18 találat a(z) kiskereskedelmi különadó cimkére

Kiskereskedelmi különadó könyvelése Kérdés

Kiskereskedelmi különadó Kérdés

Tisztességtelen forgalmazói magatartás veszélyhelyzet idején Cikk

Bizonyos áruházláncok az általuk a veszélyhelyzet idején fizetendő kiskereskedelmi különadót a mezőgazdasági, élelmiszeripari beszerzési árak letörésével akarják ellensúlyozni.

Kiskereskedelmi különadó Kérdés

Kiskereskedelmi különadó Kérdés

A különadó nem hárítható át a beszállítókra Cikk

Az agrárkamara több áruházi beszállítótól úgy értesült, hogy egyes áruházláncok az általuk a veszélyhelyzet idején fizetendő kiskereskedelmi különadót a mezőgazdasági, élelmiszeripari beszerzési árak letörésével akarják ellensúlyozni, ami tisztességtelen forgalmazói magatartásnak minősül – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-nek küldött pénteki közleményében.

Kiskereskedelmi különadó alapjának megállapítása Kérdés

Kereskedelmi különadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy a több éve kapcsolt vállalkozások árbevételét a kereskedelmi különadó megállapításához össze kell-e számolni, vagy csak azoknak a cégeknek, akik most különváltak, de az előző időszakban még kapcsoltak voltak.

Különadó alapja Kérdés

A rendelet szerint adóköteles a kiskereskedelmi tevékenység, valamint a külföldi illetőségű személy vagy szervezet által a vevője részére belföldön átadott termék nem fióktelep útján való értékesítése és ennek kapcsán kérem értelmezésüket. A belföldön átadott termék azt jelenti-e, hogy a belföldi értékesítés árbevételét kell alapul venni és figyelmen kívül hagyni az exportértékesítés árbevételét? Köszönöm szépen!

Kiskereskedelmi különadó – gépjármű-nagykereskedelem Kérdés

Tisztelt Szakértő! Jól gondoljuk, hogy egy gépjármű-márkakereskedés által lízingbe adónak értékesített gépjárművek gépjármű-nagykereskedelemnek minősülnek és így nem számítanak bele az adó alapjába?

Akinek kiskereskedelmi különadót kell fizetnie, és akinek nem Cikk

„Cégünk 100 százalékban magyar magánszemélyek tulajdonában lévő kft., melynek főtevékenysége a 4673 '08 Fa-, építőanyag-, szaniteráru-nagykereskedelem, azonban üzleteiben magánszemély vevőket is kiszolgál. A 109/2020. kormányrendeletben kihirdetett kiskereskedelmi különadó vonatkozik-e rá?” Olvasói kérdésre dr. Bartha László adójogi szakjogász válaszolt.

Kiskereskedelmi különadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk 100 százalékban magyar magánszemélyek tulajdonában lévő kft., melynek főtevékenysége a 4673 '08 Fa-, építőanyag-, szaniteráru-nagykereskedelem, azonban üzleteiben magánszemély vevőket is kiszolgál. A 109/2020. (IV. 14.) kormányrendeletben kihirdetett kiskereskedelmi különadó vonatkozik-e rá? Szakértő válaszát előre köszönve, Tisztelettel!

Kiskereskedelmi különadó: azonnali adótervezést igényel, ha be akarja nyújtani a méltányossági kérelmet Cikk

A 2020. 04. 14-i Magyar Közlönyben jelent meg az új kiskereskedelmi különadóról szóló rendelet, amely amiatt, mert a tavalyi forgalmat tekinti az adóelőleg alapjának, számos e területen működő cégnél jelentős felül adóztatást eredményezhet. – figyelmeztetett Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója. A kormány lényegében leporolta a 2010-es ágazati különadó törvényt, az adó tárgya, mértéke és progresszivitása is megegyezik a 10 évvel ezelőttivel.

Nem sértett uniós jogot a magyar kiskereskedelmi különadó az illetékes főtanácsnok szerint Cikk

Nem sértette az uniós jogot a 2010-ben, az árbevételre kivetett, majd 2013-ban kivezetett magyarországi kiskereskedelmi különadó – így foglalt állást csütörtökön az Európai Bíróság illetékes főtanácsnoka a brit Tesco magyarországi leányvállalata által indított ügyben.

Elfogadták a kiskereskedelmi különadóról szóló törvényt Cikk

Megszavazta szerda este a lengyel szejm a kiskereskedelmi különadóról szóló törvényjavaslatot, a progresszív különadó bevezetése ellen az Európai Bizottság egyelőre nem emelt kifogást.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Átalányadózó adó-, és járulékfizetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Közösségi értékesítés / áfaregisztráció

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close