69 találat a(z) kriptovaluta cimkére

Kriptoügyletek: mit hozhat a piacon az amerikai felügyelet döntése, mit kezd vele Európa? Cikk

Nagy port kavart az amerikai értékpapír-felügyelet (SEC) január 10-ei döntése, amelyben engedélyezte egyes, bitcoinon alapuló termékek tőzsdei bevezetését. Az, hogy ez a fecske mennyiben csinál nyarat (azaz a SEC döntését mennyiben fogják követni hasonló jellegű lépések, akár az európai, akár az amerikai értékpapírpiacokon), leginkább a részleteken múlik: többek között azon, hogy milyen nevet aggatunk a kriptovalutákon alapuló termékekre. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat.

Erőteljesen indította az évet a bitcoin Cikk

Lendületesen indította az új évet a világ legnagyobb kriptovalutája, a bitcoin azokra a várakozásokra, hogy idén nő azoknak a területeknek a száma, ahol hivatalosan is használhatják.

Kriptovaluta-pénztárca könyvelése Kérdés

Kriptovaluták a cégnél: nyilvántartás, ügyletek elszámolása, év végi értékelés Cikk

A kriptovalutákat digitális fizetőeszközként használhatjuk, de a klasszikus fizetőeszközöktől mégis meg kell különböztetni őket, hiszen ezek nyilvántartására a számviteli törvény nem tartalmaz vonatkozó rendelkezést. Hogyan kell mégis ezeket szabályosan nyilvántartani, a lehetséges ügyleteket elszámolni, illetve miként lehet elvégezni esetükben az év végi értékelést? Ezekre a kérdésekre is választ ad az Adózóna Speciális esetek a számvitelben 3. című kiadványa.

Hárommilliárd forint adót eltitkoló bűnszervezetet leplezett le a NAV Cikk

Több mint 420 millió forintot érő kriptovalutát foglaltak le a NAV nyomozói egy hárommilliárd forint adót eltitkoló bűnszervezettől, amely okostelefonokkal, tabletekkel, napelemekkel és egyéb elektronikai eszközökkel kereskedett – közölte a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága szerdán az MTI-vel.

Kriptovaluta Kérdés

Szerencsejátékká nyilvánítanák a kriptovaluta-tranzakciókat Nagy-Britanniában Cikk

Pénzügyi szolgáltatás helyett szerencsejátéknak kellene nyilvánítani a kriptovaluták forgalmazását a londoni alsóház pénzügyi bizottságának szerdán bemutatott jelentése szerint.

Visszakövethetővé tenné az EU a kriptopénzes átutalásokat Cikk

A pénzátutalásokat kísérő adatokra vonatkozó szabályokat fogadott el az uniós tagállamok pénzügyminisztereinek tanácsa a kriptoeszköz-átutalások visszakövethetőségének biztosítására – tájékoztatott az uniós tanács.

A nap kérdése: miként határozzuk meg kriptoügyletek esetében a nyereséget, illetve a veszteséget? Cikk

Hogyan döntjük el, hogy nyereség vagy veszteség keletkezett, ha az év folyamán kriptovalutát vettünk és értékesítettünk is? Az elszámolható költségekbe mi számít bele? Olvasói kérdésre Gyüre Ferenc adószakértő válaszolt.

Cég vásárolna kriptovalutát Kérdés

Szöul: Dél-Korea kérni fogja a Montenegróban elfogott „kriptokirály" kiadatását Cikk

A dél-koreai ügyészség bejelentette pénteken, kérni fogja a Terraform blokklánccég dél-koreai alapítójának kiadatását Montenegrótól. A kriptokirályként emlegetett, nemzetközi körözés alatt álló Do Kvont előző nap fogták el a balkáni ország hatóságai – közölte az MTI.

A minimálbér-emelkedés hatása, értékhatárok változása a személyi jövedelemadózásban Cikk

A minimálbér-emelkedés révén növekednek az szja-törvény által érintett juttatások és kedvezmények összeghatárai is.

Felszámolták a Hive kiberbűnszervezet hálózatát Cikk

Nemzetközi akció során sikerült felszámolni a Hive (Kaptár) elnevezésű kiberbűnszervezet hálózatát, és véget vetni a hackerek tevékenységének – közölték a német és az amerikai hatóságok.

Kriptovaluták év végi értékelése Cikk

Olvasónk a kriptovaluták év végi értékelésével kapcsolatban fordult az Adózóna oldalához, kérdéseit Hunyadné Szűts Veronika adószakértő válaszolta meg.

Bitcoin számviteli nyilvántartása, adófizetési vonzata Cikk

Egy cég kriptovaluta-bányászásra alkalmas gépet vásárolt. Felmerült kérdésként, hogy a kibányászott kriptoeszközt milyen módon szükséges nyilvántartani, és a kriptoeszköznek milyen adó- és járulékfizetési vonzata van. Olvasói kérdésre Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Export szolgáltatás mérnöki tevékenység

Bunna Erika

adótanácsadó

Áfabevallás 8. sora

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3