160 találat a(z) kiküldetési rendelvény cimkére

Autópálya-matrica költségelszámolása kiküldetési rendelvény esetében Kérdés

Kiküldetési rendelvény – cégautóadó Kérdés

Képzések, tanfolyamok dolgozónak, társasági tagnak. Amikor adómentes, és amikor nem Cikk

Az őszi időszakban gyakran kezdődnek olyan iskolarendszeren kívüli hosszabb-rövidebb idejű képzések. Milyen esetekben kell adót fizetni a tanfolyamok, képzések után? Összefoglaltuk.

Autóhasználat költségeinek adómentes megtérítése. Kiküldetési rendelvény Cikk

Bármely tevékenységről is legyen szó, adózási szempontból az adózók többsége számára fontos tényező a járműhasználat költségeinek elszámolhatósága, megtérítése. Cikkünk a kiküldetési rendelvény alapján történő költségtérítésre vonatkozó tudnivalókat foglalja össze, különös tekintettel a saját tulajdonú személygépkocsival teljesített hivatali, üzleti utakra.

Üzemanyag-elszámolás 2. Kérdés

Kiküldetési díj Kérdés

Kiküldetés, útiköltség Kérdés

Kiküldetési rendelvény szigorú számadású-e Kérdés

Vonaljegy – kiküldetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A https://adozona.hu/kerdesek/2015_10_6_Kozlekedesi_jegy_tbc kérdés-válasszal kapcsolatban lenne még egy kiegészítő kérdésem: Kiküldetés keretében kifizethető-e a vonaljegy ára a munkavállalónak, ha nem kért róla számlát, de a kiküldetési rendelvény mellékletét képezi az érvényesített vonaljegy? Válaszát előre is köszönöm!

Éves autópálya-matrica elszámolhatósága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Elszámolható-e a kft.-ben adómentesen az éves autópálya matrica, ha a dolgozó a saját autóját használja munkába járásra, illetve a cég érdekében megtett utakra kiküldetési rendelvény is kerül elszámolásra. Ha nem, akkor milyen adóterheket kell fizetnie a cégnek? Köszönettel!

Kiküldetés – tömegközlekedés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkatársaink általában személygépkocsival járnak ki a partnerekhez szerelési munkákat végezni. Erről kiküldetési rendelvény készül. Az lenne a kérdésem, hogy ha valaki tömegközlekedéssel (busz, vonat) jut el a cég üzleti partneréhez, akkor is kötelező a kiküldetési rendelvény? A tömegközlekedésről a cég nevére kérnek számlát, illetve az utazási jegyeket is leadják, ezek ellenértékét a bérrel egyidejűleg kapják meg. Válaszát előre is köszönöm!

Kiküldetési rendelvény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk zárt végű lízinggel és a nagycsaládosok járműszerzési támogatásával vásárolt személygépkocsit. A forgalmi engedélyben a MÁK nevére szóló elidegenítési tilalom van bejegyezve. A lízing futamideje 5 év. Ilyen esetben számolhatunk-e el a részére kiküldetési rendelvényben szereplő utat? Az Szja tv. 3. sz. melléklet IV. 9. pontja alapján be kellene tudni mutatni a törzskönyvet, ami jelen esetben nincs nála. Mi fogadható el helyette igazolás gyanánt? Esetleg a lízingszerződés? Válaszukat előre is köszönöm.

Utazási költségtérités magánszemély Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van lehetőség arra, hogy más cég által foglalkoztatott fellépő mint magánszemély számunkra nyújtsa be az utazási költségszámláját, egy belföldi kiküldetési rendelvényen, mely szigorú számadású bizonylat? Befogadható a számla, ha a magánszeméllyel közvetlenül nincs szerződésünk, csak a partnercéggel?

Kiküldetés Kérdés

Tisztelt Szakértő, abban szeretném a segítségét kérni, hogy milyen megoldás lehet arra az esetre, ha a munkavállaló otthonról indul és úgy végzi a feladatát saját gépkocsival. Feladata újabb rendelések felkutatása, meglévő projektek ellenőrzése. Amennyiben a cég székhelye a munkavégzés helye, akkor gondolom a kiküldetési rendelvény nem megoldás, mivel a kiküldetés napjai korlátozva vannak. A munkavállaló heti 4 napot tölt "piackutatással" és 1 napon dolgozik az irodában. Amennyiben az otthona lenne a munkavégzés helye, akkor az távmunkának minősül, és több kritériumnak is meg kell felelni? Olyan megoldást keresek, amikor a munkavállalónak törvényes módon meg tudjuk fizetni a saját gépkocsival történő munkavégzés költségeit. Mivel a céghez történő utazás 200 km, így sokkal logikusabb és gazdaságosabb, ha adott munkavállaló az otthonából indul és érkezik. Kérdésem még az lenne, hogy a költségeit kizárólag kiküldetési rendelvénnyel tudjuk elszámolni?

Kiküldetési rendelvény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban kérem szíves véleményét, hogy egy állatorvosi szolgáltatást nyújtó társaságnál kiküldetési rendelvény kiállításával az asszisztenseknek és az orvosoknak téríthető-e a saját tulajdonú gépkocsijuk vállalkozási célra történő használata. A kft.-nek nincs gépjárműve, így minden hivatalos ügyet a dolgozók gépkocsijaival oldanak meg. Például az orvos házhoz menetele, gyógyszer szállítása, bankba, hivatalokba járás. Köszönettel

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadós jövedelem után fizetendő szocho

Lepsényi Mária

adószakértő

Kedvezményszabály

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1