77 találat a(z) korlátozás cimkére

Útlezárások, korlátozások lesznek a fővárosban tömegközlekedésben szombaton Cikk

Szombat délután és kora este demonstráció miatt útlezárásokra kell számítani Budapest belvárosában, emiatt számos járat közlekedése változik. A korlátozások érintik az M3-as pótlóbuszt és a 2-es villamost, de időszakosan akár az M1-es és az M2-es metró egyes állomásait is lezárhatják.

Tilos korlátozni az EU-ban, mely országokból lehet interneten vásárolni Cikk

Tilos lesz az indokolatlan területi alapú internetes korlátozás az Európai Unióban a tagállamok kormányait tömörítő tanács mai jóváhagyása nyomán, így a fogyasztók szabadon választhatnak majd, honnan rendelnek a világhálón, ugyanis állampolgárságuk, lakhelyük vagy tartózkodási helyük alapján nem tagadhatják meg tőlük a vásárlást, és nem irányíthatják át őket más weboldalakra az online kereskedők.

Kamionstop Szlovéniában Cikk

Korlátozzák Szlovéniában a kamionok forgalmát: nem engedik be az országba a 7,5 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépjárműveket csütörtökön este 9 óráig – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Keresetkorlátozás öregségi nyugdíjkorhatár előtt Kérdés

A magánszemély nő 1954.11.15-én született. Jelenleg a nők 40 éves szolgálati idő utáni nyugdíjában részesül. A nyugdíj mellett munkaviszonya is van, amelyben a keresetkorlátozás alatti jövedelemmel rendelkezik. Az én számításom szerint 2018. május 17-én tölti be az öregségi nyugdíjkorhatárt. Az a kérdésem, hogy ha az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése ebben az évben megtörténik, a kereset-korlátozást mely időtartamig kell figyelembe venni? Esetleg időarányosan 2018. május 17-éig kell számolni a jövedelmét, hogy ne haladja meg a keresetkorlátot, vagy pedig ebben az évben már egyáltalán nem kell a keresetkorlátozást figyelembe venni?

Betegéletút Kérdés

A "Korlátozhatjuk és meg is tilthatjuk egészségügyi adataink kezelését" c. cikkhez... T. Szakértői! Mi a helyzet a nem valós adatokkal? Az ügyfélkapun le lehet kérdezni már most is TAJ-szám alapján a kórelőzményt, betegéletutat. Sajnos van olyan bejegyzés, ami nem igaz. Azaz a betegéletút hamis vizsgálati adatokat, hamis gyógyászati segédeszköz-használatot tartalmaz. Ilyenkor mit lehet tenni? Félrekezelik a beteget, vagy az embernek vinni kell magával a listát, hogy mi nem valós, csak az orvos önszorgalomból beírta? Sajnos van ilyen. Előre is köszönöm a választ.

Korlátozhatjuk és meg is tilthatjuk egészségügyi adataink kezelését Cikk

A háziorvosnak 2018. július 1-jétől fokozatosan fel kell töltenie az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe betegei adatait. Ezek között olyanok is szerepelhetnek, mint például a páciens keresőtevékenysége, mentális állapota, vagy a 14 év feletti gyermekek szexuális élete.

Mesés gyed Romániában a korlátozás után is Cikk

Sürgősségi rendelettel korlátozta a román kormány pénteki ülésén a gyermekgondozási díjat (gyed), amely a kiugróan magas jövedelmű szülők esetében sem haladhatja meg ezentúl a 8500 lejt (565 ezer forint).

A horvátok is korlátoznák az Ubert Cikk

Horvátország az őszre tervezett piaci liberalizációig betiltaná az Uber alkalmazás használatát. A horvátországi közlekedési minisztérium az Uber fuvarmegosztó szolgáltatás mobil alkalmazásának átmeneti betiltását kérte bíróságon – számolt be ma az osztrák Die Presse hírportál a Jutarnji list horvát napilap jelentésére hivatkozva. A horvát közlekedési minisztérium megerősítette a lap értesülését.

Készenléti ídő Kérdés

Tisztelt szakértő! Kérdésem a következő lenne, mennyi lehet a készenléti idő egy alkalommal? Lehet akár 24 óra? Mennyit bért kell minimum fizetni készenlétre, megállapodhatnak abban, hogy 10 alkalom (teljesen mindegy, mennyi óra) benne van a munkaszerződésben és a fennmaradó készenlétre 500 Ft/óra bért fizetnek? A rendes munkaidő ledolgozása után azonnal lehet készenlétet vállalni korlátozás nélkül, illetve lehet-e megállapodni úgy, hogy van, hogy nem rögtön műszak után kezdődik a készenlét, mert még vannak a klinikán, és így felesleges? (Tehát nem a dolgozó hibájából, hanem a klinika megoldja – de nem mindig.) Válaszát köszönöm

Egyszerűsített foglalkoztatás: ami nem esik jogszabályi korlátozás alá Cikk

Mi történik abban az esetben, ha az egyszerűsített foglalkoztatás megfelel valamennyi jogszabályi előírásnak, ugyanakkor az alkalmi munkavállaló díjazása tekintetében a kötelező mértékhez viszonyítva jelentősen a munkavállaló javára tér el? – cikkünkből megtudhatja.

Gyorsíthatja a vámeljárást, ha figyel az útmutatóra Cikk

Útmutatót adott ki a NAV a múlt héten a korlátozás és tilalom hatálya alá tartozó termékköröket érintő vámeljárások feldolgozásához szükséges alapvető igazoláskódokról.

Gyed melletti munkavégzés más munkáltatónál Kérdés

Adott egy munkavállaló, aki jelenleg gyed díjazásban részesül. Mellette más munkáltatónál vállalhat-e munkát munkaviszony vagy akár egyszerűsített foglalkoztatás keretében? A fizetés nélküli szabadság miatt van-e bejelentési kötelezettsége a "fő" munkáltató felé? Vannak-e rá korlátok (idő-, összeg-..) Várom megtisztelő válaszukat.

Figyelem! Korlátozott bankkártyás tranzakciók az OTP-nél Cikk

Technikai hiba miatt részlegesen használható az OTPdirekt web-fizetési rendszere, és korlátozottan hajthatók végre a bankkártyás tranzakciók – közölte az OTP Bank csütörtökön az MTI érdeklődésére.

Az áfalevonás korlátozása a használtcikk-kereskedelemben 2015-ben Cikk

Januártól módosult a használtcikk-kereskedőre (viszonteladóra) vonatkozó áfalevonási tilalom. Mit jelent ez a gyakorlatban? Összefoglaltuk.

Németországban vállalna munkát? Nem lesz könnyű! Cikk

Németországban elkészültek az uniós társállamokból érkező munkavállalókra vonatkozó szabályok szigorítását célzó javaslatok, és a kormány még augusztusban elindítja a reformokat - írta kedden a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Bt. áttér katára

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Nyugdíj korhatár előtt

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs