7 találat a(z) módosító számla cimkére

Számlasorszámozás Kérdés

100 ezer forint áfa feletti módosító számla jelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem épitőipari tevékenységet végez, elhozza a boltból az anyagokat, amelyeket beépiteni szándékozik, de ami megmarad, azt visszaviszi. A bolt készít egy mínuszos számlát a visszavitt anyagokról, de azt nem tünteti fel, melyik számlán volt, amit visszavett .Az egész számla áfatartalma meghaladja a 100 ezer forintot. Én fizetendő áfában könyvelem le, amit ügyfelem bejelentett. Kérdésem: én ezt kell, hogy jelentsem, de hogyan? Nem tudom az eredeti számla sorszámát, amin megvásároltuk. Lehet, hogy 5 számlából jön össze vagy annál is többől. Erre a NAV-nál sem tudtak választ adni. Válaszukat köszönöm.

Bevételi számla helyesbítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kibocsátó 2018.06.20-ai teljesítéssel és 06.25-ei keltezéssel kiállítja a számlát vevője felé. 2018.07.16-án módosítania kell a számlát, teljes összegében. A módosító számla teljesítés napja 06.20-a, kelte 07.16. A 06. havi áfabevallás összeállításakor figyelembe vehető a 06. havi időszakban a jóváírt áfa összege, vagy csak a 07. havi áfabevallásban érvényesíthető a negatív áfaösszeg a jóváírás miatt? Válaszát előre is köszönöm!

Pénztárgép-módosító Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítséget szeretnék kérni. Az egyéni vállalkozónál NAV-ellenőrzés történt, a vásárlás értékét a vállalkozó beütötte az online kasszába, mindent rendben találtak, visszaadták a vásárlás értékét, és átadták a vállalkozónak a jegyzőkönyvet. A beütött bevétel az aznapi bevétel, ami bement a NAV-hoz. Hogyan kell visszavenni, pénztármódosítót kell arra a napra kiállítani, vagy a jegyzőkönyv alapján a bevételből mínusszal lekönyvelni a pénztárkönyvben? Köszönöm.

Áfa – fizetendő adó utólagos csökkenése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A gyakorlatban azzal a módszerrel találkozom inkább, hogy egy rossz összegű számlát úgy korrigálnak, hogy kiállítanak egy stornó számlát és egy másik számlát a helyes összeggel, és erre utólag a következő hónapban kerül sor. Ha a fizetendő adó utólagos csökkenéséről van szó, akkor a 153/B § (1) bek. a) pontja szerint abban az adómegállapítási időszakban lehet figyelembe venni, amelyben az eredeti számlát érvénytelenítő számla, vagy az azt módosító számla a jogosult személyes rendelkezésére áll. Kérdésem az, hogy a számlakibocsátó, aki havi áfabevalló, ebben az esetben csak az érvénytelenítő számlára alkalmazhatja ezt a paragrafust, vagy az utólag kiállított stornó és helyes számlát együtt kell nézni, mintha egy módosító számla lenne? Köszönettel: Filip Emese

Száműzné könyveléséből a hibás számlákat? Itt a megoldás Cikk

Elege van már abból, hogy üzletfele folyton késve küldi a számlákat, ráadásul sokszor hibásan, rengeteg problémát okozva ezzel a könyvelőjének? A problémára az önszámlázás jelentheti a megoldást. Cikkünkben bemutatjuk, milyen szabályok szerint állapodhatnak meg az üzleti partnerek abban, hogy az eladó, illetve a szolgáltatás nyújtója helyett a megrendelő állítsa ki az ügyletről a számlát.

Kell-e számlát kiállítani? Kérdés

Szövetkezetünk 2012-ben továbbszámlázott tagjai részére igénybe vett betakarítási szolgáltatást. 2013-ban az igazgatóság saját jogkörben úgy döntött, hogy a szolgáltatási díjra vonatkozóan utólagos költségtérítést ad a szolgáltatást igénybe vevő tagjai részére. Sajnos az áfatörvény 77-78. §-ai nem nyújtanak kellő támpontot arra vonatkozóan, hogy az így adott költségtérítésről kell-e kiadni számlát (negatív adóalappal), és ha kell, akkor az módosító/helyesbítő számla formájában szükséges-e. Meglátásunk szerint a 77. § (1) bb pontja, illetve a (3) pontja lehet irányadó, de az utólagos térítést nem a szolgáltatás nyújtója adja, hanem a szövetkezet; ez így engedmény-e egyáltalán? Nem találtunk egyértelmű információt arra vonatkozóan, hogy a módosító számlának milyen adatokat kell tartalmaznia. Válaszukat előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlan-bérbeadás

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás egyéni vállalkozó – NAV-ellenőrzés

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close