135 találat a(z) munkába járás cimkére

Munkába járás biciklivel: kilométerpénzzel és adókedvezménnyel ösztönöznék Cikk

Adómentes fix kilométerdíj, illetve vállalati kerékpártámogatás bevezetését szorgalmazza a Magyar Kerékpárosklub az Aktív Magyarország kormánybiztosság támogatásával, a KPMG és a Mobilissimus közreműködésével készített tanulmánya nyomán.

Hazautazás telekocsival Kérdés

Köztisztviselőként sajnos 45 napja betegállományban vagyok Kérdés

Új, ideiglenes kerékpársávok segítik a bringásokat Budapesten Cikk

A Bartók Béla út után a Tétényi úton is elkezdődött az ideiglenes kerékpársávok kialakítása – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán. A fővárosi önkormányzat korábban döntött ilyen kerékpársávok kialakításáról, hogy így segítse a koronavírus-járvány idején a munkába járást és a biztonságos közlekedést.

Költségtérítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyesületünk tisztségviselője lakóhelyéről havonta több alkalommal saját gépkocsijával utazik székhelyünkre. Kérem, szíveskedjék tájékoztatni, ha szeretnénk az üzemanyag költségét és a 15Ft/km normát téríteni, milyen lehetőségünk van, és ezeknél hogyan alakulnak az egyéni és kifizetői terhek! Előre is köszönöm válaszát.

Hazautazás költségei: mit térít a munkáltató? Cikk

A munkavállalók annak érdekében, hogy munkát találjanak, gyakran kénytelenek elhagyni lakhelyük közigazgatási határait. A munkába járásnak azonban vannak költségei, nem beszélve a hazautazásról. Cikkünk igyekszik tisztázni a fogalmakat, illetve azt, hogy a munkáltató milyen mértékben köteles téríteni az utazással kapcsolatban felmerülő költségeket.

Munkába járás nem saját autóval Kérdés

Tisztelt Szakértő! Pest megyei lakhelyről ingázna a munkavállaló budapesti munkahelyére, viszont nem saját tulajdonú gépjárművel. Adhat ebben az esetben a munkáltató kilométerenként 15 forintos, adómentes munkába járási támogatást a munkavállalónak? Előre is köszönöm segítségét.

Dolgozói munkába járás térítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Dolgozóink távolsági (nem helyi járat) busszal járnak be dolgozni, a havi bérletről minden hónapban a cégünk nevére, címére kérnek készpénzfizetési számlát. Kérdéseink a témában: 1. Milyen mértékben téríthető a munkába járás adómentesen a jelenlegi szabályozás szerint? 2. A pénztári kifizetésnél kinek a nevére történjen a kifizetés? Dolgozó, vagy könyveljük a számlát direktben a buszos céggel? 3. Hol van megfelelő helye ennek a számla könyvelésben? Melyik főkönyvi számon? 4. Milyen dokumentáció szükséges ezen tranzakció (dolgozónak történő kifizetés) helyes lebonyolításához? Mind a pénztár mellé, mind a dolgozóval szemben? Köszönettel várjuk válaszát.

Munkába járás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkavállaló saját gépkocsival jár a munkahelyére. Munkaidőbeosztása miatt tömegközlekedéssel nem tudja megoldani a bejárást. A munkáltató nem a kilométerenkénti 9 vagy a 15 forintos költségtérítéssel, hanem a gépkocsi kilométerenként 8 literes fogyasztásával kívánja elszámolni a költséget. Kérdésem, hogy milyen módon számolhatom ezt el? Milyen költség, illetve adó terheli a munkáltatót és a munkavállalót? Milyen nyomtatványt kell vezetni? Köszönöm. .

Saját tulajdonú személygépkocsi költségtérítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft.-ben az ügyvezető tulajdonos saját gépkocsiját használja céges ügyek intézésére és a napi munkába járásra. A napi munkába járására tekintettel megilleti-e az ügyvezetőt a 15 Ft /km adómentes munkába járási költségtérítés, ha nem munkaviszonyban látja el az ügyvezetést, hanem tagi jogviszonya alapján biztosított a cégben? A munkába járással kapcsolatban kaphat az ügyvezető költségtérítést? Mindenhol munkavállalót említenek a munkába járás költségtérítésével kapcsolatban. Céges ügyek intézése céljából megy megbeszélésre, bankba, napi szinten intézi a céges ügyeket. Ha rendszeresen használja saját személygépkocsiját céges ügyek intézésére, akkor a Nav információs füzetből azt olvastam ki, hogy nem kiküldetési rendelvény, hanem útnyilvántartás vezetése alapján számolható el költség ( rendszeres használat miatt). Amennyiben írja az útnyilvántartást az ügyvezető, és a hivatali, céges ügyekben megtett km alapján a Nav által közzétett üzemanyagárral számított költségét téríti meg a cég + 15 Ft /km normaköltséget. Ebben az esetben van -e cégautó adó fizetési kötelezettsége a cégnek vagy a magánszemélynek?

Munkába járás költségtérítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. ügyvezetője munkaviszonyban van a saját cégében. Kifizethető-e részére a közigazgatási határon kívülről gépkocsival történő munkába járás esetén a 9 forint kilométerenként?

Munkába járás vonattal Kérdés

Ügyfelem (kft.) alkalmazottja vonattal jár munkába, számára a munkáltató a MÁV havi bérletet 100%-ban megtéríti. Azt tervezi, hogy 2020-ra MÁV START VIP kártyát vásárolna. Ez állítólag korlátlan utazást tenne számára lehetővé, az érdekessége, hogy míg az éves bérlete 60 ezer forint, ez utóbbi 288 ezer forint lenne. El lehet-e számolni adómentesen a VIP-kártya költségét? Köszönöm, ha válaszolnak, üdvözlettel CsK

Munkába járás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Intézményünk dolgozójának tíz év alatti köznevelési intézményben tanuló gyermeke van. Szeretné a munkába járással kapcsolatos költségtérítés kifizetését. Saját gépjárművel nem rendelkezik. Kérdésem, hogy kifizethető-e a munkába járással kapcsolatos költségtérítés?

Munkába járás költségtérítésének utólagos elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi a kérdésem: a munkába járás költségtérítéséről szóló kormányrendelet szerinti elszámolásnál egy adott hónapra 37 200 Ft jelenleg a limit. Felvetődött, hogy többször utólagosan történik az elszámolás, ez esetben kumulált limitet kell alkalmazni, vagy mindig a vonatkozási hónap limitjét? Köszönöm a választ.

Munkába járás, kiküldetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkába járás, kiküldetés meghatározásában kérnék segítséget. Építőiparban tevékenykedő cég alkalmazottja saját személygépkocsival jár naponta dolgozni. Munkaszerződésében a munkavégzés helye változó, az irányítást, utasítást a cég székhelyéről látják el, telephellyel nem rendelkezik. Munkába járásnak vagy belföldi kiküldetésnek minősül a dolgozó munkába járása, hiszen igaz, nem napi szinten, de változó munkahelyeket keres fel a munkáknak megfelelően. A munkavégzés nem a munkaszerződéstől eltérő, mert ott változó munkavégzési hely szerepel. Ha kiküldetés, akkor minden egyes esetben kiküldetési rendelvényt szükséges kiállítani?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Adószámtörlés utáni teendők

Antretter Erzsébet

adószakértő, mérlegképes könyvelő

Niveus Consulting Group Kft.

Fejlesztési tartalék felhasználása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close