86 találat a(z) pénztárgép-használat cimkére

Bekeményít a NAV: őket ellenőrzi a nap 24 órájában Cikk

Átfogó ellenőrzésbe kezd a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a budapesti vendéglátósok körében, megelégelve azok kirívóan alacsony adózási fegyelmét. A más régiók revizorait is mozgósító napi 24 órás fellépés célja, hogy véget vessen a vásárlókat megtévesztő visszaéléseknek és rákényszerítse a vendéglátóhelyeket, hogy a bevételeikről szabályos bizonylatot adjanak. A mulasztók szigorú büntetésre számíthatnak.

NAV-hoz bekötött pénztárgép naplója Kérdés

Szeretnék segítséget kérni abban, hogy milyen bizonylatoknak kell lenni az üzletben az új pénztárgéphez. Ugyanis olvastam egy cikket, hogy a NAV ellenőrzéseket végzett, és szinte mindenkit megbírságolt valamilyen ürüggyel. Például, hogy nem volt a pénztárgépnapló naprakész, stb. Tehát szeretném tudni, mi az, amit követelhet a NAV, és minek kell lennie a pénztárgép mellett? Köszönöm a segítséget.

Online pénztárgép meghibásodása Kérdés

Mi a teendő abban az esetben, ha a szerviz nem tud csere pénztárgépet biztosítani online pénztárgép meghibásodása esetén? 2014-ben beüzemelt online pénztárgép rövid időn belül meghibásodott, a szerviz javításra elszállította. Az előírások szerint, ha 15 napon belül nem sikerül a javítás, akkor a szerviz köteles csere pénztárgépet biztosítani. A társaság pénztárgép használatára kötelezett, nyitás óta gépi nyugtát ad. 15 napig van lehetősége kézi nyugtát kiállítani. Mi van akkor, ha eltelik a 15 nap, az online pénztárgép javítása még nem készült el, és a szerviz továbbra sem tud cseregépet biztosítani, függetlenül attól, hogy ez számára kötelező lenne? Továbbra is adható kézi nyugta addig, amíg az online pénztárgépet nem hozzák vissza a javításból, vagy minden eladásról számlát kell kiállítani, és ebben az esetben hetente jelenteni?Vagy bérelni kell online pénztárgépet, mert a szerviz nem tud cseregépet biztosítani, vagy be kell zárni az üzletet? Válaszukat köszönöm. Üdvözlettel: Szalay Ilona Margit

Pénztárgép-használat székhelyen kívül Kérdés

Tisztelt Szakértők! Szeretném állásfolgalásukat kéri a következő ügyben: non-profit szervezet pénztárgép-köteles tevékenységet végez, és a székhelyén a pénztárgépet használja. Évente 5 alkalommal szabdtéri rendezvényt szervez, melyre több ezren látogatnak el. 9-15 kapun lehet bejutni a rendezvényre, ahol jegyszedők nyugta ellenében engedik be a látogatókat. A pénztárgépes anno, amikor a pénztárgépet üzembe helyezte, elmondta, hogy használhatjuk a pénztárgépet székhelyen kívül is, de ezt be kell jelenteni a NAV-nak. Nekem technikai problémám va: a terület ahol a rendezvény van, óriási lakott területen kívül van, és több kapun léphetnek be a látogatók. Egy pénztárgép lévén fizikailag kivitelezhetetlen a pénztárgép használata, csak nyugtázni tudunk. A rendezvény 2 napos, a jegyszedők elszámolása időszakos, a rendezvény összesítése másnap történik meg. Tudom hogy gyakorlat nincs rá, de Önök szerint a nyugtás bevételeket a pénztárgépbe be kell ütni a rendezvényt követően? Ezzel annyi problémám van, hogy ha több millió forint beütés történik az összesítés után egy tételben, akkor a NAV azzal mit kezd? A nyugtás bevételeket be kell ütni vagy sem a pénztárgépbe? Várom megtisztelő válaszukat, tanácsukat, ötletüket. Köszönettel: Szabó Anita

Lehet-e kitelepülés? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hotel, étteremmel és NAV-os kasszával rendelkezik. Lehet-e csak nyugtát adni, ha a sportrendezvény résztvevői nem érintik az éttermet, egy külső helyszínen egytál ételt, szendvicset, üdítőt ehetnek, fizetnek, és továbbmennek?

Pénztárgép piaci árus Kérdés

Piacon árusító vállalkozó nyugtaadási kötelezettséggel rendelkezik. De vásárolnak nála, és az ügyfele számlát kér. Kell-e ebben az esetben a számlát a pénztárgépbe beütni, ha igen, milyen feltételei vannak?

Téves összeget ütött be a pénztárgépbe? Így kell helyesbíteni Cikk

Téves összeget ütött be az eladó a pénztárgépbe, a vevő magával vitte a nyugtát, hogyan módosítható a pénztárgép napi bevételének összege? – kérdezte olvasónk. Sinka Júlia, adó- és számviteli tanácsadó szakértőnk válaszolt.

Adatszolgáltatás pénztárgép-használatra kötelezetteknek Esemény

2014. július 31.

Adatszolgáltatás pénztárgép-használatra kötelezetteknek Esemény

2014. július 24.

Adatszolgáltatás pénztárgép-használatra kötelezetteknek Esemény

2014. július 17.

Adatszolgáltatás pénztárgép-használatra kötelezetteknek Esemény

2014. július 10.

Adatszolgáltatás a pénztárgép-használatra kötelezetteknek Esemény

2014. július 3.

Pénztárgép, rendezvényre kitelepülés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vendéglátással foglalkozó cég pénztárgép-használatra kötelezett. Egy falunapi rendezvényre 3-4 standdal kitelepül, sátrakba, és italkiméréssel fog szolgáltatást nyújtani. Ilyenkor pénztárgépet kell használni (esetleg mind a 3-4 helyen), vagy elég nyugtát adni? Ha elég nyugtát adni, a nap végén a székhelyen lévő pénztárgépbe be kell rögzíteni?

Pénztárgép kötelező használata Kérdés

Vannak olyan vállalkozások, amelyeknek a tevékenységi körében olyan tevékenységek is szerepelnek, mint például kiskereskedelem, de ilyen tevékenységet még nem folytatnak. Ebben az esetben mi a teendő?

Pénztárgép használata Kérdés

A cég nem használt még pénztárgépet, most fog először. Követtem cikkeiket a NAV álláspontjáról pénztárgépes nyugta vagy áfás számla ügyében, de nem teljesen világos a dolog. Például egy közértben is úgy működik a dolog, ha áfás számlát kérek, akkor is beütik a gépbe, csak a nyugtát nem adják oda, hanem a számlamásolathoz tűzik. Követhető ez a megoldás? Nekem úgy lenne logikus, hogy mindent, amit készpénzben fizetnek, be kell ütni, de a NAV-állásfoglalás, mintha ellentmondana ennek. További kérdés: hitelkártyás fizetést be kell-e ütni? Postai utánvétes bevételt be kell-e ütni? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Eb-jegyértékesítés – Németország áfa

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Közösségen belüli beszerzés

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink