13 találat a(z) módosító számla cimkére

Áfa, adatszolgáltatás korábbi számláról Kérdés

Nem számlázott árengedmény: hogy kezeljük az áfa rendszerében? Cikk

A kiskereskedelmi gyakorlatban már régóta jól ismert és széles körben alkalmazott a nem számlázott árengedmény fogalma. A számlázórendszerek online adatszolgáltatása okán ezen árengedménytípus ismét előtérbe került.

Módosító számla kezelése Kérdés

Nyíltvégű lízing lezárása Kérdés

Módosító számla Kérdés

Fizetendő áfa utólagos csökkenése Kérdés

Számlasorszámozás Kérdés

100 ezer forint áfa feletti módosító számla jelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem épitőipari tevékenységet végez, elhozza a boltból az anyagokat, amelyeket beépiteni szándékozik, de ami megmarad, azt visszaviszi. A bolt készít egy mínuszos számlát a visszavitt anyagokról, de azt nem tünteti fel, melyik számlán volt, amit visszavett .Az egész számla áfatartalma meghaladja a 100 ezer forintot. Én fizetendő áfában könyvelem le, amit ügyfelem bejelentett. Kérdésem: én ezt kell, hogy jelentsem, de hogyan? Nem tudom az eredeti számla sorszámát, amin megvásároltuk. Lehet, hogy 5 számlából jön össze vagy annál is többől. Erre a NAV-nál sem tudtak választ adni. Válaszukat köszönöm.

Bevételi számla helyesbítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kibocsátó 2018.06.20-ai teljesítéssel és 06.25-ei keltezéssel kiállítja a számlát vevője felé. 2018.07.16-án módosítania kell a számlát, teljes összegében. A módosító számla teljesítés napja 06.20-a, kelte 07.16. A 06. havi áfabevallás összeállításakor figyelembe vehető a 06. havi időszakban a jóváírt áfa összege, vagy csak a 07. havi áfabevallásban érvényesíthető a negatív áfaösszeg a jóváírás miatt? Válaszát előre is köszönöm!

Pénztárgép-módosító Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítséget szeretnék kérni. Az egyéni vállalkozónál NAV-ellenőrzés történt, a vásárlás értékét a vállalkozó beütötte az online kasszába, mindent rendben találtak, visszaadták a vásárlás értékét, és átadták a vállalkozónak a jegyzőkönyvet. A beütött bevétel az aznapi bevétel, ami bement a NAV-hoz. Hogyan kell visszavenni, pénztármódosítót kell arra a napra kiállítani, vagy a jegyzőkönyv alapján a bevételből mínusszal lekönyvelni a pénztárkönyvben? Köszönöm.

Áfa – fizetendő adó utólagos csökkenése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A gyakorlatban azzal a módszerrel találkozom inkább, hogy egy rossz összegű számlát úgy korrigálnak, hogy kiállítanak egy stornó számlát és egy másik számlát a helyes összeggel, és erre utólag a következő hónapban kerül sor. Ha a fizetendő adó utólagos csökkenéséről van szó, akkor a 153/B § (1) bek. a) pontja szerint abban az adómegállapítási időszakban lehet figyelembe venni, amelyben az eredeti számlát érvénytelenítő számla, vagy az azt módosító számla a jogosult személyes rendelkezésére áll. Kérdésem az, hogy a számlakibocsátó, aki havi áfabevalló, ebben az esetben csak az érvénytelenítő számlára alkalmazhatja ezt a paragrafust, vagy az utólag kiállított stornó és helyes számlát együtt kell nézni, mintha egy módosító számla lenne? Köszönettel: Filip Emese

Száműzné könyveléséből a hibás számlákat? Itt a megoldás Cikk

Elege van már abból, hogy üzletfele folyton késve küldi a számlákat, ráadásul sokszor hibásan, rengeteg problémát okozva ezzel a könyvelőjének? A problémára az önszámlázás jelentheti a megoldást. Cikkünkben bemutatjuk, milyen szabályok szerint állapodhatnak meg az üzleti partnerek abban, hogy az eladó, illetve a szolgáltatás nyújtója helyett a megrendelő állítsa ki az ügyletről a számlát.

Kell-e számlát kiállítani? Kérdés

Szövetkezetünk 2012-ben továbbszámlázott tagjai részére igénybe vett betakarítási szolgáltatást. 2013-ban az igazgatóság saját jogkörben úgy döntött, hogy a szolgáltatási díjra vonatkozóan utólagos költségtérítést ad a szolgáltatást igénybe vevő tagjai részére. Sajnos az áfatörvény 77-78. §-ai nem nyújtanak kellő támpontot arra vonatkozóan, hogy az így adott költségtérítésről kell-e kiadni számlát (negatív adóalappal), és ha kell, akkor az módosító/helyesbítő számla formájában szükséges-e. Meglátásunk szerint a 77. § (1) bb pontja, illetve a (3) pontja lehet irányadó, de az utólagos térítést nem a szolgáltatás nyújtója adja, hanem a szövetkezet; ez így engedmény-e egyáltalán? Nem találtunk egyértelmű információt arra vonatkozóan, hogy a módosító számlának milyen adatokat kell tartalmaznia. Válaszukat előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Tagi munkavégzés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Ügyvezető 36 órát elérő munkaviszonnyal

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs