15 találat a(z) kiléptetés cimkére

Export láncügylet Kérdés

Táppénzjogosultság Kérdés

Termékexport Kérdés

Speciális munkaviszony megszűnése, bér elszámolása Kérdés

Export kiléptetés Kérdés

Export értékesítés számlázása Kérdés

Magánvállalkozó szünetelése alatt alkalmazottak Kérdés

A szünetelő magánválallkozás alatt lehet-e fizetés nélküli szabadságon az alkalmazott, vagy ki kell léptetni?

Munkavállaló, aki a távollétét nem igazolta Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. egyik alkalmazottja 2019.07.06-tól 2019.09.06-ig nem jelezte a munkából való távolmaradásának okát. 2019. 07.16-án többszöri keresés után tértivevényes ajánlott levélben fel lett szólítva a távolléte igazolására. A levelet nem vette át, ezért 2019.07.22-én ki lett léptetve. Az igazolatlan időt fizetetlen távollétnek tekintettük. 2019.09.06-i levelében jelezte a munkáltatójának, hogy július 8-ától betegállományban van, ehhez mellékelt orvosi igazolásokat, és két napról kórházi igazolást is. Az orvosi igazolások július 31-éig szólnak. Az utolsón még nem szerepel az, hogy munkaképes. Valószínű, hogy jelenleg is még beteg. Kérem, szíveskedjen tájákoztatni bennünket, hogy a kft. helyesen járt-e el a dolgozó kiléptetését illetően? Válaszukat várva tisztelettel.

Nyugdíjasként tovább dolgozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! A dolgozót, amikor nyugdíjba megy, így is ki kell léptetni (tehát megszűnik a biztosítási jogviszony), majd újra felvenni, mint nyugdíj melletti munkavállalót? Mivel semmilyen járulékot nem fizet ilyenkor, azért az egészségügyi ellátás természetesen megilleti? Köszönöm válaszát.

Cég beolvad egy másik cégbe Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cég 2018. január 1-jétől beolvad egy másik cégbe. Mi az eljárás ilyen esetben a munkavállalók jogviszonyát tekintve? Ki kell-e léptetni őket és beléptetni az új cégbe, vagy pedig csak kapnak egy tájékoztatót a változásról? Válaszát köszönöm

Egyéni vállalkozó halálakor kilépteti ki az alkalmazottakat? Kérdés

Egyéni vállalkozó halála esetén a NAV készíti el az adóbevallást. Ki lépteti ki a dolgozókat? Könyvelő iroda, amely a könyvelést végzi csak a halál napjáig könyveli az anyagot, és a később a bankszámlára beérkező bevételeket a NAV számolja el? Meddig terjed ilyen esetben a könyvelő hatásköre?

Munkaviszony megszűnése, szabadságmegváltás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vezetői pozícióban lévő munkavállalónk 5 éves határozott idejű munkaszerződése szeptember 30-án lejár. Nyílt pályázat útján ismételten pályázott a pozíciójára, és mára már ismertté vált, hogy a következő hónaptól, azaz október 1-jétől újabb 5 éves, határozott idejű munkaszerződést fognak vele kötni. Az új munkaszerződés az ismételt pályáztatás miatt önmagában keletkeztethet egy teljesen új jogviszonyt ugyanazon magánszemély esetében? Kérdésem, hogyan kell majd eljárnunk ebben az esetben? Ki kell léptetnünk szeptember 30-ával, azaz kifizetni a szabadságmegváltását (mert sok ki nem vett szabadsága is van), és megszüntetni a munkaviszonyát? Majd a következő nappal ismét bejelentenünk és megállapítani az időarányos szabadságát, mintha egy teljesen új jogviszonyról lenne szó? Válaszát nagyon köszönöm. Tisztelettel: B.Gy.

Kényszertörlés alatti cégbe gyesről visszatérő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben szeretném kérni szakértői tanácsát. Adott egy kft, amely már több mint 1 éve kényszertörlés alatt van. Lassan 2 éve nem folyik munka a cégben, s árbevétele, vagyona sincs. De: még a termelő időszakban tgyásra ment egy dolgozó, akinek most augusztus közepén lejár a gyes. A cég visszavenni nem tudja, hiszen már nem működik, nincs sem irodája, sem eszközei, sem munkája. Hogyan lehet ilyenkor kiléptetni a dolgozót, illetve hogyan lehet szabályosan eljárni? A cég nem tudja őt tovább állományban tartani, de a törvényesen járó összegyűlt szabadságokra sincs keret. Erről lemondhat egy nyilatkozatban a dolgozó? Vagy számfejteni kell neki aztán majd, ha felszámolásra kerül a cég, akkor a felszámoló kifizeti a kapott keretből a dolgozót? Milyen lehetősége van a munkáltatónak és milyen a "volt" dolgozónak? Köszönöm szépen a segítségét és a tájékoztatását!

Áfaügy: rossz a magyar szabályozás - a Kúria is megerősítette Cikk

A nemzeti szabályozás túllép az adócsalás megelőzésére irányuló cél eléréséhez szükséges mértéken, ha az adózót a kiléptetési határidők túllépése miatt fosztja meg az adómentességtől - erősítette meg az Európai Bíróság döntését a Kúria ítélete.

Felszámolás során beltag kiléptetése Kérdés

Tisztelt Szakértő!Ha egy Bt felszámolásának befejezésekor a felszámoló jelenti ki a beltagot, szükséges-e kilépőpapírokat adnia? Ha igen, akkor milyen időszakról? A beltag a felszámolás kezdetéig vett ki, a felszámolás időszaka alatt nem vett ki tagi jövedelmet. Gondolom valamilyen dokumentumokkal igazolnia kell a későbbiekben hogy a saját cégében volt biztosított ebben az időszakban. Köszönöm szépen előre is megtisztelő válaszát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Új pedagógusbér, esélyteremtési illetmény

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Végkielégítés, gyod, tartósan beteg, gyes

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1