279 találat a(z) online pénztárgép cimkére

Online pénztárgép – szabadidős, sporteszköz-kölcsönzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Újonnan alakult társaság szabadidős, illetve sporteszköz kölcsönzése tevékenységet végez (sörbicikli-kölcsönzés, melyhez italszolgáltatás is társul). A jegyzőnél bejelentett tevékenység kiskereskedelem, formája mozgóbolt. A tevékenységet különböző településeken végzik tetszőlegesen kiválasztott területen például falunap, városi programhelyszín. Kérdésem, hogy pénztárgéphasználatra kötelezett-e, illetve a nyomdai úton előállított, sorszámozott menetjegyeket milyen módon tudná felhasználni a vételár tekintetében? Amennyiben pénztárgéphasználatra kötelezett lenne, akkor a pénztárgéphasználatot számlaadással váltaná ki. Ebben az esetben a nyomdai úton előállított menetjegyekről köteles lesz számlát kiállítani? Tevékenységi körei 7721 szabadidős, sporteszköz-kölcsönzés, 4725 ital-kiskereskedelem, 5630 italszolgáltatás, 5610 éttermi mozgó vendéglátás. Tisztelettel.

Adótraffipax: ezekre a helyekre garantáltan mennek ellenőrök Cikk

Egyebek között a nyugta-kibocsátást, a bizonylatadást, az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartását, továbbá az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik több helyszínen az adórevizorok a NAV legfrissebb traffipax információi szerint.

NAV-ellenőrzés: új helyszínek az ADÓtraffipaxban! Cikk

Új ellenőrzési helyszíneket közöl a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az ADÓtraffipaxban.

Próbavásárolnak, taxiznak és pálinkafesztiválra mennek az adóellenőrök Cikk

A napokban az ország különböző részeiben egyebek között fesztiválokon, üzleteken, piacokon ellenőrzik az adórevizorok a nyugtaadási kötelezettség, a foglalkoztatott bejelentésének és az online pénztárgép használatának teljesítését.

Online pénztárgépek: válaszok a NAV-tól az átszemélyesítésről Cikk

Tájékoztatót tett közzé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján az online pénztárgépek átszemélyesítésére vonatkozó fontosabb tudnivalókról.

Online pénztárgép, PTGSZLAH és a 45.20 Kérdés

Tisztelt Szakértő! Köszönöm a válaszát! A gyakorlatban felmerül az az eset is, hogy a 71.20-as vizsgáztatási és a 45.20-as gépjárműjavítási tevékenység együtt szerepel a számlán. Ebben az esetben a PTGSZLAH adatszolgáltatás ezen számlákra vonatkozik-e? Köszönettel várom válaszát! Üdv.: W. Andrea

Online pénztárgép és a PTGSZLAH Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem főtevékenysége a 45.20 alá tartozó gépjárműjavítási, -karbantartási tevékenység, ezért 2017. 01. 01-jétől online pénztárgépet üzemeltet. A főtevékenysége mellett autók vizsgáztatásával is foglalkozik a 71.20 besorolásnak megfelelően. Ezen tevékenységére vonatkozóan kötelező a számlakibocsájtás. Kérdésem: a pénztárgépben nem szereplő műszaki vizsgáztatással kapcsolatosan kibocsájtott számlákról kell-e a NAV-nak havonta adatszolgáltatást teljesíteni a PTGSZLAH nyomtatványon? Köszönettel várom válaszát. W. Andrea

Online pénztárgép használata Kérdés

Tisztelt Válaszadó! Vállalkozásunk pénztárgépköteles és nem köteles tevékenységet is végez. A pénztárgépköteles tevékenység a főtevékenység, melyhez speciális pénztárgépekre van szükség, más tevékenység kiszolgálására nem alkalmas. Kérdésem a következő. A főtevékenység mellett végzett egyéb, önmagában nem pénztárgép-kötelezett tevékenységek esetében is kötelező-e a pénztárgéphasználat? Válaszát köszönöm. Üdvözlettel

Szolárium-üzemeltetés Kérdés

Tisztelt Címzett! Kell-e szolárium üzemeltetéséhez online pénztárgép 2017. január 1-jétől?

Taxiszolgáltató egyéni vállalkozó onlinepénztárgép-használata Kérdés

Egy katás egyéni vállalkozó taxiszolgáltatást végez. Kérdés, hogy a taxaméter használat mellett még kell online pénztárgépet is használnia 2017.01.01-től? A 48/2013NGM rendelet 78/G § alábbiakban idézett mondatát hogyan kell értelmezni? Pontosan mikor mentesül az online pénztárgép használata alól? A taxaméter és az online pénztárgép adómemóriáját ki kell-e íratni, és milyen módon kell eljuttatni a NAV részére? A szervizcég feladata ez az éves felülvizsgálat során? „78/G. §[126] Az 1. melléklet szerint taxis szolgáltatási tevékenységet végző adóalany mentesül a pénztárgép használat alól, ha az állami adó- és vámhatósághoz e rendelet szerinti tartalommal adatot szolgáltat fuvarairól és bevételeiről.” Köszönettel!

Taxis online pénztárgép használat Kérdés

Taxis egyéni vállalkozó 1 fő alkalmazottal, két autóval dolgozik, így két online pénztárgépet vett. A gépekben rögzítve van a pénztáros neve. Mi van akkor, ha mindkét sofőr mindkét autóban dolgozik? Viszi a gépet magával? A taxaméter viszont az autóhoz kapcsolódik. Ez így szabályos? Bizonylatok: most a taxaméter kiad egy bizonylatot, amit beütnek a pénztárgépbe. Mit ad oda az utasnak? Ha számlát kér az utas, akkor csak az online pénztárgép nyugtáját tűzi bele a számlatömbbe, a taxaméter bizonylatát nem?

Taxiban online pénztárgép hiánya Kérdés

Kérdésem taxizással kapcsolatos. Ha egy taxiba – a szervizek túlterheltsége miatt – még nem tudták beszereltetni az online pénztárgépet, hogyan dolgozhat januártól? A taxiórás nyugtán felül még adjon külön írt, névre szóló számlát is minden egyes fuvarról? És azt majd jelenteni kell havonta, tételesen valamilyen nyomtatványon a NAV-nak? Köszönöm a választ.

PTGSZLAB nyomtatvány Kérdés

Azt szeretném kérdezni, hogy tényleg megszűnt a PTGSZLAB nyomtatvány? Vagyis ha egy cégnek 2017.01.01-jétől kötelező az online pénztárgép használata, de a cég helyette azt választja, hogy minden értékesítéséről nyugta helyett is számlát állít ki, akkor már nem kell a ptgszlab nyomtatványt benyújtani? Helyette elég havonta a ptgszlah nyomtatványt benyújtani, legkorábban január hónapról 02.15-éig? Előre is köszönöm a választ.

Online pénztárgép Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy költöztetéssel, közúti áruszállítással foglalkozó kft. 2016. évben a kft. tevékenységi körébe felvette az egyéb közlekedési eszköz javítása tevékenységet, valamint gépjármű- és motorkarbantartót is alkalmazott azért, hogy a saját, 3,5 tonna alatti kis teherautóikat javítsák. Jelenleg ebből a tevékenységből bevételük nem keletkezik, és egy ideig csak a saját autóikat javítják. Kérdésem: 2017. évtől szükség van-e az online pénztárgép beszerzésére ebben az esetben? Köszönöm a válaszát.

Online pénztárgép 1 órás terembérlés esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fitneszedző naponta 1-2 órára bérel tornatermet több helyen is, ahol tartja edzéseit. Ez esetben is online pénztárgép-használatra kötelezett, ha nincs telephelye? Ha igen, akkor hordozható pénztárgépet kell vásárolnia, és minden nap az adott 1-1 órára beüzemelnie?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs