9 találat a(z) negatív cimkére

Saját tőke negatív Kérdés

Stabilról negatívra módosította a Mol kilátásait a Fitch Ratings Cikk

Leminősítés távlati lehetőségére utaló negatívra módosította a Mol Nyrt. kilátását az eddigi stabilról szerdán a Fitch Ratings.

Izzasztó nyár elé nézünk: 10 százalék feletti inflációra számíthatunk Cikk

Izzasztó nyár elé nézünk, mert az elemzők szerint az infláció hőfoka három hónapos kánikulát vetít előre a fogyasztói árakban. A kamatemeléseknek sem értünk még a végére – derül ki a Bank360 által közzétett elemzésből.

Negatív saját tőke kft.-nél Kérdés

Egyszemélyes kft.-ről van szó, 3,2 milliós jegyzett tőkével. Sajnos 2016-2017. évben negatív a cég saját tőkéje ( -1,5 millió, illetve -1,2 millió forint). A társasági szerződésben nem szerepel a veszteség fedezetére pótbefizetési kötelezettség. A 2017. évi beszámoló elfogadásánál taghatározatban határozta a pótbefizetést. Nem láttam még a 2018. évről beszámolóját, hogy rendezte volna. De úgy tudom, hogy ha társasági szerződéseben nem rögzítették a pótbefizetést, akkor NAV nem fogadja el ezt a rendezési formát? Van-e lehetőség 2019. évben a jegyzett tőke emelésére? Várható-e a cégbírósági kényszertörlés? Így az új ügyvezető nyakára venné az 5 évre vezetői tisztségviselőtől való eltiltást is. Köszönöm!

Átalakulás kiválással II. Kérdés

Kedves Pölöskei Pálné! Köszönöm válaszát. Még egy kérdésem lenne vagyis inkább pontosítás. Az átalakuló (jogelőd) cég esetén a vagyonmérleg-tervezetben meg kell bontani a kiváló (létrejövő) és változatlan formában tovább működő cégre az adatokat. Mivel be kell mutatni a kiválás utáni cég vagyonmérlegét is (átértékelés nélkül), hogyha ott maradna a negatív eredménytartalék, az megengedett vagy nem? Nem új cégként jön létre, csak tovább működik és jogutód. Bár ezzel a negatív eredménytartalékkal a saját tőkéje átmegy mínuszba.

A veszteségleírás új szabályai a kiva alkalmazásában Cikk

Koncepcionálisan változott meg a kisvállalati adó (kiva), a korábbi pénzforgalmi típusú adónemből jövedelem típusúvá vált, melynél az adóalap egyik összetevőjét immár – szakmai zsargonnal élve – az „osztalék- és tőkeműveletek korrigált egyenlege” képezi. A szabályok egyszerűsítésének és az adómérték csökkentésének deklarált célja, hogy az arra jogosult adózók minél nagyobb arányban válasszák a kiva szerinti adózást. A veszteségleírás 2017-től bevezetett új szabályai is ezt hivatottak ösztönözni. Cikkünk első részében a 2017 őszi „adócsomaggal” módosított (részben visszamenőleges hatályú) általános veszteségleírási szabályokat foglaljuk össze.

Figyelem, osztalékfizetésnél erre az új szabályra is ügyelni kell! Cikk

Június 20-ától (visszamenőlegesen is alkalmazhatóan) módosultak az osztalékra vonatkozó előírások – tájékoztat a NAV.

Tartalék Kérdés

T.Szakértő! Tőketartalékból lehet-e negatív eredménytartalékot megszüntetni? Segítségét köszönöm. Ildi

Negatív jövedelemadó Szlovákiában Cikk

Ha a szlovák törvényhozás megszavazza, mintegy 180 ezer minimálbéren vagy alacsony fizetésért dolgozó szlovák munkavállaló kaphat havi rendszerességű „foglalkoztatási bónuszt” az államtól. A pénzügyminisztérium a javaslattól a foglalkoztatottság növekedését várja – írja a Spectator szlovák híroldal.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kamatkedvezményből származó jövedelem

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Gépjárműoktatók költségelszámolása

Szipszer Tamás

adószakértő

Kiküldetési rendelvény tagi jogviszony esetében

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs