296 találat a(z) online pénztárgép cimkére

Online pénztárgép Kérdés

Tisztelt Szakértők! Egy vállalkozás ajándéktárgyak értékesítésével foglalkozik. Ott online pénztárgépet üzemelt. Van piaci árusítás is. Ezen értékesítéseknél adhat-e nyugtát a vásárlóknak?

Készpénzes számla végösszegének beütése a pénztárgépbe Kérdés

Tisztelt Szakértők! Az alábbi kérdésben szeretném a segítségüket kérni. Adott egy kft., ami kis- és nagykereskedelmi tevékenységet folytat és a számlázáshoz számítógépes programot használ. Jelenleg a blokkok mellett a készpénzes számlák alapján történt értékesítéssel kapcsolatos bevételeket is rögzíti a pénztárgépben. Ezt a gyakorlatot folytatva 2018. 07. 01-jétől kezdődően a nagyobb értékű vásárlásokról az online pénztárgépek és a számlázórendszer is fog „jelenteni” a NAV-nak. Ezek az összesített forgalmak nem fognak egyezni a társaság bevallásával. Jól gondoljuk, hogy a számlázóprogramok jövő évi NAV-hoz történő bekötését követően nem tartható fenn ez a gyakorlat? Mi lehet a helyes megoldás? Köszönettel: István

Webshop Kérdés

Tisztelt Szakértők! Egy vállalkozás 4791 '08 Csomagküldő, internetes kiskereskedelmet jelölt meg tevékenységeként (más tevékenysége nincs is bejelentve). Nem kizárólag a webshop oldalon keresztül fogad rendeléseket, hanem internetes hirdetéseken keresztül is (pl. apróhirdetések). Előfordul ezáltal, hogy ha lehetősége engedi, találkozik a vevőjével egy megbeszélt helyen, ahol átadja a megvásárolt terméket, és készpénzfizetési számlát ad a vásárlónak. Megteheti-e ezt a vállalkozó ezzel a tevékenységével? Online pénztárgép használata nem igazán lehetséges így! Szükséges tárgyhót követő 15-éig ezekről a számlákról jelentést küldeni a NAV felé?

Online pénztárgépben készpénzmozgás kezelése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Nemrégiben megjelent a NAV-nak egy tájékoztatása az online pénztárgépek kezelésével kapcsolatosan (http://www.nav.gov.hu/nav/tudjon_rola/5_1_legfontosabb_teen20170918.html). Este bolt- és pénztárzáráskor a készpénzt kiveszik a kasszából és berakják a boltban lévő széfbe. Szeretném megkérdezni, hogy ezt a mozgást kell-e, s ha kell, akkor hogyan kell rögzíteni a pénztárgépben? Másnap nyitáskor a "nyitó készpénz"-hez milyen összeget kell rögzíteni? Csak a váltópénz összegét, ami a pénztárgép alatti kasszában található, vagy hozzá kell adni azt is, amit előző este a széfbe helyeztek? Ha csak a váltópénzt kell rögzíteni nyitó összegnek, akkor kell-e a pénztárgépben valahogy jelölni, hogy a hét végén az adott heti készpénzes bevételt befizetik a bankszámlára? Ha csak a váltópénzt kell nyitó összegnek rögzíteni, akkor hogyan kell rögzíteni az olyan tételt, amikor egy szállítói számlát fizetek ki, de a számla összege magasabb, mint az adott napi készpénzes bevétel, és ezért az előző napi bevételből is fizetek ki? Hogyan kell (ha kell) javítani azt az eseményt, ha a nyugtát készpénzesre ütik a kasszában, de a vevő mégis bankkártyával fizet? S hogyan kell kezelni ennek a fordítottját (bankkártyás tételnek ütik, de mégis készpénzben fizetik ki)? Hogyan kell szerepeltetni a pénztárgépben, ha a vevő vásárlási utalvánnyal fizet? Köszönöm! Üdvözlettel: Oszlánszky Gábor

Így lát bele a NAV a tranzakciókba Cikk

Az online számlázás tesztüzeme sikeresen zajlik, a számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötésével évi 50 ezer milliárd forint összegű számlaforgalom válik láthatóvá és követhetővé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal számára – közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-vel.

Online pénztárgép – nyugtatömb Kérdés

Tisztelt Tanácsadó! Online pénztárgép használatára kötelezett adózónak rendelkeznie kell-e nyugtatömbbel, ha számlatömbbel rendelkezik, és a pénztárgép meghibásodása esetén számlát állít ki a bevételekről? Melyik jogszabályhely írja elő, hogy nyugtatömbbel kell rendelkeznie ilyen esetekben? Illetve létezik-e kizárás, hogy ezen esetekben számla nem állítható ki. Köszönöm szépen a tanácsát előre is.

Online pénztárgép napi bevétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérném szíves segítségét az alábbi kérdésben: kettős könyvvitelt vezető kft. vendéglátó tevékenységet folytat, bankkártya-, szépkártya-elfogadóhely, a napi vendéglátó tevékenység árbevételét az online pénztárgépben illetve a bevételi pénztárbizonylaton hogyan kezeli helyesen? Az online pénztárgépben beütésre kerülnek a készpénzes fizetések, külön a bankkártyás értékesítések, külön a szép kártyások, ha megfelelően kezelik a pénztárgépet akkor a nap végén külön-külön látszanak az összegek. A bevételi pénztár bizonylatra mint napi árbevétel mi kerül, a tényleges készpénzbevétel vagy a teljes napi bankkártyást, szép kártyást is tartalmazó összeg? Kettős könyvelésben hogyan kell helyesen könyvelni? Köszönöm a segítséget.

Online pénztárgép – készpénzes kiadások Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem szíves – esetleg összefoglaló – válaszát az alábbi, online pénztárgépek működésével kapcsolatban: 1. Megteheti-e a vállalkozó, hogy a napi bevételét az online pénztárgép kasszájából a házipénztárba átteszi, illetve a cég bankszámlájára befizeti? 2. Ha az előző kérdésre igen a válasz, akkor milyen számviteli bizonylatot kell kiállítani? Ennek a bizonylatnak szigorú számadásúnak kell lennie? 3. Eszközölhet-e egyéb, más módon kifizetéseket a vállalkozó az online pénztárgép kasszájából (például számlákat, munkabért stb.)? Ha igen, akkor milyen számviteli bizonylatot kell erről a gazdasági eseményről fizetni? 4. Ha a vevő számlát kér a készpénzes vásárlásáról, akkor annak összegét be kell-e ütni az online pénztárgépbe? Hogyan kerülhető el a bevétel duplikációja? 5. Ha a vevő kártyával fizet, akkor akkor annak összegét be kell-e ütni az online pénztárgépbe? Hogyan kerülhető el a bevétel duplikációja? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Szekeres Zsolt

Itt számítsanak adóellenőrzésre! Cikk

Újabb adóellenőrzési helyszíneket tett közzé adótraffipax rovatában a NAV.

Akadálymentesített online pénztárgépet szorgalmaz az ombudsman Cikk

Az online pénztárgépek akadálymentesítését szorgalmazza vakok és gyengénlátók számára az alapvető jogok biztosa – közölte az ombudsman hivatala az MTI-vel.

Tállai: az adótraffipax hírére javul az adózói morál Cikk

Márciustól május végéig mintegy 120 előre bejelentett helyszínen végzett ellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az adótraffipax nemcsak a nyugtaadás gyakoriságát és a könyvelt bevételt, de a bejelentett alkalmazottak számát is növelte – tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, a NAV vezetője az MTI-t.

Problémák az online kasszával Cikk

Az online kasszák gyakori szoftverhibáira, a készülékek egy részénél rendszeresen előforduló problémákra hívta fel a figyelmet az Országos Taxiszövetség elnöke és a Masszőrök Egyesületének elnöke.

Adóellenőrzés: itt a lista, hol vizsgálódnak a héten a NAV revizorai Cikk

Közzétette a NAV az ellenőrzési helyszíneket, ahol biztosan megjelennek a héten az adórevizorok. Az adóhatóság hangsúlyozza: a közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV-ellenőrzések.

Vigyázat, itt razziáznak éppen most az adóellenőrök! Cikk

A NAV Dél-budapesti Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. május 23-án, kedden akció keretében ellenőrzéseket végeznek a Budapest, IX. kerület 1. sz. Nagyvásárcsarnokban (1093 Budapest, Vámház krt. 1-3.).

Kassza tartalma Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy üzletben, amely online pénztárgép használatára kötelezett, készpénzes számlák kiadása esetén – melyek értékét nem ütik be a pénztárgépbe – a kapott összeget be lehet, illetve be kell-e tenni a pénztárgép kasszájába? NAV-ellenőrzés, rovancs során ezt hogyan kezelik?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Adószámos magánszemély

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Munkaviszony tanárnál

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1