12 találat a(z) méltányossági kérelem cimkére

Bejelentett részesedés Kérdés

Kevesebb gyógyszerhez kellhet méltányossági kérelem januártól Cikk

Januártól kevesebb gyógyszerhez kell méltányossági kérelem, a kormányzati ígéret szerint hosszabb távon jobban járnak a magyar betegek. Az orvosoknak részletesebben kell majd indokolniuk, ha egyedileg támogatott készítményt kérnek – írja a nepszava.hu.

Számviteli beszámoló: így kerülhető el a szankció igazolási kérelemmel Cikk

A számviteli beszámoló letétbe helyezése mellett a beszámolóra épülő bevallások benyújtásának és az azokhoz kapcsolódó adó megfizetésének határideje is május 31-e. Az adóbevallás határidőn túli benyújtása esetén elkerülhetők a szankciók, a Pénzügyminisztérium közleményében foglaltak szerint.

Olcsóbb lett az ügyintézés: nincs illeték az elsőfokú közigazgatási eljárásokban Cikk

Január 1-jétől évi másfél millió államigazgatási ügy intézése vált ingyenessé, idéntől ugyanis illetékmentesek az elsőfokú közigazgatási eljárások – közölte Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-vel. A tehercsökkentés évi ötmilliárd forintot hagy az ügyintéző magyar állampolgároknál és vállalkozásoknál.

Nyugdíj megállapítása, emelése kivételes méltányosságból Cikk

A nyugdíjtörvény különös méltánylást érdemlő körülmények esetén lehetőséget nyújt öregségi, illetve hozzátartozói nyugellátás megállapítására azoknak, akik nem szerezték meg a szükséges szolgálati időt, továbbá a korábban megállapított nyugellátás kivételes emelésére, egyszeri segély engedélyezésére is.

Kiskereskedelmi különadó: azonnali adótervezést igényel, ha be akarja nyújtani a méltányossági kérelmet Cikk

A 2020. 04. 14-i Magyar Közlönyben jelent meg az új kiskereskedelmi különadóról szóló rendelet, amely amiatt, mert a tavalyi forgalmat tekinti az adóelőleg alapjának, számos e területen működő cégnél jelentős felül adóztatást eredményezhet. – figyelmeztetett Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója. A kormány lényegében leporolta a 2010-es ágazati különadó törvényt, az adó tárgya, mértéke és progresszivitása is megegyezik a 10 évvel ezelőttivel.

Adózás rendje Kérdés

Tisztelt Válaszadó! Felszámolás alatt álló cég volt ügyvezetöje adhat-e be a cég korábbi tartozásaira méltányossági kérelmet? Vagy csak a felszámolónak van erre lehetösege? Van-e erre valamilyen speciális rendelkezés? Válaszait elöre is köszönöm.

Táppénz, biztosítási idő II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha a foglalkoztató nem kifizetőhely, akkor a táppénzen lévő beteg közvetlenül beadhatja a méltányossági kérelmet az egészségbiztosítási pénztárnak? És ameddig elbírálják a kérelmet, illetve a 04. 04-től eltelt időre fizessük a 7050 forintot, hogy legyen biztosítása, ha már munkaviszonya nem lesz? Mert ugye a levél 05.19-én érkezett, és táppénzt nem ad 04. 04-től. Sajnos még a részleges leszázalékolás sincs kizárva. Köszönöm.

Társas vállalkozó járulékfizetése betegség esetén Kérdés

2001. évben kapott szívinfarktusom óta folyamatosan keresőképtelen vagyok. 2011.12.31-éig rokkant nyugdíjasnak minősültem. 2012. január 1-jétől rokkantsági ellátásban részesülök. Rendszeres orvosi és kórházi ellátásokra van szükségem. Legutóbb súlyos szívműtétem volt. Betegségem ellenére a NAV 2012. január 01. napjától járulékfizetési kötelezettséget állapított meg részemre, és visszamenőleg követel tőlem közel 3 millió forint adóhiányt, bírságot, késedelmi pótlékot. Kérdésem, hogy igazolt betegségem ellenére jogszerű-e a NAV követelése? Öngyilkosság határán állok. Semmi megtakarításom nincs, fizetni nem tudok. Cégem végelszámolással történő megszüntetését határoztuk el kültag gyermekeimmel együtt, de az adóhatóság követelése miatt a végelszámolást befejezni nem tudom. Valóban az öngyilkosság a kivezető út?

Munkáltatók, figyelem! Új szabályok a pénzbeli egészségügyi ellátásra Cikk

A gyedre, illetve a TAJ-szám igénylésére vonatkozó előírások, valamint a méltányossági kérelmek foglalkoztatókra vonatkozó szabályai is változtak a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvény végrehajtására vonatkozó kormányrendelet módosításával.

Nyugdíj, időskori ellátás: ezt teheti, ha kevés a szolgálati ideje Cikk

Milyen ellátásban reménykedhet idős korára az ember, ha alig van szolgálati ideje? Olvasónk kérdésére Winkler Róbert nyugdíjszakértőnk válaszolt.

Méltányossági kérelem - szja Kérdés

Tisztelt Adózóna!Kérem írja meg nekem, hogy az ingatlanértékesítésből származó szja elengedésére milyen méltányossági kérelemre adó okot fogadnak el.Lakáshitel kiegyenlítése, tető javítás, felújítási munkálatok fedezése megfelelő-e? Valamint ezek a költségek figyelembe vehetők-e, ha a férjem ingatlanáról van szó (10 éve vagyunk házasok), ahol a lakáshitelnél adóstárs vagyok, de nem vagyok tulajdonosa az épületnek.NAV 09-es füzet:"10. Méltányossági kérelem37Az állami adóhatóság az adó fizetésére kötelezett magánszemély kérelmére jö-vedelmi, vagyoni és szociális körülményeire, valamint a jövedelem felhasználási körülményeire tekintettel mérsékelheti, vagy elengedheti az adót. A jövedelem felhasználását illetően különösen méltányolható az a körülmény, ha a magán-személy az ingatlan, a vagyoni értékű jog értékesítéséből származó jövedelmét saját maga, közeli hozzátartozója, vagy a vele egy háztartásban élő élettársa, volt házastársa lakhatását biztosító célra fordítja"Válaszukat előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Fordított áfa ingatlanhoz kapcsolódó beszerzés során

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Csoportos személyszállítás - visszaigényelhető áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

5 százalékos áfa, ha egyéni vállalkozó az építtető

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink