186 találat a(z) nyomtatvány cimkére

Kiváról tao-ra való áttérés Kérdés

Csedigénylés gyes alatt Kérdés

Katás egyéni vállalkozás szüneteltetése Kérdés

Vállalkozói bankszámlaváltozás bejelentése Kérdés

Az ’ELEKAFA nyomtatványok verzióváltására figyelmeztet a NAV Cikk

A magyar adózók az ’ELEKAFA nyomtatványon igényelhetik vissza a más tagállamban megfizetett általános forgalmi adót, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján.

Milyen időszakot kell megjelölni, és mikor kell ezt a bevallást beküldeni a CbC megállapodás szerint? Kérdés

Egyetem miatti szolgálati idő vásárlás Kérdés

NFSZ honlapjáról letölthető nyomtatvány Kérdés

Szeretnék linket kérni a nyomtatványhoz, köszönöm. Az alábbi témával kapcsolatban kérem: https://adozona.hu/munkajog/Csokkentett_munkaidoben_torteno_foglalkozta_UDAJGS

Mentesített katás bejelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban kérném gyors válaszát, hogy az a katás vállalkozás, akit az ismert kormányrendelet a kedvezményezett tevékenységére tekintettel mentesít március–június hónapokban a kata fizetése alól, konkrétan milyen formában, milyen nyomtatványon tudja a NAV felé ezt a kedvezményezett státuszát bejelenteni és milyen határidővel? Például ha valaki gyermekgondozás miatt mentesül egy hónapra a kata alól, ezt a 20T101E nyomtatványon tudja ezt megtenni, de a kérdésben szereplő körülmény bejelentésére nem találtam nyomát sem ilyen lehetőségnek. Válaszát köszönöm!

Gyakran használt nyomtatványok listája a NAV-tól Cikk

Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a leggyakrabban használt nyomtatványokat, pdf formátumban.

Kata Kérdés

Kedves Szakértő! A koronavírus-járvány miatti vészhelyzetre való tekintettel katás egyéni vállalkozónak március – június közötti időszakban nem kell fizetnie a tételes adót. Ezt melyik nyomtatványon kell jelezni? Köszönettel: GG

Lovas szolgáltatók, figyeljenek a lovak hatósági bizonyítványának lejáratára! Cikk

A Nébih felhívja a lovas szolgáltatók figyelmét, hogy az e tevékenységbe bevont lovak jelentős részének lejárt a hatósági bizonyítványa. Az előírások szerint a vizsgálatot ötévente meg kell ismételni. A Nébih oldalán elérhető a bizonyítvány megszerzéséhez szükséges bejelentő nyomtatvány.

Áfabevallás 2020: nyilatkozati lap a behajthatatlan követelés elszámolásához Cikk

Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a 2020-as áfabevallás tervezetét, amely kiegészül a behajthatatlan követelés elszámolásával összefüggő nyilatkozati lappal.

Egyszerűsített végelszámolás letölthető nyomtatványai Kérdés

Könyvelőként két ügyfelemnek (bt. és kft.) szeretném elindítani az egyszerűsített végelszámolást. Elakadtam azonban a cégbírósághoz beadandó (21/2006. (V. 18.) IM rendelet 13-18. sz, mell.) hatféle nyomtatványt illetően. Abban kérem a segítségüket, hogy honnan lehet ezeket letölteni olyan formában, hogy azt majd a cégkapun be lehessen nyújtani. Hiába kerestem meg a vonatkozó jogszabályt és annak mellékleteit, azokat onnan kitölthető formában nem lehet letölteni. Köszönettel: Molnár Vera

Katás egyéni vállalkozó Belgiumban dolgozik 183 napot meghaladóan Kérdés

Katás egyéni vállalkozó Belhiumban kap munkát. A belga cégnek számláz közösségi adószám birtokában. A tartózkodása/munkavégzése meghaladja a 183 napot. Hol lesz biztosított? Milyen nyomtatványt kell beszereznie, ha itt, Magyarországon fizeti maga után a katát?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs