1697 találat a(z) nyugdíj cimkére

Jól gondolja meg, mikor menne ténylegesen nyugdíjba! Cikk

Az utóbbi időben több kérdés érkezett azzal kapcsolatban, hogy van-e módja a nyugdíjas személynek – a nyugdíjazását követően teljesített járulékfizetést is figyelembe véve – nyugellátás újbóli megállapítását kérni. Különösen gyakran vetődik fel ez a gondolat a nyugdíjkorhatár tényleges betöltésekor azok esetében, akik a korhatár betöltése előtt váltak nyugdíjassá, illetve a nyugdíjazást követően valamilyen okból (kérelemre, kereseti korlát túllépése vagy valamilyen közszolgálati jogviszony létesítése miatt) esetleg szünetelt is a nyugellátásuk folyósítása.

Katás egyéni vállalkozó nyugdíjba megy Kérdés

Egyéni vállakozó nyugdíjba megy. Katás, tovább szeretne dolgozni, milyen bejelentési kötelezettsége van, és hová? Nyugdíjas katás egyéni Vállalkozó szüneteltetése? Mert még nem döntötte el, hogy végleg nyugdíjba megy vagy folytatja. Milyen bejelentési kötelezettsége van a szüneteltetésnek, gondolok itt arra, hogy 101E és ha nyugdíjas, akkor kell-e szüneteltetés esetén fizetni valamit? Köszönöm

A korrupcióellenes és a nyugdíjreformot is fontosnak tartják az ukránok Cikk

Az ukránok többsége szerint jelenleg a korrupcióellenes, az egészségügyi és a nyugdíjreform végrehajtása a legsürgetőbb az országban, a rendvédelmi szervek megújítása és a hivatalnokok átvilágítása mellett – derült ki abból a felmérésből, amelyet az Ilka Kucseriva Alapítvány végzett, és amelynek eredményét szerdán hozta nyilvánosságra.

Korkedvezményre jogosító idő értelmezése Kérdés

Tisztelt Szakértő, Édesapám a napokban kapta kézhez a társadalombiztosítási főosztály hivatalból indított adategyeztetési eljárása alapján a szolgálati időre, illetőleg korkedvezményre jogosítő időre vonatkozó határozatát. A kérdésünk az lenne, hogyan kell értelmezni azt a mondatot, miszerint "4 év 185 nap korkedvezményre jogosító időt szerzett" az Édesapám. 1957. December 25-én született, tehát tudomásunk szerint a reá irányadó öregségi nyugdíjkorhatár 65 év, vagyis majd csak 2022-ben mehetne nyugdíjba. A kérdés az, hogy fenti korkedvezményre jogosító idő alapján lehetséges-e hogy az eredeti időpont előtt nyugdíjba mehessen. Szíves válaszát előre is köszönöm!

Nyugdíj megállapítása: számít-e az osztalékjövedelem? Cikk

Mely jövedelmeket lehet figyelembe venni az öregségi nyugdíj megállapításkor? Beleszámít-e az osztalék? – kérdezte olvasónk. Széles Imre társadalombiztosítási szakértő válaszolt.

Népszavazást akarnak a nyugdíjasok Cikk

Öt kérdést adott be magánemberként a Nemzeti Választási Bizottsághoz hétfőn délelőtt Karácsony Mihály, az Országos Nyugdíjas Parlament Egyesület vezetője, de a népszavazási kezdeményezéseket valamennyi országos hálózattal rendelkező idősszervezet támogatja – írja a Népszava.

Sztrájk: az amszterdami járatok tucatjait törölték Cikk

Megközelítően nyolcvan járatot töröltek ma az amszterdami Schiphol repülőtéren a nyugdíjkorhatár emelése ellen meghirdetett országos sztrájk miatt, amely komoly fennakadásokat okozott a közlekedésben egész Hollandiában.

Kata és részmunkaidő – nyugdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Jelenleg egyéni vállalkozóként a katázást választottam, 75 ezer forintot fizetek havonta. Lehetőségem nyílt részmunkaidőben munkát vállalni, amelynek díjazása nem éri el a minimálbért. Szeretném a katát 50 ezer forintra csökkenteni. Jól gondolom-e az alábbiakat (egész évre kivetítve): – tekintettel a részmunkaidőre, a nyugdíjjogosultság szempontjából az egész évet figyelembe fogják venni, nem számít, hogy a kata "csak" 50 ezer forint? – a nyugdíj összegének kiszámítása során nem szükséges arányosítani, mivel a két jogviszonyból együttesen nyugdíjjárulék-alapot képező jövedelem több, mint a minimálbér? Nagyon szépen köszönöm előre is.

Korábban érkezik a nyugdíj Cikk

A szokásos 12-ei időpontnál korábban írják jóvá a bankszámlákon a májusi nyugdíjat.

Az EU több országában is dolgozott? Kúria-határozat az öregségi nyugdíjról Cikk

Hogyan kell megállapítani az öregségi nyugdíjat, ha valaki több európai uniós tagállamban is dolgozott, de nyugdíjra csupán a tagországokban szerzett szolgálati idők összeszámításával szerez jogosultságot?

Nyugdij mellett ápolási dij jár-e? Kérdés

Élettársam tartósan beteg, ápolási díjon vagyok vele. Ez évben betöltöm a nyugdíjkorhatárt, a nyugdíj mellett jogosult leszek-e a meglévő ápolási díjra? Vagy le kell mondanom?

Nyugdíjazás 2019-ben – ennyivel kell felszorozni a kereseteket Cikk

Március 21-én hatályba lépnek a 2019. évi valorizációs szorzók, derül ki a Magyar Közlöny 45. számában megjelent 55/2019. számú kormányrendeletből. Így már nincs akadálya annak, hogy a 2019. évben nyugdíjba vonulók nyugellátását a tényleges összegben állapítsák meg.

Csed, gyed és nyugdíj katásoknál Cikk

Főállású vagy nem főállású a katás? Példákkal illusztráljuk, hogy különböző esetekben milyen mértékű tb-ellátásokra számíthatnak.

Nyugdíj, egészségügyi ellátás, családtámogatás: így készülünk a Brexitre Cikk

Törvényjavaslat-csomagot terjesztett be a kormány az Egyesült Királyság Európai Unióból történő megállapodás nélküli, rendezetlen kilépése esetén szükséges törvénymódosításokról, amelyek számos társadalombiztosítást, nyugdíjat és egészségbiztosítást, családtámogatást, és a megváltozott munkaképességű személyek jogosultságát érintő szabályt is érintenek; cikkünkben összegyűjtöttük a legjelentősebbeket.

Előnyugdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha valaki előnyugdíjban van (nyugdíj előtti álláskeresési segély), akkor az mellett milyen keresőtevékenységet végezhet (milyen összegben és mennyi órában)? Továbbá alkalmi foglalkoztatásban lehet-e? Ez az ellátás nyugdíjnak minősül? Köszönettel várom válaszukat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elvont pihenői pótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Számlán két vevő neve

Kelemen László

adószakértő, jogász

Tao szerinti écs változtatása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs