276 találat a(z) online pénztárgép cimkére

Online pénztárgép helyett jelentgetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó az online pénztárgépek bevezetésekor szüneteltette a tevékenységét, amit 2014. májusban kezdett újra. Tevékenysége: tüzelőanyag-kiskereskedelem, tehát onlinepénztárgép-használatra kötelezett lenne, de nincs neki, és nem is akar pénztárgépet vásárolni. Bevételeiről mindig számlát állít ki. Eddig nem jelentgette havonta a számlákat. Most hogyan tehetné meg utólag a bejelentést? Be kell-e jelentkeznie PTGSZLAB nyomtatványon is, vagy csak beküldeni visszamenőleg a PTGSZLAH nyomtatványt minden hónapra?

Online pénztárgép Kérdés

Online pénztárgép használata ugye a továbbiakban is kiváltható a ptgszla adatszolgáltatással? Tehát az adózó a bevételeiről számlát állít ki, és azokról jelentést tesz minden hónapban ezen a bizonyos ptgszla nyomtatványon. Köszönettel: Mátrai-Ignácz Éva

Új pénztárgépszabályok szeptember végétől, mutatjuk a részleteket Cikk

Szeptember végétől bővül az online pénztárgép használatára kötelezett tevékenységek köre. A 2016. április 2-án életbe lépett módosításokkal több ponton változott, illetve új szabályokkal bővült a 48/2013. NGM-rendelet. Az értelmező rendelkezések új fogalmakkal egészültek ki, és több helyen is pontosítja a vonatkozó előírásokat a jogszabály.

Internetes kereskedelem Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy egyéni vállalkozó, aki fűszerpaprika darálásával és szárításával foglalkozik. Az egyéni vállalkozó szeretné tevékenységét az internetre "felvinni", egy webáruházat létrehozni és ott az őrölt fűszerpaprikán kívül egyéb fűszereket is szeretne értékesíteni! Ez milyen TEÁOR kód alatt lehetséges? Illetve mivel eddig nem volt köteles pénztárgép használatra, az lenne a kérdésem, hogy most mivel már kiskereskedelmi értékesítésről beszélünk, akkor is kell pénztárgépet vásárolni, ha csak az interneten keresztül értékesít? Elegendő, ha számlát állít ki? És ha igen, akkor a számlákról adatszolgáltatási kötelezettsége van? Kérném segítségüket az interneten keresztül történő értékesítés bizonylatolásával, tevékenységi köreivel, adatszolgáltatásával kapcsolatban! Munkáját köszönöm : Papp Mónika

Szolárium online pénztár kötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2016.09.30-tól érvénybe lépő online pénztárgép kötelezettséggel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy ha egy személyzet nélküli szoláriumot üzemeltet valaki, vagyis önkiszolgáló, akkor milyen módon kell a pénztárgépet üzemeltetni? Mivel nincs senki, aki beütné mindig az összeget a pénztárgépbe, hogyan lehet eleget tenni mégis ennek a kötelezettségnek majd? Válaszát előre is köszönöm.

Százmilliárdokat hozott az online pénztárgép és az ekáer Cikk

Két év alatt összesen több mint 420 milliárd forintot – egyebek mellett adóbevételekből, járulékokból, bírságokból származó bevételt – hozott a költségvetésnek az online pénztárgép és az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Online pénztárgép használat Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! Rendeletmódosítás kapcsán a 96.04 fizikai közérzetjavító szolgálatatás – szolárium – online pénztárgéphasználatra kötelezett. Egy kft. tevékenységei közt a fodrászat mellett a 96.04 alá tartozó szolgáltatást is végez. Kérdés, hogy az online pénztárgép használata csak a szolárium használatához kapcsolódik-e és a fodrászatról kézi nyugtaadásra kötelezett-e továbbra is? Várom szíves válaszukat. Tisztelettel Berghoffer Sándorné irodavezető

Mérlegen az online pénztárgépek támogatása Cikk

Mérlegeli a kormány, hogy nyújtson-e anyagi segítséget az érintetteknek a pénztárgépek megvásárlásához – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI megkeresésére.

Online pénztárgépek üzemeltetése: figyeljen az új szabályokra! Cikk

Módosultak az online pénztárgép bevételi adatainak utólagos rögzítésével, az egyedi mentesítéssel, a kódigényléssel és számos más, üzemeltetéssel kapcsolatos szabályok. A NAV tájékoztatót közölt a tudnivalókról.

„Mesterlövészek” lesznek a NAV-nál Cikk

Gyökeresen átalakul az adózó és az adóhatóság kapcsolata, az erről szóló jogszabály az ősszel kerül az Országgyűlés elé – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős államtitkára csütörtökön Debrecenben.

Pénztárgép Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk egy autómosót üzemeltet. Helyesen járunk-e el, ha a vevőknek a szolgáltatásról kézi kibocsátású nyugtát adunk, vagy szükséges online pénztárgép beszerzése?

Online pénztárgép Kérdés

Tisztelt Szakértő! A szeptember elsejétől életbe lépő kötelező online pénztárgéphasználat kapcsán szeretnék kérdést feltenni. Szerepel benne a tánciskolát üzemeltetők kötelező pénztárgéphasználata is. Ügyfelem kft. keretében üzemeltet tánciskolát. A kérdésem az lenne, hogy a pénztárgéphasználat egyesületeknek is kötelező? Illetve ehhez kapcsolódóan a másik kérdésem, hogy gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet folytató kft.-nek, ahol minden gépi számlakibocsátás keretében zajlik, kötelező-e szintén szeptembertől a pénztárgép? Válaszukat előre is köszönöm. Üdvözlettel: Urbán Ágnes

Online pénztárgép kiváltása számlával Kérdés

Kedves Szakértő! Az autószervizeknél bevezetendő kötelező online pénztárgéphasználat miatt vetődött fel ez a kérdés. Mivel a szerviz a forgalmi engedélyeket mindig átveszi az ügyfeleitől a munka megkezdésekor, tehát az adatokat nem kell külön elkérnie (név, cím), ezek birtokában kiállíthatja-e az összes munkájáról a számlákat, és ezekkel havonta elszámolna a NAV felé? Vagy ennek ellenére is kötelező lesz neki az online pénztárgép használata? És nem választhatja ezt a költségkímélőbb megoldást?

Online pénztárgép egyesületnél Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyesület, aki edzőtermet tart fenn, kötelezett-e online pénztárgép használatára? Válaszát előre is köszönöm!

Áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2014. 09. 01-jén vásárolt online pénztárgép 2015. 03. 28-án tűzesetben megsemmisült. A NAV felé bejelentve. Kérdésem: a levont áfát ebben az esetben véglegesen levonásba helyezhetem, vagy arányosítani kell azt, és mivel éves bevalló, a bevallásban rendezni? Selejtezési jegyzőkönyvet és rendőrségi kárfelmérési jegyzőkönyvet nem láttam. Válaszát köszönöm! Reményik Anikó

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Osztalék elengedése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Kölcsön elengedése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Gázolaj-visszatérítés

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs