163 találat a(z) munkavégzés cimkére

A felmondási idő hossza – ki, mit tehet ez alatt az időszak alatt? Cikk

A dolgozó vagy a munkáltató mondja fel a munkaviszonyt? A felmondást megelőzően mennyi ideig dolgozott a cégnél a munkavállaló? Kötelező-e a munkavégzés a felmondási időszak alatt? Bemutatjuk a felmondási idő szabályait.

Kata melletti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő: Katás főállású egyéni vállalkozó egyben bt. kültag is. A bt.-ben időnként munkát végez. Végezheti-e a bt.-ben a tevékenységét ingyenesen (például nulla forint megbízási díjjal)? Előre is köszönöm a választ.

Külföldön dolgozik, külföldi dolgozik Magyarországon: hol kell adót fizetnie? Cikk

Mitől függ, hogy külföldi munkavégzés esetén hol kell adót fizetnie az embernek? A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatót adott ki az OECD Modellegyezményének értelmezéséről.

Rokkantsági járadék melletti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem segítségét a rokkantsági járadék melletti munkavégzés maximális összegének értelmezésében. Szabály szerint a munkavállaló személy munkabére 3 egymás utáni hónapban átlagosan nem lehet több mint az érvényben lévő minimálbér 150 százaléka. Vagyis havonta 57 000 forint lehet a bruttó bér, vagy havonta a 171 000 forintot nem lehet túllépni? Kérem szépen számokkal magyarázni a szabály alkalmazását. Előre is köszönöm. Tisztelettel: Nánai Györgyné

Sosem gondolná, miért nem képesek százmilliók dolgozni Cikk

A súlyos depresszió a munkaképtelenség második leggyakoribb oka a világon – derült ki a mentális betegség globális terheit elemző tanulmányból, amelynek készítői több mint kétszáz munkaképtelenséget okozó betegséggel és sérüléssel hasonlították össze a depressziót.

Egyéb külföldi jövedelem Kérdés

Ha külföldi munkavégzés történik -de mellette itthon is van folyamatos munkavégzés, ami után a személy járulékokat fizet - akkor a külföldi munkavégzés után milyen adókat, járulékokat kell fizetni?

Korhatár előtti ellátásban részesülők munkavégzése oktatási intézményben Kérdés

T. Adószakértő!2013.06.30 után a korhatár előtti ellátásban részesülő taníthat-e (természetesen az éves bruttó keretösszeg erejéig) óraadóként, saját névre szóló megbízási szerződéssel: főiskolán, egyetemen, illetve alapítványi, vagy magániskolákban. Ha igen, mely törvényi paragrafus alapján? Válaszát előre is köszönöm.___ Ilyen témájú kérdésem már volt ez év elején, akkor azt a választ kaptam (nyilvánvalóan a törvények akkori folyamatos változása miatt, hogy "Tudomásunk szerint ilyen módon még június 30. napjáig lehet oktatni."__ Kérdésem, hogy mostanra letisztult-e e kérdés törvényi háttere és hogyan.Köszönöm.

Gyes alatti munkavégzés Cikk

Lehet-e dolgozni gyes mellett? Olvasói kérdésre Széles Imre, az Adózóna tb-szakértője válaszol.

Ünnepnapon történő munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő!Idegenforgalmilag frekventált városban lévő ruházati bolt nyitva tarthat-e pünkösdkor illetve egyéb ünnepnapokon?Igény és kereslet a turisták részéről a nyitvatartásra van.Hogyan kell dijazni az ilyen napokon történő munkavégzését a bolti eladóknak?Ugyancsak kérdezem,hogy gyerekek táboroztatásával foglalkozó cégnél dolgozhatnak-e az egyszerűsitett foglalkoztatásban álló dolgozók ünnepnap,és milyen dijazásban kell őket részesiteni ezeken a napokon?Tisztelettel várom szives válaszát.

Nyugdíj melletti munkavégzés: ezek a tb-szabályok Cikk

A nyugdíj melletti munkavégzés szabályait részletezzük munkaviszony, munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony, valamint választott tisztségviselői jogviszony esetén. A szabályok jobb megértése érdekében mindegyik jogviszony típusnál konkrét példákat is bemutatunk.

Gyed melletti munkavégzés Kérdés

Egészségügyi Kft ügyvezetője fél éves gyermekével gyeden van. A gyermek születése előtt az ügyvezető a tevékenységét munkaviszony mellett látta el.A baba születése óta a Kft tevékenysége szünetelt, most újra rendelni szeretne hetente egy alkalommal. A kérdésem a következő: kaphat e az ügyvezető gyedet vagy gyest, ha heti egy alkalommal rendel és ő az ügyvezető, de jövedelmet nem vesz fel a Kft-től? Van-e ebben az esetben valamilyen járulékfizetési kötelezettsége? Változik e a helyzet, ha az ügyvezetést átveszi a Kft másik tagja, aki nem orvos? Válaszát előre is köszönöm.

Júliustól a teljes kárt kifizettethetik a dolgozóval Cikk

Az új Mt. a munkavállalói kártérítési felelőséget mint sok minden mást a polgári jogi szabályokhoz közelíti. A munkavállaló amennyiben a munkavégzés során kárt okoz, ha egyébként nem úgy járt el ahogy ez az adott helyzetben elvárható, köteles a kárt megtéríteni. A kár bekövetkeztét, illetve az okozati összefüggést a munkáltatónak kell bizonyítania.

Távmunka: mit kell tudni a foglalkoztatásról? Cikk

A munkavégzésre irányuló jogviszonyok közül a távmunkát, a bedolgozói jogviszonyt, az egyéni vállalkozás, illetve a társas vállalkozás keretében a tag által végzett tevékenység főbb jellemzőit mutatja be az RSM-DTM legfrissebb blogbejegyzésében

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Osztalékfizetés euróban

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szállásadó általi étkeztetés áfája

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Egyesület által fizetett nevezési díj

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs