71 találat a(z) kiválás cimkére

Kiválás bevallásai és azok határideje Kérdés

Ügyvédi iroda átalakulásának (kiválás) könyvvizsgálata Kérdés

Illeték ingatlannal rendelkező társaságban Kérdés

Beolvadásos kiválás Kérdés

Jogutódi felelősség Kérdés

Illeték kiváláskor Kérdés

Kapcsolt vállakozások összeszámítási kérdései Kérdés

Beolvadásos kiválás Kérdés

Beolvadásos kiválás Kérdés

Kiskereskedelmi különadó Kérdés

Kiválás leértékeléssel – társasági adó Kérdés

Kapcsolt vállalkozás bejelentése kiválás esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft.-ből (A) kivált egy másik kft. (B), a tulajdonosok mindkét kft.-ben azonosak (tulajdonosi hányaduk is ugyanaz, mindannyian magánszemélyek, egymástól függetlenek, nem állnak rokoni kapcsolatban 50-17,75-15-17,25%). Az 50 százalékos tulajdonos a 17,75 százalékos tulajdonos volt férje. A két cég között 02.28-án kiállítottak egy számlát, a kérdésem az lenne, hogy kapcsolt vállalkozások-e, illetve ezt be kell-e jelentenünk mindkét cég vonatkozásában? B cégnél a NAV törzsadatában be van jeyezve A cég mint jogelőd. Köszönöm.

Szétváló kft. illetékfizetési kötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft.-nek két – 50–50 százalék résszel rendelkező – tulajdonosa van. A kft. egy budapesti és két vidéki telephellyel rendelkezik. A tulajdonosok úgy döntöttek, hogy a budapesti telephelyet munkaerő-ellátási gondok miatt bezárják és eladják. Budapestről a termelést áthelyezik a vidéki telephelyekre a termelő berendezésekkel együtt. A döntés értelmében a céget szétválasztják úgy, hogy az eredeti cégből kiválik egy új cég. A szétválás után a tulajdonosok közül egyiké lesz 100 százalékban a régi (megmaradó cég), a másiké lesz 100 százalékban a kiválás után létrejövő új cég. A szétválás után nem kívánják átértékelni a vagyon eszközöket és ingatlanokat. A szétválási folyamatot ez év márciusában kívánjuk elkezdeni, ami várhatóan június végére fejeződne be. Kérdés: Kell-e a kiválással megalakuló cégnek a nála maradó ingatlan vagy egyéb vagyoni eszközök után illetéket fizetni? Ha igen akkor: • mi után (csak az ingatlan vagy egyéb vagyoneszközök után is), • mekkora az illeték mértéke, valamint • hogy állapítják meg az illeték alapjának nagyságát? Válaszát előre is köszönöm: Zatykó Sándor

Kedvezményezett kiválás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy kft., melyben 24-51-10-15% tulajdoni hányadokkal rendelkeznek a tagok. Kiválással szeretnének új céget alapítani, mely során a jogelődben lévő ingatlan a jogutód társaságba kerülne át. A jogelőd gazdasági társaságban 10%-os részesedéssel rendelkező tag sajnos nemrégiben meghalt. Kérdésem, hogy az újonnan létrejövő gazdasági társaság alakulása megfelel-e a tao és osztaléktörvény szerinti kedvezményezett kiválásnak, akkor ha a jogelőd társaságból csak három tag lesz tagja az új társaságnak úgy, hogy megtartják a 24-51-15% tulajdoni részesedésüket, és a 10%-os (sajnos elhunyt tag helyett) tulajdoni résznek olyan személy lesz a tulajdonosa, aki a jogelőd társaságnak nem tagja? Lehet-e úgy kedvezményezett a kiválás, hogy csak három tag alkotja az új társaság tulajdonosi körét? (Bár így már nem tud megmaradni 24-51-15%) arány? Köszönöm a választ.

Fejlesztési tartalék kiváláskor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban az esetben, ha kiváláskor az eszközökkel szemben fejlesztési tartalék is kiválik, akkor módosul a fejlesztési tartalék felhasználási határideje? A fejlesztési tartalékot 2015-ben képeztük. A felhasználás végső időpontja 2019.12.31. Ha a cégből kiváló eszközökkel együtt fejlesztési tartalék is kiválik, akkor is marad 2019.12.31-e a felhasználási határidő, vagy a kiválás miatt ez kitolódik? Köszönettel: Jancsó Katalin

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elveszett nyomdai számla

Bunna Erika

adótanácsadó

Őstermelő szochója

Lepsényi Mária

adószakértő

Adószámos magánszemély

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close