21 találat a(z) munkahelyváltás cimkére

Nők a munkaerőpiacon. Bérszakadék és más hátrányok Cikk

Két felmérést is kaptunk a nők munkaerőpiaci helyzetéről. A kutatások a nemzetközi nőnap alkalmából készültek.

A versenyszféra munkavállalóinak közel kétharmada munkahelyet váltana Cikk

Az alkalmazottak 50 százaléka elégedetlen a fizetésével. A vállalkozásoknál dolgozó munkavállalók 50 százaléka elégedetlen a jelenlegi fizetésének mértékével, 63 százalékuk tervezi, hogy ha lehetősége nyílik rá, 2024-ben munkahelyet vált – derült ki a Trenkwalder február első felében elvégzett munkaerőpiaci kutatásából.

Munkahelyváltás várandósság alatt: így hat az ellátásokra Cikk

Gyermekvállalás esetén érdemes tervezni előre, megnézni mióta tart a munkaviszonyunk, milyen összegű jövedelmünk van, illetve kilátásban van-e még valami az elkövetkező időszakban, fogunk-e rendelkezni az ellátásokhoz szükséges jogosultsági idővel. Ez általában nem egyszerű feladat, hiszen sok változás lehet az életünkben, akár munkahelyváltásra is kényszerülhetünk. Fontos tudni azonban ennek a hatását a csed, gyed összegére, illetve érdemes megnézni, hogyan lehet anyagilag ebből a legjobban kijönni.

Szülői szabadságra jogosultság Kérdés

Csed: csak az aktuális jogviszony számít, kockázatos a szülés előtti munkahelyváltás Cikk

Többéves huzavona végére tettek pontot idén nyáron a jogalkotók, amikor pontosították az Ebtv. azon szakaszát, amely kimondja, mely időszakkal lehet számolni a csecsemőgondozási díj naptári napi alapjának meghatározásakor.

Gyed visszamenőleg Kérdés

Csed összegének számítása munkahelyváltás esetén Kérdés

Jogtalanul kapnak alacsonyabb összegű csedet a munkahelyváltó kismamák Cikk

Rengeteg családot fosztottak meg, akár több millió forint csedtől az illetékes kormányhivatalok azzal, hogy azoknak a kismamáknak, akik a gyermekük születését megelőzően munkahelyet váltanak, és magas bejelentett fizetésük van, a nekik járó összegnél jóval kisebb csedet ítélnek meg, dacára a bíróságok – köztük az Alkotmánybíróság – többszöri elmarasztaló döntéseinek.

Munkahelyváltás szünettel Kérdés

Előnyben részesítik a munkavállalók a home office lehetőségét Cikk

A munkahelyváltás legfőbb ösztönzőjének a dolgozók 86 százaléka ugyan még mindig a magasabb munkabért jelölte meg, a válaszadók 46 százaléka a legfontosabb motivációk között a rugalmasabb munkavégzést és munkaidőt, 32 százalékuk pedig a home office lehetőségét említette – derül ki a Profession.hu reprezentatív felmérésből, amit csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Gyes alatt munkahelyváltás Kérdés

Soha nem látott mozgás a munkaerőpiacon: mindennél fontosabb a fizetésemelkedés Cikk

Újabb jelentős mozgás indulhat be világszerte a munkaerőpiacokon – mutat rá a Randstad Workmonitor 2021-es második felmérése. A több mint 27 ezer dolgozó megkérdezésével 34 piacon, köztük Magyarországon végzett kutatás eredményei azt mutatják, hogy globálisan és itthon is egyre többen fontolgatják új munkahely keresését. Míg a nemzetközi adatok arra utalnak, hogy e mögött sok esetben a pandémia hatására átértékelt professzionális és személyes célok és a felülvizsgált munkaerőpiaci pozíció állhat, addig nálunk továbbra is – globális összehasonlításban is kiugróan magas léptékben – a bérezés és a juttatások vezetnek a karrierdöntések során.

Munkahelyváltás csed után: mi alapján jár a gyed? Cikk

Nem ritka az olyan eset, amikor egy határozott idejű munkaviszonyban foglalkoztatott dolgozó várandós lesz, és a gyermeke születése után lejár a munkaszerződése. Mi történik akkor, ha a csecsemőgondozási díj folyósítása alatt szűnik meg a jogviszony, és a kismama újabb munkaviszonyt létesít? Mi alapján számoljuk a gyedet?

A dolgozók negyede unja, amit csinál, minden ötödik munkavállaló váltana Cikk

Minden ötödik dolgozó magyar gondolkodik azon, hogy más munkába kezdjen, vagy már keresi is az új lehetőséget – derül ki a SkillX Technologies Zrt. legfrissebb reprezentatív felméréséből.

Csed számítása munkahelyváltás esetén Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Osztalékká vált osztalékelőleg

Szipszer Tamás

adószakértő

Őstermelő és egyéni vállalkozó iparűzési adó

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szekrényzár fordított áfával?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink