephelyén? Üdvözlettel.

Pénztárgéphasználat Kérdés

Egy kft. egy éve nem használja a pénztárgépét, amit bejelentett a NAV-nak 45 napon belül. Van-e időbeni korlát, hogy meddig lehet szüneteltetni? Válaszukat előre is köszönjük.

Pénztárgéphasználat Kérdés

Egy művirágkészítőt kötelezni akarnak a pénztárgép használatára, mert virágait egy kifejezetten nagybani vásárlók részére fenntartott piacon árulja, heti egy-két alkalommal. Vagy pedig ugye a bevallást kérik helyette a számlákról. Egy területet bérel, ami ketrecszerűen zárható. Kérhetik ezt? Valamint kérik ennek a területnek a telephelyként való bejelentését. Jogosan-e?

Épitőanyag-kereskedő pénztárgéphasználata Kérdés

Építőanyag kereskedéssel foglalkozó kft.-től megrendel a vevő építőanyagot, a készpénzes számla elkészül, és a kiszállítással egy ídőben átadják a vevőnek, a készpénzt meg elveszi, aki kiszállította az árut. A kiszállítás még aznap megtörténik. Kérdésem: be kell-e ezt ütni a pénztárgépbe a jelenlegi szabályok szerint? Mivel az értékesítés nem a boltban történik? A kft. a számlára azt írja, hogy halasztott készpénzfizetés, és mind a három dátum egyforma a számlán. Jó ez így? Válaszukat köszönöm.

Pénztárgéphasználat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó fő tevékenysége Dísznövény-és virágtermesztés. Ezen kívül még Virág-, koszorú-, dísznövény-kiskereskedelem (477601 TEÁOR) és Műanyag-, háztartási cikk kiskereskedelem (475905 TEÁOR). Nem zárt terű üzletben szeretné végezni a tevékenységet, hanem a saját udvarában. Szükséges-e pénztárgépet használnia ezen tevékenységek végzésekor? Köszönettel.

Online pénztárgép használata Kérdés

Tisztelt Válaszadó! Vállalkozásunk pénztárgépköteles és nem köteles tevékenységet is végez. A pénztárgépköteles tevékenység a főtevékenység, melyhez speciális pénztárgépekre van szükség, más tevékenység kiszolgálására nem alkalmas. Kérdésem a következő. A főtevékenység mellett végzett egyéb, önmagában nem pénztárgép-kötelezett tevékenységek esetében is kötelező-e a pénztárgéphasználat? Válaszát köszönöm. Üdvözlettel

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs