71 találat a(z) nyugdíjpénztár cimkére

PSZÁF: a pénztárak első negyedéves hozama kiemelkedően magas volt Cikk

A magánnyugdíjpénztárak első negyedévi átlaghozama 6,6 százalék, az önkéntes nyugdíjpénztáraké 5,86 százalék volt, ami történelmi összevetésben kiemelkedősen magas - közölte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a honlapján megjelent hétfői jelentésben.

Szempontok, mi alapján válasszunk magánnyugdíjpénztárat Cikk

Ne váltsunk magánnyugdíjpénztárt kizárólag egy üzletkötő megkeresésére, anélkül, hogy utánanéznénk, mit lehet tudni a pénztárakról, melyik alapkezelő kezeli a pénztár vagyonát.

Visszalépés az állami nyugdíjpénztárba: kinek küldjük a kérelmet? Cikk

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (Felügyelet) 2009. szeptember 28-án tértivevényes levélben értesítette az érintett jelenlegi és volt magánnyugdíjpénztári tagokat az állami társadalombiztosítási (TB) nyugdíjrendszerbe történő visszalépés, illetve a pénztártagság figyelembevételével megállapított öregségi nyugellátás módosításának lehetőségéről. Sok állampolgár azonban – félreértve a levél tartalmát – a visszalépésre, vagy a nyugellátás módosítására irányuló kérelmét magánnyugdíjpénztára helyett a Felügyeletnek küldte meg.

Nyugdíjkasszák szabálytalanságai: mennyi kárt okoz a tagoknak? Cikk

A nyugdíjkasszák szabálytalanságai tovább tetézik azt a bajt, amit az adóhivatal okoz a pénztári befizetések lassú azonosításával. A tagdíj nem vész el, de a késés kárt okoz a tagoknak, ha beindul az árfolyam-emelkedés.

Visszalépés magánnyugdíjpénztárból államiba: megéri? Cikk

Segítene a magánnyugdíjkasszák idősebb tagjain, ha az Országgyűlés újra kaput nyitna az állami nyugdíjrendszerbe. A pénztártagok érdekeit védő hozamgarancia ellen több pénztár kezelője is berzenkedik.

Ingatlanalapot indít az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár Cikk

Megkapta a működéshez szükséges felügyeleti engedélyt az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár ingatlanalap-kezelője. A pénztár a várhatóan mintegy 3,5 milliárd forintos kezdeti tőkéjű alappal a részvénypiaci kitettséget kívánja ellensúlyozni.

Eddigi legrosszabb évüket zárták a nyugdíjkasszák Cikk

A hazai nyugdíjkasszák tavalyi hozamai a korábbi becsléseknek megfelelően jelentősen elmaradnak az előző évekétől.

Nyugdíjpénztári hozamok és a válság Cikk

Számtalan nyilvános értekezés érinti a magyar nyugdíjpénztárakban lévő megtakarítások, a magánszemélyek időskori jövedelmének egyik meghatározó forrásának kérdéseit. Ezen viták, értékelések és híradások a legtöbb esetben egy komplex összefüggésrendszer néhány tényezőjére és ezen belül is csupán a rövidtávú hatásokra fókuszál. A Hazai Nyugdíjpénztárak Országos Szövetsége az objektív, higgadt és szakmai alapokon nyugvó tájékoztatás érdekében az alábbi állásfoglalást teszi közzé.

A nyugdíjpénztárak működése stabil Cikk

A Stabilitás Pénztárszövetség állásfoglalása szerint a nyugdíjpénztárak működése a jelenlegi piaci körülmények között is stabil, a pénztárak sem működésükkel, sem befektetési tevékenységükkel kapcsolatban nem küzdenek likviditási problémákkal, a pénztártagokkal szembeni kötelezettségeiknek folyamatosan eleget tesznek.

Öngondoskodás: hány évesen gondolunk a nyugdíjra? Cikk

A nyugdíjhoz közel állók esetében nagyobb a hajlandóság az időskori öngondoskodásra, míg a fiatalabb generációk még mindig rövid távon gondolkodnak.

Gyenge nyugdíjpénztári hozamok: röpködnek a mínuszok Cikk

Rég nem látott negatív hozamok riasztják a nyugdíjpénztári tagokat az idén, ám az, hogy a tőkepiaci árfolyamok a mélyponton vannak, még jól jöhet a portfóliót frissen választóknak. Felér majd egy kisebb csodával, ha valamelyik nyugdíjpénztár az inflációnál magasabb hozamot ér el az idén, de még a néhány százalékos pozitív hozamért is meg kell majd harcolni.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Társasház – bérbeadás szja

Lepsényi Mária

adószakértő

Nem saját tulajdonú ingatlan bérbeadása

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlannal rendelkező társaság bejelentése

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close