22 találat a(z) konjunktúraindex cimkére

Csökkenőben van, de még mindig erős a pesszimizmus Cikk

Júniusban a májusinál nagyobb mértékben emelkedett a GKI konjunktúraindexe, de e két hónap alatt az áprilisi zuhanásának csak kisebbik felét (44 százalékát) dolgozta le. A GKI Gazdaságkutató Zrt. által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint májusban a fogyasztói, júniusban az üzleti bizalmi index emelkedett nagyobb mértékben. Ez elsősorban annak a következménye, hogy az ipari várakozások májusban még folytatódó romlása júniusban emelkedésre váltott, olvasható a GKI Gazdaságkutató Zrt honlapján.

Mi történt a magyar gazdaságban? Új történelmi rekord született Cikk

Új történelmi csúcsra került a GKI konjunktúraindexe decemberben, az üzleti várakozások még soha, a fogyasztóiak pedig csak 2002-ben, a Medgyessy-kormány 100 napos programjának néhány hónapjában voltak a mostaninál is kedvezőbbek – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.

Vegyes képet mutatnak a GKI gazdasági várakozásai Cikk

Februárban – három hónapos emelkedés után – megállt a GKI konjunktúraindexének javulása. A GKI (www.gki.hu) által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti várakozások nem változtak, a fogyasztóiak kismértékben romlottak. A GKI konjunktúraindexe mintegy három éve viszonylag szűk sávban ingadozik, ennek januárhoz hasonlóan most is a felső részén található.

GKI: javuló üzleti és fogyasztói várakozások Cikk

2017 januárjában immár harmadik hónapja javult a GKI konjunktúraindexe, mely ezzel megközelítette egy évvel ezelőtti értékét – közölte a gazdaságkutató.

Mélyponton az üzleti várakozások Cikk

Augusztusban – a jelentős júliusi emelkedés után - a GKI konjunktúraindexe érezhetően csökkent (-3,9-re), s ezzel visszatért idei mélypontjára.

GKI: mélypontok és csúcsok a bizalmi indexekben Cikk

Májusban megállt a GKI konjunktúraindex január óta tartó csökkenése, sőt még minimálisan emelkedett is. A GKI által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti bizalmi index áprilishoz képest nem változott, a fogyasztói viszont megközelítette idei csúcspontját.

Csúcson ugyan a bizalom, de... Cikk

Az év egészére az optimizmus volt jellemző, az ipari és kereskedelmi várakozások kissé romlottak, a fogyasztóiak – minimális javulással ugyan – idei csúcsukra értek, a munkanélküliségtől való félelem erősödött – derül ki többek között a GKI-Erste konjunktúraindexéből.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Reprezentáció, üzleti ajándék adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kifizetőt terhelő 40 százalékos kata II

Szipszer Tamás

adószakértő

Új kata 1041

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs