21 találat a(z) kiskereskedelmi különadó cimkére

20Kisker különadó előlege Kérdés

Nagyker a kiskereskedelmi adóban Kérdés

Kiskereskedelmi különadónál a kis- és nagykereskedelem szétválasztása Kérdés

Kiskereskedelmi különadó könyvelése Kérdés

Kiskereskedelmi különadó Kérdés

Tisztességtelen forgalmazói magatartás veszélyhelyzet idején Cikk

Bizonyos áruházláncok az általuk a veszélyhelyzet idején fizetendő kiskereskedelmi különadót a mezőgazdasági, élelmiszeripari beszerzési árak letörésével akarják ellensúlyozni.

Kiskereskedelmi különadó Kérdés

Kiskereskedelmi különadó Kérdés

A különadó nem hárítható át a beszállítókra Cikk

Az agrárkamara több áruházi beszállítótól úgy értesült, hogy egyes áruházláncok az általuk a veszélyhelyzet idején fizetendő kiskereskedelmi különadót a mezőgazdasági, élelmiszeripari beszerzési árak letörésével akarják ellensúlyozni, ami tisztességtelen forgalmazói magatartásnak minősül – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-nek küldött pénteki közleményében.

Kiskereskedelmi különadó alapjának megállapítása Kérdés

Kereskedelmi különadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy a több éve kapcsolt vállalkozások árbevételét a kereskedelmi különadó megállapításához össze kell-e számolni, vagy csak azoknak a cégeknek, akik most különváltak, de az előző időszakban még kapcsoltak voltak.

Különadó alapja Kérdés

A rendelet szerint adóköteles a kiskereskedelmi tevékenység, valamint a külföldi illetőségű személy vagy szervezet által a vevője részére belföldön átadott termék nem fióktelep útján való értékesítése és ennek kapcsán kérem értelmezésüket. A belföldön átadott termék azt jelenti-e, hogy a belföldi értékesítés árbevételét kell alapul venni és figyelmen kívül hagyni az exportértékesítés árbevételét? Köszönöm szépen!

Kiskereskedelmi különadó – gépjármű-nagykereskedelem Kérdés

Tisztelt Szakértő! Jól gondoljuk, hogy egy gépjármű-márkakereskedés által lízingbe adónak értékesített gépjárművek gépjármű-nagykereskedelemnek minősülnek és így nem számítanak bele az adó alapjába?

Akinek kiskereskedelmi különadót kell fizetnie, és akinek nem Cikk

„Cégünk 100 százalékban magyar magánszemélyek tulajdonában lévő kft., melynek főtevékenysége a 4673 '08 Fa-, építőanyag-, szaniteráru-nagykereskedelem, azonban üzleteiben magánszemély vevőket is kiszolgál. A 109/2020. kormányrendeletben kihirdetett kiskereskedelmi különadó vonatkozik-e rá?” Olvasói kérdésre dr. Bartha László adójogi szakjogász válaszolt.

Kiskereskedelmi különadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk 100 százalékban magyar magánszemélyek tulajdonában lévő kft., melynek főtevékenysége a 4673 '08 Fa-, építőanyag-, szaniteráru-nagykereskedelem, azonban üzleteiben magánszemély vevőket is kiszolgál. A 109/2020. (IV. 14.) kormányrendeletben kihirdetett kiskereskedelmi különadó vonatkozik-e rá? Szakértő válaszát előre köszönve, Tisztelettel!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számlabefogadás

Nagy Norbert

adószakértő

Közösségen belüli szolgáltatás

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close