59 találat a(z) kriptovaluta cimkére

Szöul: Dél-Korea kérni fogja a Montenegróban elfogott „kriptokirály" kiadatását Cikk

A dél-koreai ügyészség bejelentette pénteken, kérni fogja a Terraform blokklánccég dél-koreai alapítójának kiadatását Montenegrótól. A kriptokirályként emlegetett, nemzetközi körözés alatt álló Do Kvont előző nap fogták el a balkáni ország hatóságai – közölte az MTI.

A minimálbér-emelkedés hatása, értékhatárok változása a személyi jövedelemadózásban Cikk

A minimálbér-emelkedés révén növekednek az szja-törvény által érintett juttatások és kedvezmények összeghatárai is.

Felszámolták a Hive kiberbűnszervezet hálózatát Cikk

Nemzetközi akció során sikerült felszámolni a Hive (Kaptár) elnevezésű kiberbűnszervezet hálózatát, és véget vetni a hackerek tevékenységének – közölték a német és az amerikai hatóságok.

Kriptovaluták év végi értékelése Cikk

Olvasónk a kriptovaluták év végi értékelésével kapcsolatban fordult az Adózóna oldalához, kérdéseit Hunyadné Szűts Veronika adószakértő válaszolta meg.

Bitcoin számviteli nyilvántartása, adófizetési vonzata Cikk

Egy cég kriptovaluta-bányászásra alkalmas gépet vásárolt. Felmerült kérdésként, hogy a kibányászott kriptoeszközt milyen módon szükséges nyilvántartani, és a kriptoeszköznek milyen adó- és járulékfizetési vonzata van. Olvasói kérdésre Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Kriptovaluta-ügylet Kérdés

Kriptovaluták számviteli kezelése Kérdés

Piramisjáték-gyanús MLM-termék jelent meg Hyperverse néven Cikk

A piramisjáték egyes jegyeit hordozó multi level marketing terméket reklámoznak a közösségi médiában HyperVerse néven, mely a korábbi HyperFund rendszer újragondolása. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nem felügyeli a kriptovalutákhoz kötődő kereskedelmi ügyleteket. Ezen eszközök árfolyama kiszámíthatatlan, hiányoznak a károsultakat védő garanciaintézmények, és bűncselekmények elkövetésére is felhasználhatják őket. A jegybank figyelmeztetést adott ki az mnb.hu portálon, kérve a fogyasztókat: kellő körültekintéssel járjanak el e termékeknél.

Kriptovalutás csalókra figyelmeztet az OTP Cikk

Az utóbbi hónapokban egyre gyakoribb, hogy internetes csalók ismert emberek, nevével és arcképével visszaélve, kitalált történetekkel csábítanak kriptovalutás befektetésekre – hívta fel a figyelmet az OTP Bank az MTI-nek hétfőn küldött közleményében.

A digitális euró bevezetését szorgalmazza a Bundesbank elnöke Cikk

Nagy lehetőségeket lát a digitális jegybanki pénz, konkrétan a digitális euró bevezetésében a német Bundesbank elnöke.

Kriptovaluta-bányászat könyvelése és áfakérdései Cikk

Egy kft. számítógépeket, videokártyákat vásárolt kriptovaluta-bányászathoz. Úgy tudom, hogy ezen eszközök áfája nem vonható le, az általános költségek áfáját pedig arányosítani kell. Mi alapján kell kiszámolni az arányszámot? Egyelőre csak a bányászat folyik, beváltás még nem történt. Hogyan kell könyvelni a bányászott értéket? Hogyan kell könyvelni a beváltást? – kérdezte olvasónk. Pölöskei Pálné adószakértő és dr. Kelemen László adószakértő, jogász válaszolt.

Kriptovaluta-bányászat könyvelése Kérdés

Kriptovaluták adózása: még nem késett le a vonatkozó kedvezményekről Cikk

Május 20-áig kell bevallani a kriptovaluták után is a személyi jövedelemadót. Addig még dönteni kell arról, hogy a még tavaly érvényes vagy már az új szabályok szerint adózunk, hogy igénybe vesszük-e az adóamnesztiát, hogy milyen költségeket számolunk el – hívja fel a figyelmet Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója, partnere.

Kriptovalutás nemzetközi ügylet Kérdés

Kriptovalutával vertek át egy férfit Cikk

Különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette, valamint annak kísérlete megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) három férfi ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy harmincmillió forinttal károsították meg áldozatukat, akinek kriptovalutát ígértek – tette közzé az MTI.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingatlan-bérbeadás számlázása

Nagy Norbert

adószakértő

Egyszerűsített ipa választása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs