4 találat a(z) munkáltató megszűnése cimkére

Csed, gyed Kérdés

Tisztelt Szakértő! Augusztusban születik az első gyermekem, jelenleg katás vállalkozó vagyok. Ez nem előnyös csed/gyed szempontból, ezért június elejétől beosztott leszek egy cégben, így legalább a minimálbér kétszerese után jár majd a csed/gyed. Ezt jól értem a jogszabály alapján? Jól tudom, hogy minimum 30 nap munkaviszony kell ehhez az igényléskor fennálló munkaviszonyban? Másik kérdésem, hogy mi történik akkor, ha a csed alatt megszűnik a cég, ahol dolgoztam? Úgy tudom, a gyed ettől még jár továbbra is, de ha később gyes alatt második gyermek születik, akkor továbbra is járni fog csed és gyed az első gyermek születésekor fennálló jogviszony alapján a második vagy akár később harmadik gyermek után is? Köszönöm!

Baleseti táppénz Kérdés

Idén januártól várhatóan 1+1 évig foglalkozási üzemi baleseti táppénzen leszek. Két munkáltatónál volt munkaviszonyom, munkabéremet, táppénzemet is két jogviszony után kaptam. Az egyik munkáltatómnak elkezdődik a felszámolása. Szeretném megkérdezni, ha a munkáltatóm, a felszámoló megszünteti a munkaviszonyomat, akkor a foglalkozási baleseti táppénzemet kapom-e továbbra is? Mi lesz, ha közben a munkáltatóm is megszűnik? Kérhetem-e hivatalosan a felszámolótól, hogy a munkaviszonyomat ne szüntesse meg? Úgy tudom, ha a biztosítási jogviszonyom a táppénz alatt megszűnik, akkor a táppénzt sem kaphatom tovább. A foglalkozási baleseti táppénz esetén is így van? Sajnos a másik munkáltatóm most jelentette be, hogy elkezdi a végelszámolását. Mi lesz, ha az is megszűnik? Köszönöm válaszukat. Üdv: Hegedűsné

Megszűnik a munkáltató – mi lesz a munkavállalókkal? Cikk

Egyre gyakrabban hallani arról, hogy adott cég üzemét vagy telephelyét megvásárolja egy másik gazdasági társaság akként, hogy az változatlan feltételek mellett fogja folytatni a korábbi tevékenységet. Ennek a jogügyletnek számos polgári jogi jellegű jogkövetkezményén kívül munkajogi vetülete is van, az átadó munkáltatónál foglalkoztatott munkavállalók sorsát ugyanis rendezi a törvény. Cikkünkben azt is megvizsgáljuk, hogyan juthat hozzá a munkavállaló az őt jogszerűen megillető munkabérhez, ha a munkáltató jogutód nélkül szűnt meg.

Felmondás, végkielégítés a munkáltató megszűnése esetén Cikk

A munkáltató jogutóddal vagy jogutód nélküli megszűnése esetén milyen kötelezettségek terhelik a munkaadót és milyen jogok illetik meg a dolgozót? Hogyan kell értelmezni a felmondási tilalmat, kinek jár végkielégítés? Összefoglaltuk.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kockázati biztosítás egyéni vállalkozó esetén

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Katás vállalkozó tárgyieszköz-vásárlás

Szipszer Tamás

adószakértő

Kilépés kata alól

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs