18 találat a(z) operatív lízing cimkére

Dolgozói befizetés operatív lízingbe Kérdés

Áfalevonás bérlő nélkül? Kérdés

Áfa – Bérbeadási cél 90 százalékos teljesülése Kérdés

Tartós bérlettel együtt kiszámlázott üzemanyagköltség áfája Kérdés

Operatív lízing egyéni vállalkozónál Kérdés

Szerződésátruházás 2.0 Kérdés

Cégautó magánhasználatának üzemanyagköltsége – szja, áfa Cikk

Keletkezik-e szja-alapként adóztatható jövedelem, illetve az üzemanyag áfájával hogyan kell eljárni a cégautó-magánhasználat arányára jutó üzemanyagköltségnél? – kérdezte az Adózóna olvasója. Juhász Tibor okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő válaszolt.

Autóvásárlás vagy bérlés? Cégeknek ez éri meg jobban Cikk

A 2020-as év ráébresztette a vállalatokat, hogy a legváratlanabb helyzetre is fel kell készülniük a túléléshez, illetve a versenyképesség megőrzéséhez. Ennek egyik kulcsa a szabadon felhasználható tőke növelése, ami nemcsak a likviditás megőrzése, hanem az üzletfejlesztési célok megvalósítása miatt is kiemelten fontos. A jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzetben ezért egy tartós beruházás, így például egy saját tulajdonú autó beszerzése óriási kockázatot jelenthet, hiszen a vásárlást vagy a hitelfelvételt követően a vállalat évekig nem fér hozzá a lekötött összeghez, ami megnehezíti a gyors üzleti reakciót. A flottakezelésben piacvezető LeasPlan összefoglalta, hogy milyen mértékű költségmegtakarítást érhetnek el a vállalatok a céges flottához kapcsolódóan, ha vásárlás helyett a tartós bérletet választják.

Személygépkocsi tartós bérlete Kérdés

Operatív lízing Kérdés

Személygépkocsi oparatív lízing Kérdés

T. Cím! Egyéni vállalkozó (élelmiszerboltot üzemeltet) személygépkocsit lízingel operatív lízing formájában. Kérdések: az operatív lízing díj áfája levonható-e? Költségként a kifizetett lízingdíj milyen formában számolható el? Keletkezik-e cégautóadó-fizetési kötelezettség? Menetlevél vagy útnyilvántartás vezetésére kötelezett? A vásárolt üzemanyag számla ellenében elszámolható-e?

Tudnivalók a pénzügyi lízingről és könyveléséről Cikk

Az olvasók egyre többször teszik fel a kérdést: mi a különbség az egyes lízingfajták között, hogyan végezhető el a besorolásuk és hogyan kell elszámolni őket. Elég nagy a bizonytalanság a témakörben, számos szakirodalom foglalkozik a kérdéskörrel. Az egyes jogszabályokban fellelhető definíciók jelenleg sem teljesen azonosak, ráadásul az uniós szabályozás – s ennek nyomán a hazai is – 2019-től jelentősen változni fog.

Megszűnik a tartós bérlet! Változnak a cégautóadó-szabályok Cikk

2017. január 1-jétől megszűnik a tartós bérlet fogalma, és ezzel együtt törlődnek a tartós bérlettel kapcsolatos speciális rendelkezések is a gépjárműadóról szóló törvényből.

Operatív lízing Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. tulajdonosa operatív lízing keretében bérel egy személygépkocsit. Kérdésem, hogy ki számolja el az értékcsökkenést, a lízingbevevő, vagy a lízingbeadó? Köszönöm a válaszát.

Operatív lízing Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk operatív lízing keretében bérel különböző berendezéseket egy cégtől. Első részletként egy magasabb összeget fizetünk ki, sok esetben az éves bérleti díjnak megfelelő összeget. Kérdésem, hogy ez így szabályos-e? Lekönyvelhetem bérleti díjként a nagy összegű első kifzetést? A szerződésben egyébként összegszerűen nevesítve van az első havi magas bérleti díj és a szerződés időtartamára a havi egyforma díjak. Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Bt. áttér katára

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Nyugdíj korhatár előtt

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs