31 találat a(z) letiltás munkabérből cimkére

Dolgozónak kiszámlázás helyett számviteli bizonylat Kérdés

Letiltáson felüli utalás munkavállaló kérésére Kérdés

Munkaviszony után alkalmi munka Kérdés

Végrehajtó általi OTP faktoring letiltás foganatosítása Kérdés

Letiltás munkabérből: meg lehet-e egyezni a végrehajtóval? Cikk

Van-e lehetőség arra, hogy a munkavállaló közvetlenül rendezze tartozását a végrehajtóval a munkabérből való letiltás helyett? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Több letiltás Kérdés

Letiltás automatikusan? Kérdés

Több letiltás munkabérből (egyéb letiltás) Kérdés

Levonási sorrend Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban szeretném a segítségét kérni, milyen sorrendben kell megállapítani a dolgozói letiltást az alábbi esetben: – havibéres dolgozó a hónapban hétfőnként kapta meg a fizetését az előző heti teljesített munkaórák alapján bérelőleg formájában, – a 2. héten nagyobb összegű bérelőleget igényelt és kapott 10 havi tőke- és kamatfizetési kötelezettséggel – a heti bérelőleg kifizetésbe ennek arányos része bele lett kalkulálva, – a 4. héten 6 db végrehajtói letiltása érkezett. Hogyan alakul a havi bérelszámolása? A levonási sorrend megállapítása ebben az esetben hogyan alakul? a) Ha először a bérelőlegeket vonom le, akkor a nettó bére nem éri el a minimálnyugdíjat, így ebben az esetben a letiltást nem lehet levonni. b) Ha először a letiltást vonom le, mely a havi nettó bérének az 50%-a, akkor a bérelőlegeket nem tudom teljes egészében visszavonni. c) Ha beérkezési sorrendben állapítom meg a visszafizetési kötelezettséget, akkor utoljára a végrehajtói letiltások jöttek, így azokat ebben a hónapban nem tudom levonni. Hogyan alakul a jövőbeni visszafizetés, ha a dolgozó továbbra is heti bérfizetést szeretne? Szíves válaszát előre is nagyon köszönöm!

Fizetési moratórium munkabérből történő letiltásnál Kérdés

A következő ügyben szeretnék állásfoglalást kérni: a munkáltató a munkavállaló munkabéréből végrehajtói határozat alapján havonta vonja a letiltást, utalja a letiltott összeget a végrehajtást kérő felé. A 47/2020. Korm. rendelet 1. §-ában lévő fizetési moratórium alapján a munkáltatónak a március havi munkabér számfejtése során a letiltást tovább kell vonnia, vagy azt 2020. december 31-éig le kell állítania, vagy esetleg csak abban azt esetben nem kell a levonást eszközölni, ha a végrehajtótól ez irányú megkeresés érkezik a munkáltató felé? Válaszukat előre is köszönöm!

Munkabérből letiltás vészhelyzet esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Több dolgozónk munkabérét 33% letiltás terheli. A végrehajtást kérő egy követeléskezelő cég. Nincs tudomásunk arról, hogy milyen típusú követelések ezek. A vészhelyzetre tekintettel ezeket a letiltásokat is fel lehet függeszteni? A munkáltató olyan gazdasági helyzetbe került, hogy kénytelen a munkaidőt csökkenteni, így kevesebb lesz a munkabér. Tisztelettel: Danita Éva

Letiltás munkabérből Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkavállaló előző munkahelyéről hozott kilépő papírjai között szerepel egy letiltás, mely az előző munkáltató által nyújtott, a munkavállaló által vissza nem fizetett előlegről szól. Kérdésem, hogy levonható-e a munkavállaló munkabéréből az előző munkáltató általi előlegnyújtásból eredő követelés az új munkáltatónál? Egyáltalán lehetséges-e még előlegnek minősíteni ezt a tartozását kilépése után? Válaszát köszönöm.

Egyszerre érkező több, egyenrangú letiltás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy dolgozónk, akinek egy napon (egyazon borítékban) 5 db egyenrangú (egyéb) letiltása érkezett cégünkhöz. A letiltások különböző értékűek (60 000–400 000 Ft) és különböző késedelmi kamattal terheltek (jegybanki–35%). A kérdésem az, hogy ebben az esetben milyen százalékkal kezdem meg a letiltások levonását? Köszönöm a válaszát.

Munkavállalótól letiltás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az előzőleg feltett kérdésem szerint, ha 1 munkavállaló több munkahelyen áll munkaviszonyban, akkor külön-külön kell vizsgálni a letiltását? Jelen esetben a munkavállalónknak 2 munkaviszonya van, és a munkáltató ugyanazon személy. Én visszaküldtem mindkét kft.-re a "foganatosítani nem tudjuk" visszaigazolást, mert a munkavállaló nettó bére nem éri el a mindenkori minimálnyugdíj összegét egyik jogviszonyban sem. A végrehajtó az alábbi törvényre hivatkozással kéri a második munkáltatótól, hogy vonja le a nettó bér 33%-át: Vht. 62. §. Kérem, szíveskedjen ennek tükrében a kérdésemet újra értelmezni! Valóban le kell vonnom a második jogviszonyból a letiltást, vagy valóban helyesen jártam el, amikor külön-külön vizsgáltam a munkaviszonyokat? 62. § (1) A 61. § szerinti levonás során mentes a végrehajtás alól a havonta kifizetett munkabérnek az a része, amely megfelel az öregségi nyugdíj [27. § a) pont] legalacsonyabb összegének. Ez a mentesség nem áll fenn a gyermektartásdíj és a szüléssel járó költség (a továbbiakban: gyermektartásdíj) végrehajtása esetén. (2) Ha az adós több munkáltatótól kap munkabért, az (1) bekezdés szerinti mentesség őt abból a munkabérből illeti meg, amelyet elsőként tiltottak le. Köszönettel: Visnyeiné Klári

Végrehajtási eljárás felfüggesztése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy dolgozónak jelenleg két külső letiltása is folyamatban van, rendszeresen havonta levonni a bérből. Viszont dolgozó anyagi gondokra hivatkozva, a járásbíróságon kérte fenti két letiltása felfüggesztését, három hónapra, amit meg is kapott. Viszont emellett van másik két letiltása, aminek foganatosítása még nem történt meg. Kérdésem a következő: jelen esetben az utóbbi két letiltást el kell kezdeni levonni? Válaszukat előre is köszönöm

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Jutalék, bónusz adózása 2022-ben

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

SZÉP-kártya-juttatás ügyvezetőnek

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Tartós bérlet elszámolása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs