71 találat a(z) nyugdíjpénztár cimkére

Utolsó figyelmeztetés! Ma éjfélig még módosíthatja adóbevallás-tervezetét Cikk

Éjfélig kell benyújtani a személyijövedelemadó-bevallást. Ennek legegyszerűbb módja a NAV által készített bevallási tervezet véglegesítése, amit ügyfélkapus hozzáféréssel pillanatok alatt el lehet intézni. Akinek nincs ügyfélkapuja, annak a postán kapott vagy a NAV ügyfélszolgálatán hozzáférhető tervezet nyújt segítséget a bevalláshoz. Az adó 1+1 százalékáról is már csak ma lehet rendelkezni – figyelmeztet utolsó körben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Külföldi munkaviszony, belföldi adózás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy magyar állampolgárságú személy, akinek van állandó magyarországi lakcíme, másfél éve viszont folyamatosan Belgiumban dolgozik. A tavalyi évben önkéntes nyugdíjszámláról 10 év után tőkét vont ki, melyből a kifizető biztosító szja-t vont le és felhívta az adózó figyelmét az eho-fizetési kötelezettségre. Kérdésem, hogy ezt a típusú jövedelmet összevonhatja-e a Belgiumban készülő adóbevallásában és ott adózva le a teljes összeget az ottani szabályok szerint vagy ezt a típusú jövedelmet a magyar szabályok szerint a magyar szja-bevallásban kell bevallania és megfizetnie a keletkező ehót. Válaszát előre is köszönöm!

Remekeltek a nyugdíjpénztárak Cikk

2015 után tavaly ismét jól teljesítettek a nyugdíjpénztárak, s nemcsak 2016-ban, hanem hosszabb távon is jelentősen az inflációt meghaladó hozamot értek el tagjaik egyéni számláin – derül ki az MNB friss pénztári statisztikáiból. A legjobban teljesítő piaci szereplők esetében előfordult két számjegyű hozamteljesítmény is.

Öpt-kifizetés – eho Kérdés

Tisztelt Szakértő! 10 év tagság után felvenném az önkéntes nyugdijpénztári megtakarításomat. Azt tudom, hogy 15 százalék szja-t vonnak belőle, de a 22 százalék ehót majd nekem kell megfizetnem, s majd bevallani a NAV részére. A jövő évi bevalláskor ráér megfizetni? Vagy már a negyedévet követő 12-éig kell? Munkaviszonyban állok, ahol vonják tőlem az egészségbiztosítási járulékot, ennek 2017-re várható éves összegét figyelembe vehetem? Az öpt-kifizetés ehójára is érvényes a 450 ezer forintos felső korlát? A választ előre is köszönöm.

6 százalék feletti reálhozam: ebbe érdemes volt tavaly pénzt fektetni Cikk

Átlagosan 6,31 százalékos reálhozamot értek el 2016-ban az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségével (Pénztárszövetség) együttműködő önkéntes nyugdíjpénztárak, az együttes vagyonuk pedig éves összevetésben 9 százalékkal 1166 milliárd forintra nőtt. Az egy pénztártagra jutó átlagos vagyon tavaly december végén meghaladta az 1,1 millió forintot, ez 10 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest – közölte sajtótájékoztatóján Kravalik Gábor, a Pénztárszövetség elnöke.

Ahol 8-12 százalékos hozamot lehetett elérni 2016-ban Cikk

Két számjegyű hozamok is voltak tavaly a nyugdíjpénztáraknál. Minél kockázatosabb alapot választott a tag, annál jobban járt – írja a Világgazdaság.

Adómentes és kedvezményes adózású juttatások Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. személyesen közreműködő tagjának – aki egyben az ügyvezető is – milyen adómentes és kedvezményes adózású juttatás adható? Önkéntes egészségpénztári és nyugdíjpénztári hozzájárulás adható neki? Köszönöm válaszát!

Betegség, nyugdíjaskor: mi lesz így az öngondoskodással? Cikk

A nyugdíj- és egészségpénztárakkal szerződéses kapcsolatban álló foglalkoztatók akár 23 százaléka megszüntetheti az öngondoskodásra szánt béren kívüli juttatásokat a 2017-ben emelkedő közterhek miatt – derül ki az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) felméréséből.

Önkéntes pénztárak: kettő az egyben Cikk

Egyetlen önkéntes pénztáron belül elérhetővé válhatnak ez évtől az – eddig külön-külön nyújtott – egészség- és önsegélyező pénztári szolgáltatások. Az önkéntes nyugdíjpénztáraknak minimum öt éven át saját járadékot kell nyújtaniuk, a tagok pedig akár egy pénztáron belül két portfólióban is fialtathatják nyugdíjcélú megtakarításaikat, emlékeztet közleményében az MNB:

Havonta kaphat pénzt a nyugdíjpénztártól Cikk

Dolgozott a törvénygyár, sorra jelennek meg a Magyar Közlönyben az új törvények, törvénymódosítások és az ezekhez kapcsolódó végrehajtási rendeletek. Járadékot kell szolgáltatniuk az önkéntes nyugdíjpénztáraknak.

Ajándékutalvány tagjainknak Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nyugdíjpénztárunk négyezer forintos ajándékutalványt adna azért, hogy a tagságát bővítse, azaz új belépő tagoknak adnánk ezt. Olvasatom szerint ez üzletpolitikai (reklám) célból adott ajándék, és adómentes. Szeretném kérdezni, hogy valóban adómentes-e, és, ha mégsem, hogyan adózzunk utána? Nagyon köszönöm megtisztelő válaszukat.

Nyugdíjpénztár alanyi adómentes Kérdés

Nyugdíjpénztárunk alanyi adómentes. A költségszámlákat 100 százalékban költségre könyveljük, nincs áfa. Van viszont tárgyi eszközünk, körülbelül 30 millió forint értékű. Azt most eladnánk, vagy átadnánk, számlázásunk nincs, mi a teendő? Számlatömbvásárlás, esetleg át kell jelentkezni tárgyi adómentesség alá? Nagyon köszönöm a segítséget.

Így nyerhet vissza akár évi 150 ezer forintot a befizetett adójából Cikk

Bankszámlán tőkét parkoltatni az adóval terhelt csekély hozamért még lekötve sem érdemes mostanság, legfeljebb csak annyi az előnye a párnacihával vagy a befőttes üveggel szemben, hogy a betörők hiába forgatják fel a lakást. Ám vannak kedvezőbb lehetőségek is: néhány hónapon belül akár 150 ezer forintot is nyerhet az, aki például az év végéig hozott döntéssel önkéntes kölcsönös biztosító pénztárba fizeti be a megtakarítását.

Itt a jó hír a jövő nyugdíjasainak! Brutálisan nőtt a pénztárak vagyona Cikk

Egy év alatt 12 százalékkal nőtt a Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak összesített vagyona, amely 971 milliárd forintot tett ki 2014. június végén – közölte a pénztárszövetség. A vagyongyarapodás mértéke magasan infláció feletti érték, vagyis az összvagyon reálértéken is jelentősen bővült.

Kevesebb tag, több vagyon az önkéntes pénztárakban Cikk

A tavalyi év utolsó negyedében kis mértékben növekedett az önkéntes nyugdíjpénztárak kezelt vagyona , ugyanakkor a taglétszám a korábbi tendenciának megfelelően tovább csökkent - derül ki az MNB legfrissebb adataiból.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Társasház – bérbeadás szja

Lepsényi Mária

adószakértő

Nem saját tulajdonú ingatlan bérbeadása

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlannal rendelkező társaság bejelentése

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close