19 találat a(z) magánszálláshely cimkére

Amit a magánszálláshely-szolgáltatásról jó tudni – tekintettel a védelmi intézkedésekre is Cikk

A nyár közeledtével szaporodik azoknak a magánszemélyeknek a száma, akik a pihenni vágyóknak szálláshely-szolgáltatást nyújtanak. A mostani írásban ennek általános feltételeit nézzük át, tekintettel a koronavírus-járvány miatt hozott védelmi intézkedésekre vonatkozó szabályokra is.

Adószámos magánszemély üzemeltet apartmant – régen egyéb szálláshely, jelenleg magánszálláshely Kérdés

Szja-bevallást kell benyújtaniuk a pályázaton nyert magánszálláshely-szolgáltatóknak Cikk

A magánszálláshely-szolgáltatókat támogató Kisfaludy-pályázaton nyertesek közül az egyéni vállalkozók, illetve az adószámos magánszemélyek 2021. május 20-áig kötelesek benyújtani a 2020. évre vonatkozó személyi jövedelemadó-bevallásukat.

Magánszálláshely-kiadás: átalányadó és 90 napos korlát Kérdés

Onlineszámla-regisztráció Kérdés

Magánszálláshely: 1 lakás = 1 szoba? Kérdés

Magánszálláshely üzemeltetése katásként Kérdés

Magánszálláshely és áfa Kérdés

Döntött az Országgyűlés – korlátozható a magánszálláshelyek kiadása Cikk

Elfogadta a Ház a kormánypártoknak a koronavírus gazdasági hatásaival kapcsolatos európai uniós gazdasági intézkedésekről szóló határozati javaslatát, továbbá módosította a rövid távú szálláshely-kiadással összefüggő jogszabályokat.

Falusi vendéglátás, magánszálláshely Kérdés

Számlázás bérlemény vízdíja esetén Kérdés

Magánszállásadás Kérdés

Egy nap alatt több mint 8800 pályázat érkezett szálláshelyek felújítására Cikk

Több mint 8800 pályázat érkezett be a csütörtökön elindult, 60 milliárd forintos keretösszegű magán- és egyéb szálláshelyek fejlesztésére kiírt támogatásra – mondta Horváth Péter, a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatón pénteken Esztergomban.

Alanyi mentes értékhatár Kérdés

Egy magánszemély évek óta közös őstermelés tagja már, majd pár éve lakásokat is ad ki bérbe (hosszútávra), ezek miatt nem kellett eddig adószámot kiváltania. Tavaly vett egy ingatlant a Balatonnál, amit magánszemélyként akar magánszálláshelyként kiadni. Ha jól gondolom ehhez már kell az adószám. Alanyi mentességet választana. Ilyenkor, mivel már folyamatosan volt neki magánszemélyként lakóingatlan miatti bérbeadás, amihez nem kellett az adószámot kiváltani, kell-e arányosítani az alanyi mentes értékhatárt? Úgy gondolom, hogy nem tehát 12 millió forinttal kell egész évben számolni, de az adószám kiváltása nem fogja ezt mégis befolyásolni? Válaszukat előre is köszönöm.

Átalányadózás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magánszálláshelyadó 2019 decemberétől adja ki ingatlanát egy szálláshelyportálon keresztül. A szálláshelyportál a decemberi szállásokból származó összeget 2020. január 15-én utalta el a bérbeadó számlájára. Kérdésem, hogy mivel a jövedelem 2020-ban érkezett, 2019-re be kell-e fizetni az átalányadót? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Alanyi adómentes csomagküldő

Nagy Norbert

adószakértő

Svájci munkaviszony tagi jogviszony esetén

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close