11 találat a(z) operatív lízing cimkére

Autóvásárlás vagy bérlés? Cégeknek ez éri meg jobban Cikk

A 2020-as év ráébresztette a vállalatokat, hogy a legváratlanabb helyzetre is fel kell készülniük a túléléshez, illetve a versenyképesség megőrzéséhez. Ennek egyik kulcsa a szabadon felhasználható tőke növelése, ami nemcsak a likviditás megőrzése, hanem az üzletfejlesztési célok megvalósítása miatt is kiemelten fontos. A jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzetben ezért egy tartós beruházás, így például egy saját tulajdonú autó beszerzése óriási kockázatot jelenthet, hiszen a vásárlást vagy a hitelfelvételt követően a vállalat évekig nem fér hozzá a lekötött összeghez, ami megnehezíti a gyors üzleti reakciót. A flottakezelésben piacvezető LeasPlan összefoglalta, hogy milyen mértékű költségmegtakarítást érhetnek el a vállalatok a céges flottához kapcsolódóan, ha vásárlás helyett a tartós bérletet választják.

Személygépkocsi tartós bérlete Kérdés

Operatív lízing Kérdés

Személygépkocsi oparatív lízing Kérdés

T. Cím! Egyéni vállalkozó (élelmiszerboltot üzemeltet) személygépkocsit lízingel operatív lízing formájában. Kérdések: az operatív lízing díj áfája levonható-e? Költségként a kifizetett lízingdíj milyen formában számolható el? Keletkezik-e cégautóadó-fizetési kötelezettség? Menetlevél vagy útnyilvántartás vezetésére kötelezett? A vásárolt üzemanyag számla ellenében elszámolható-e?

Tudnivalók a pénzügyi lízingről és könyveléséről Cikk

Az olvasók egyre többször teszik fel a kérdést: mi a különbség az egyes lízingfajták között, hogyan végezhető el a besorolásuk és hogyan kell elszámolni őket. Elég nagy a bizonytalanság a témakörben, számos szakirodalom foglalkozik a kérdéskörrel. Az egyes jogszabályokban fellelhető definíciók jelenleg sem teljesen azonosak, ráadásul az uniós szabályozás – s ennek nyomán a hazai is – 2019-től jelentősen változni fog.

Megszűnik a tartós bérlet! Változnak a cégautóadó-szabályok Cikk

2017. január 1-jétől megszűnik a tartós bérlet fogalma, és ezzel együtt törlődnek a tartós bérlettel kapcsolatos speciális rendelkezések is a gépjárműadóról szóló törvényből.

Operatív lízing Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. tulajdonosa operatív lízing keretében bérel egy személygépkocsit. Kérdésem, hogy ki számolja el az értékcsökkenést, a lízingbevevő, vagy a lízingbeadó? Köszönöm a válaszát.

Operatív lízing Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk operatív lízing keretében bérel különböző berendezéseket egy cégtől. Első részletként egy magasabb összeget fizetünk ki, sok esetben az éves bérleti díjnak megfelelő összeget. Kérdésem, hogy ez így szabályos-e? Lekönyvelhetem bérleti díjként a nagy összegű első kifzetést? A szerződésben egyébként összegszerűen nevesítve van az első havi magas bérleti díj és a szerződés időtartamára a havi egyforma díjak. Válaszát előre is köszönöm!

Lízing Kérdés

Tisztelt Adózóna! Segítségüket szeretném kérni a következő témában: Mi a különbség az operatív lízing és a pénzügyi lízing között? Köszönettel.

Operatív lízing – áfa – cégautóadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk operatív lízinggel venne bérbe egy autót. Ha jól tudom, akkor ebben az esetben cégautóadó-fizetési kötelezettség merül fel. A kérdésem az lenne, hogy az operatív lízing áfája valóban teljes egészében visszaigényelhető-e abban az esetben is, ha a részletes nyilvántartásból egyértelműen kiderül a magáncélú használat?

Áfalevonás operatív lízing esetén Kérdés

A vállalkozás személygépkocsikat vesz bérbe egy flottakezelő cégtől. Operatív lízingről van szó! A bérleti díj és a cégautóadó is Áfa-s összeggel kerül kiszámlázásra.Kérdés: levonható-e az Áfa összege?Köszönöm válaszukat.Votisky András

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Plugin hibrid személygépkocsi

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szolgáltatás exportja

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close