79 találat a(z) munkanélküli cimkére

Járadék, nyugdíj előtti segély, költségtérítés munkanélkülieknek Cikk

Melyik munkanélküli ellátás milyen feltételekkel, mennyi ideig jár, mikor kell szüneteltetni? Összefoglaló a tudnivalókról.

Adó sújtja a munkanélkülieket Fehéroroszországban Cikk

Fehéroroszországban bírsággal sújthatják azokat, akik hosszú ideig nem találnak munkát. A köznyelvbe munkanélküli-adóként bevonult teher bevezetése része egy sor korlátozásnak, ezek egyike bizonyos ágazatokban betiltotta az alkalmazottak felmondását – írja a napi.hu.

Fiatal munkanélküliek Magyarországon – így állunk uniós összehasonlításban Cikk

Magyarországon 2013 szeptemberében az egy évvel korábbihoz képest valamelyest csökkent a pályakezdő álláskeresők száma, de a 15-24 év közötti fiatalok körében még mindig 27,2 százalék volt a munkanélküliségi ráta.

Nyugdíj - munkanélküliség, gyes, magas kereset: mi, hogyan számít? Cikk

Nyugdíjazásáig folyamatosan dolgozott, vagy vannak hiányzó évei? Hosszú ideig volt gyesen, esetleg munkanélküli segélyen? Kimagasló volt a keresete? Megmutatjuk, mi, hogyan számít bele a nyugdíjába.

Adókedvezményekkel segíti a munkanélküliek foglalkoztatását Kína Cikk

Adókedvezményekre épülő intézkedéscsomagot tett közzé a kínai pénzügyminisztérium azzal a céllal, hogy a munkanélküliek foglalkoztatását segítse.

A magyar munkanélküliek fele egy éve állástalan Cikk

A 12 legalacsonyabb munkanélküliségi mutatóval rendelkező európai régió közül nyolc német, három pedig osztrák, miközben hét spanyol térség található azok között, ahol a legnagyobb az állástalanok aránya.

Akinek kell egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetnie, és akinek nem Cikk

Már nem tanul, de még nem is dolgozik? Nyugdíjas és még vállalkozik? Munkanélküli? Gyeden van? Sokak számára okoz problémát, hogy az egészségügyi ellátásért kell-e egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetnie. Bemutatjuk a szabályokat.

Brüsszeli bírálat a kirekesztő német munkanélküli ellátás miatt Cikk

Az Európai Bizottság bírálja a német szociális ellátórendszer működését, a brüsszeli testület szerint nem lehet eleve kirekeszteni a munkanélküli ellátásból a Németországban élő uniós állampolgárokat, akiknek még nem volt munkaviszonyuk az országban - írta pénteken a Süddeutsche Zeitung.

Megbízási szerződés Kérdés

Szabadúszó programozóként dolgozhatok adószám nélkül egyszerű magánszemélyként vállalkozás nélkül munka nélküliként? Ha igen, hogyan? Tudnának küldeni megbízási szerződésre egy mintát? És a bevétel után hogyan kell adózni?

Családi adókedvezmény Kérdés

Élettársi kapcsolatban nevelünk egy gyermeket. A gyermek az enyém, de jelenleg munkanélküli vagyok, így nem tudom igénybe venni a családi adókedvezményt. A párom igénybe veheti az adókedvezményt? Mi a helyzet, ha én egyéni vállalkozó leszek? Akkor ki jogosult az igénybevételre?

Regisztrált munkanélküli alkalmazása Kérdés

A három hónapos munkanélküli ellátás letelte után 2 hónapja regisztrált munkanélkülit kíván alkalmazni egy kft. Milyen kedvezmény vehető igénybe az alkalmazásnál, és milyen módon kell azt igényelni?

Tovább csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma Fejérben Cikk

Júniusban 18 818 nyilvántartott álláskereső volt Fejér megyében, az előző havinál 978-cal (4,9 százalékkal), az egy évvel korábbinál pedig 720 fővel (3,7 százalékkal) kevesebb – derül ki a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja munkaerő-piaci helyzetelemzéséből.

Ezer eurós külön segély a nyugdíj előtt álló munkanélkülieknek Franciaországban Cikk

Visszaállította hétfőtől a francia kormány azt a külön segélyt, amelyet olyan nyugdíjkorhatár előtti munkanélküliek igényelhetnek, akiknek már lejárt a munkanélküli segélye.

Gyed 3 gyerek után: mikor jár az apának? Cikk

Jogosult-e gyedre a vállalkozó apuka, ha az anyának vissza kell mennie dolgozni? Olvasói kérdésre Széles Imre, az Adózóna tb-szakértője válaszol.

Felére csökken az álláskeresési járadék Cikk

A legfontosabb változás, hogy a munkanélkülivé válók az eddigi 270 helyett átlagosan 90 napig kaphatnak majd álláskeresési járadékot. A jelenlegi rendszerhez képest fokozottabban érvényesül a biztosítási elv: 10 munkanap szükséges 1 járadéknap megszerzéséhez és az eddigi 4 éves referencia időszak helyett 5 éves időszakot kell figyelembe venni a járadékra való jogosultság vizsgálatakor. Eddig öt nap munkaviszony kellett egy járadéknap megszerzéséhez.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyugdíjas osztaléka

Széles Imre

tb-szakértő

Kft.-tagok munkavégzése fizetés nélkül

Széles Imre

tb-szakértő

Tb-ellátás – tajszám

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close