172 találat a(z) nyugdíjkorhatár cimkére

Parlament: elsőbbséget élvez az adó és a nyugdíj Cikk

Az Országgyűlés kétnapos ülést tart a jövő héten, amelyen a képviselők a nyugdíj szabályainak és az adótörvényeknek a módosításáról is szavaznak.

13. havi nyugdíj: differenciáltan maradhatott volna? Cikk

A 13. havi járandóság eltörlésével egyetlen nyugdíjasokat képviselő szervezet sem ért egyet, szerintük differenciáltan továbbra is lehetett volna fizetni ezt a járandóságot, azonban a hétfői parlametni döntés nem érte őket váratlanul.

Elfogadták a nyugdíjcsomagot: 13. havi nem lesz, korhatáremelés igen Cikk

Július 1-től megszűnik a 13. havi nyugdíj, ennek második, novemberben esedékes részletét idén már nem folyósítják. Többek között ezt tartalmazzák azok a nyugdíjtörvény-javaslathoz benyújtott, a Bajnai-kormány által készített módosító indítványok, amelyeket hétfőn fogadott el a parlament. Zárószavazás a törvényről a jövő hétfőn lesz.

Nyugdíjkorhatár: tíz év alatt emelkedne 65 évre Cikk

A korábban bejelentettnél hosszabb idő - tíz év - alatt emelkedne 62-ről 65 évre a nyugdíjkorhatár - derül ki az MTI által megismert kormányjavaslatból. A kabinet a nyugdíjrendszert érintő módosításokról szerdán döntött, az előterjesztést pénteken nyújtja be a parlamentnek.

Nyugdíj: korengedmény és korhatáremelés itthon és az EU-ban Cikk

Az öregségi nyugdíjrendszerek elsődleges feltétele a nyugdíjkorhatár, ami azt az időpontot jelenti, amikor a legkorábban nyugdíjba lehet menni. Magyarországon a nyugdíjbavonulás feltételeit a társadalombiztosítási nyugdíjrendszer határozza meg, a korhatár 62 év, az EU-ban további 3 év szolgálati idő letöltésére van szükség nyugdíjba vonulásig. Milyen különbségek és hasonlóságok vannak még a magyarországi és EU-s nyugdíjrendszer között? Összefoglaló.

Változások a nyugdíjrendszerben: ki veszít a legtöbbet? Cikk

A kormány által a nyugdíjrendszerben javasolt változásokat a nyugdíjas szervezetek képviselői értik, tudomásul veszik, de további egyeztetést tartanak szükségesnek, azonban egyes szakértők szerint a korhatáremelés nem nyújt megoldást a munkaerő-piac gondjaira, míg Nyugdíj és időskor kerekasztal elnöke szerint a korhatár emelése lehetne gyorsabb is.

Nyugdíjkorhatár és nyugdíjmegállapítás az EU-tagországokban Cikk

Az Európai Unió országainak nyugdíjrendszere igen sokszínű. Eltérések vannak az irányítási rendszerben, a finanszírozási megoldásokban, a nyugdíjformulában és az indexálásban, valamint az állami és a magánrendszerek arányaiban egyaránt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Csalásból eredő kár könyvelése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Catering szolgáltatás adó és járulék vonzata

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kismama munkaviszonyának megszüntetése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs