60 találat a(z) online adatszolgáltatás cimkére

Könyvelés online adatszolgáltatásból Kérdés

Regisztrációs adatok lekérdezése, változtatása Kérdés

Súlyos bírságokat kockáztatnak az adózók a hiányos online adatszolgáltatással Cikk

Egyre több adatot kér be elektronikusan a cégektől a rohamléptekkel digitalizálódó Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A NAV-hoz későn vagy hiányosan feltöltött információk miatt kiróható bírságok mértéke elérheti akár a félmillió forintot is – hívja fel a figyelmet az EY. Az, hogy valaki nem felkészült technikailag, nem mentség többé a hivatal számára. Jó hír a hazai vállalatoknak, hogy a pontos és teljeskörű adatszolgáltatáshoz ma már számos szoftveres megoldás is elérthető.

Díjbekérő vagy előlegszámla? Cikk

A belföldi e-kereskedelemet folytató társaságok rendszerint rövid idő alatt teljesítenek nagy számú ügyletet, ezért bármilyen számlázással, adófizetéssel és bevallással járó plusz kötelezettség jelentős adminisztrációs és finanszírozási többlet terhet keletkeztet számukra. Az RSM Hungary a belföldi e-kereskedelemhez kapcsolódó számlakibocsátási kötelezettséget ezúttal az ellenérték-fizetés szempontjából veszi górcső alá.

Gutschrift Kérdés

NAV online adatszolgáltatás Kérdés

Számlakibocsátásra irányadó szabályok áfaregisztrált adóalanyok által teljesített ügyletek esetén Cikk

Cikkünkben a számlakibocsátással kapcsolatos általános szabályokat nézzük végig, és arra a kérdésre keressük a választ, hogy egy olyan adóalany esetén, amely „csak” egy külföldi cég áfaregisztrációja (azaz nem letelepedett, de áfafizetési kötelezettséggel járó tevékenységet végző cég) milyen számlázási szabályokat kell alkalmazni, vonatkozik-e ezen adóalanyokra a magyar számlázási, illetve online adatszolgáltatási kötelezettség.

Online adatszolgáltatás Kérdés

Számlagyárat is működtetett a székhelyszolgáltató vezetője Cikk

Magyarország egyik legnagyobb székhelyszolgáltatójának vezetője felügyelte a számlagyáras bűnszervezetet, amit a napokban számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A több mint 800 milliós áfacsalás gyanúsítottjai közül öten már letartóztatásban vannak. A cégháló feltérképezésében ezúttal is nagy szerepe volt az online számlaadatok elemzésének, a NAV ugyanis már minden belföldi számlára rálát – közölte az adóhatóság.

Ipari ingatlan értékesítése Kérdés

Online számlaadat-szolgáltatás: ingyenes ügyletek kezelése Cikk

A NAV online 3.0-ra való felkészülés, pontosabban az adatszolgáltatással kapcsolatos moratórium lezárása felszínre hozott egy érdekes adatszolgáltatási kérdést, amely – úgy tűnik – újabb pontosítást igényel.

Tállai: új világ jön a NAV-nál áprilistól Cikk

Április 1-jétől új időszámítás veszi kezdetét a vállalkozások adóügyintézésében, miután március 31-én véget ér a kötelező online számlaadat-szolgáltatásra történő zökkenőmentes átállásra biztosított, három hónapos szankciómentes időszak – hívja fel a figyelmet Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára.

Online adatszolgáltatás cím Kérdés

Külföldi fióktelepre árukiszállítás áfa és bizonylata Kérdés

Egyesületi tagdij számláról kell-e online adatot szolgáltatni Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Személyautó-eladás számlázása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Online számla rendszer

Kelemen László

adószakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs