100 találat a(z) online cimkére

Online számla, adatszolgáltatás Kérdés

NAV részére adatszolgáltatás Kérdés

Adatszolgáltatás Kérdés

Online számla-adatszolgáltatás Kérdés

Tisztelt Adózóna! Adószám nélküli magánszemélyként üzlethelyiséget adok bérbe áfamentesen belföldi adóalanynak. Számla helyett egyéb számviteli bizonylatot állítok ki. Kérdésem, hogy az online számlázás adatszolgáltatási kötelezettségében 2020. július 1-jétől és 2021. január 1-jétől beálló változások vonatkoznak-e rám, vagyis terhel-e adatszolgáltatási kötelezettség? Válaszukat megköszönve,Üdvözlettel V.S.

Jelentős bővülés várható a magyarországi reklámpiacon Cikk

A Dentsu Aegis Network által évente közzétett, a világ 59 országra kiterjedő előrejelzése szerint a globális reklámköltések összértéke idén várhatóan eléri a 615,4 milliárd dollárt, ami 3,9 százalékos növekedést jelent az előző évi 592,3 milliárd dollárral szemben. A magyarországi reklámpiac eközben 7 százalékos bővülésre számíthat.

Az online tér veszélyeire egyre jobban figyelünk Cikk

Tavaly a korábbi évek javulása után romlott a magyarok veszélyérzete az online közérzetet és a kibertér biztonságát megmutató Digital Civility Index alapján – közölte a Microsoft felmérése alapján az MTI-vel.

Katás egyéni vállalkozó számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó táplálkozási tanácsadással foglalkozna. Ügyfeleinek személyesen és online is adna tanácsot. Köteles számlát kiállítani, vagy elég ha nyugtát ad a szolgáltatásról? Az online tanácsadásnál, hogyan kivitelezhető, utólag postán kell elküldeni a nyugtát, vagy számlát? Válaszát előre is köszönöm!

Fesztiválos vendéglátós tevékenységhez milyen pénztárgép kell? Kérdés

Kedves Szakértők! Büfékocsis vállalkozás indításán fáradozom. Fesztiválokra céges rendezvényekre, piacokra, egyéb helyeken szeretnék büfékocsival értékesíteni. Nem fix helyen és nem állandó jelleggel, emellett fix helyünk nem lesz, csak rendezvényeken szeretnénk működni. Nem lesz felszolgálás, pincér. Helyben fogyasztható ételek, és italokat értékesítenénk. Ülőhelyeket max. a rendezvény szervezői biztosítanak, mi nem. Az adott rendezvény időtartama alatt helyet nem változtatunk, csak két rendezvény között állunk át. A kérdés az lenne, hogy kötelező-e a pénztárgép, és ha igen, jó egy sima online pénztárgép vagy csak GPS modullal rendelkező gép jöhet szóba? Amennyiben nem kötelező, de mi szeretnénk, akkor választhatunk-e simát vagy GPS-es szükséges? Válaszukat előre is köszönöm. Üdvözlettel: Sáth Viktor

Ismét fókuszban az online szállásközvetítők tevékenysége Cikk

A brit versenyhivatal a napokban adta hírül, hogy elfogadta hat online szállásközvetítő vállalását, mely alapján a jövőben tartózkodni fognak bizonyos kereskedelmi gyakorlatoktól. Magyarországon jelenleg a Gazdasági Versenyhivatal folytat versenyfelügyeleti eljárást az online szállásfoglaló portált üzemeltető Booking.com B.V.-vel szemben, olvasható a GVH honlapján.

Karbantartás lesz a NAV online számla és számlázó rendszerében ma este Cikk

Ma este nem lesz elérhető az Online Számla és az Online Számlázó rendszer – közölte honlapján a NAV.

Online adatszolgáltatás számlákról – így úszhatja meg a bírságot Cikk

A NAV honlapján nemrégiben közzétette, hogy a számlázóprogramokkal kiállított számlákra vonatkozó online adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését ellenőrzés alá vonja. Hogyan felelhetnek meg az adózók a szabályoknak, és hogyan kerülhetik el a bírságot? Ezekre ad tippeket hírlevelében a Mazars.

Fokozott figyelemre int az online jegyvásárlásoknál a GVH Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) arra figyelmezteti a fogyasztókat, legyenek körültekintőbbek az online jegyvásárlásoknál.

Ezt várja az ellátó központ az egészségügyi adatok digitalizációjától Cikk

Több mint ötszázmillió egészségügyi adat – e-recept, betegdokumentum, ellátási információ – került fel az elektronikus egészségügyi szolgáltatási térbe (EESZT) az indulás óta eltelt egy évben. A rendszerrel elkerülhetők a feleslegesen megismételt vizsgálatok, az orvosok sokkal pontosabb képet kapnak betegükről, ami elősegíti a biztosabb diagnózist és a gyorsabb gyógyulást.

Nemzetközi "szabadúszók" kifizetése Kérdés

Online piacon, tartalomkészítéssel foglalkozó ügyfelünk szabadúszókat foglalkoztatna úgy, hogy egy adott témában idegen nyelven írjanak cikket. Ezek a szabadúszók a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményes és egyezmény nélküli országokban élő magánszemélyek,. Hogyan kell eljárni a kifizetés előtt és után? Elsősorban nyilatkozatok, igazolások és adó- járulékterhek tekintetében kérnék szépen a segítségét, hogy ki, mikor és hol fizeti. meg?

Adatvédelem: aggódnak a netes felhasználók és a szakértők is Cikk

A hazai internetezők kétharmada aggódik a róla tárolt információk biztonsága miatt, az adatvédelmi tájékoztatókat mégis csak a megkérdezettek mintegy 20 százaléka olvassa el – hívták fel rá a figyelmet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hivatal (NAIH) elnökhelyettesei és az EY tanácsadói a cég Versenyjog és adatvédelem című konferenciáján. A szakértők egyetértettek abban, hogy a GDPR előrelépést jelent a tudatos fogyasztók megfelelő tájékoztatásában, de további lépésekre van szükség, hogy a személyes adatok kezeléséről rendelkezhessenek a felhasználók.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Adómentes temetési segély

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kiskereskedelmi adó

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Visszakerülés kivából a tao hatálya alá.

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close