13 találat a(z) munkahelyváltás cimkére

Munkahelyváltás szünettel Kérdés

Előnyben részesítik a munkavállalók a home office lehetőségét Cikk

A munkahelyváltás legfőbb ösztönzőjének a dolgozók 86 százaléka ugyan még mindig a magasabb munkabért jelölte meg, a válaszadók 46 százaléka a legfontosabb motivációk között a rugalmasabb munkavégzést és munkaidőt, 32 százalékuk pedig a home office lehetőségét említette – derül ki a Profession.hu reprezentatív felmérésből, amit csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Gyes alatt munkahelyváltás Kérdés

Soha nem látott mozgás a munkaerőpiacon: mindennél fontosabb a fizetésemelkedés Cikk

Újabb jelentős mozgás indulhat be világszerte a munkaerőpiacokon – mutat rá a Randstad Workmonitor 2021-es második felmérése. A több mint 27 ezer dolgozó megkérdezésével 34 piacon, köztük Magyarországon végzett kutatás eredményei azt mutatják, hogy globálisan és itthon is egyre többen fontolgatják új munkahely keresését. Míg a nemzetközi adatok arra utalnak, hogy e mögött sok esetben a pandémia hatására átértékelt professzionális és személyes célok és a felülvizsgált munkaerőpiaci pozíció állhat, addig nálunk továbbra is – globális összehasonlításban is kiugróan magas léptékben – a bérezés és a juttatások vezetnek a karrierdöntések során.

Munkahelyváltás csed után: mi alapján jár a gyed? Cikk

Nem ritka az olyan eset, amikor egy határozott idejű munkaviszonyban foglalkoztatott dolgozó várandós lesz, és a gyermeke születése után lejár a munkaszerződése. Mi történik akkor, ha a csecsemőgondozási díj folyósítása alatt szűnik meg a jogviszony, és a kismama újabb munkaviszonyt létesít? Mi alapján számoljuk a gyedet?

A dolgozók negyede unja, amit csinál, minden ötödik munkavállaló váltana Cikk

Minden ötödik dolgozó magyar gondolkodik azon, hogy más munkába kezdjen, vagy már keresi is az új lehetőséget – derül ki a SkillX Technologies Zrt. legfrissebb reprezentatív felméréséből.

Csed számítása munkahelyváltás esetén Kérdés

Gyed alatt munkahelyváltás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Köszönöm előző kérdésemre a választ. Eközben újabb kérdések merültek fel ezzel kapcsolatosan. (Előző kérdés és válasz elérhetősége: https://adozona.hu/kerdesek/2018_7_17_GYED_alatt_munkahely_valtas_ndy 1. A gyedigénylésem megtörténik a jövő hónap elején a "volt" munkáltatóm könyvelője segítségével. A kérdés az, hogy hátrány ne érjen idézve önt : "Hátrány egy esetleges újabb gyermek születése esetén érheti, mivel ez a jogviszony nem fog élni, így kedvezményszabályra nem lesz jogosult," szereznem kell 365 nap biztosított napot. Tehát, ha a második gyermekem születését 2021 novemberére tervezem, nekem a jelenlegi "passzív" gyed alatt el kell mennem dolgozni, jól értem? Amennyiben az új munkahelyem tud fogadni 2020 novemberétől 8 órás, teljes munkaidős állásban, akkor attól függetlenül továbbra is kaphatom a gyedet a jelenlegi gyermekem után? 2. Amennyiben 2020 novemberében bejelent az új munkahelyem munkavállalóként dolgozni, az előző munkahelyemen kell szólnom, ha egyáltalán van kinek? (Előző munkahely lsd. az előző kérdésben: szüneteltetett egyéni vállalkozás.) Vagy onnan ki kell jelentkeznem valahogyan? Igazából nem nagyon értelmezhetőek számora a szüneteltetett egyéni vállalkozásra vonatkozó szabályok. Én most ugyanúgy alkalmazott lennék ott, él a jogviszony? Vagy ott már semmi dolgom, megszűnt a munkaviszonyom? Akkor nem kellett volna kapnom kilépő papírokat? Vagy ez a jogviszony hogyan záródik le? Válaszát várva üdvözlettel.

Nem is olyan izgágák a fiatal munkavállalók Cikk

A fiatal munkavállalókkal kapcsolatban gyakran hangoztatott vélemény, miszerint nehezen maradnak meg egy munkahelyen hosszabb ideig, állandóan igénylik a változást, mondhatni, nem lehet rájuk hosszú távon számítani. Ezzel szemben többségük éppúgy szeretne évekig ugyanazon a munkahelyen maradni, mint más kollégáik – derül ki a Groupama Biztosító országos, reprezentatív kutatásából.

Gyed alatt munkahelyváltás Kérdés

Tisztelt Szakértő, kedves dr. Hajdu-Dudás Mária! Figyelemmel hasonló címen kapott válaszára, az előző kérdést azzal bővíteném ki, hogy az anyuka cégét, ahonnan csedre-gyedre ment, eladják, minden munkavállalónak felmondtak. Ilyenképpen nagyon örült az új lehetőségnek, azonban szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy semmilyen hátránnyal nem jár neki az, hogy gyed alatt munkahelyet változtat. Köszönöm, ha válaszol. Üdvözlettel: Juhász Gabi

Szabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy ha egy cégtől kilép egy dolgozó, a fennmaradó szabadságát átviheti-e a másik céghez? Vagy ilyen nem létezik? Segítségét előre is köszönöm.

Betegszabadság több munkáltatónál Kérdés

Az egyik kollégánk, aki év közben lépett be, megbetegedett. Időközben kiderült, hogy a korábbi munkahelyén a 15 nap betegszabadságot kimerítette. Az OEP tőlünk is kéri az időarányosan kiadható betegszabadság kiírását. Kérdésünk az, hogy melyik lehetőség a valós: egy évben 15 nap betegszabadság jár, ha azt a munkavállaló az első munkahelyén kihasználta, akkor a további betegnapjaira táppénz jár, vagy a másik nézőpont szerint minden munkáltatónak ki kell adnia az éves betegszabadság időarányos részét a 15 napnak, függetlenül attól, hogy az adott évben hány betegszabadságnapot használt már fel a dolgozó?

Munkahelyváltás pénzbeli ellátás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy munkahelyváltás esetén hogyan állapítanák meg a pénzbeli ellátásomat? Öt éve dolgozom folyamatosan egy helyen (minimálbérre voltam végig bejelentve), megszakításom nincsen. Ha esetlegesen új helyre kerülnék (magasabb összeggel, mint a minimálbér), és beteg lennék, akkor munkahelyváltás miatt a táppénzhez nem lenne meg a 180 napi jövedelmem, ebben az esetben az új munkahelyem szerződés szerinti jövedelme alapján számolódna a táppénz összege vagy a minimálbér összege alapján? Tgyás esetén pedig gondolom a táppénzre vonatkozó szabályok szerint kaphatnám az ellátást. Mert így a további feltétel a 2 éven belüli 365 nap meglenne, és így nem kerülnék rosszabb helyzetbe csupán egy munkahelyváltás miatt?! Előre is köszönöm a segítségét!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Kiva – ingatlanértékesítés

Szipszer Tamás

adószakértő

Ebrendészet

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs