45 találat a(z) kft. tulajdonosa cimkére

Kiskorú tulajdonos Kérdés

Egyszerűsített foglalkoztatás saját kft.-ben Kérdés

Lehet-e foglalkoztatni egyszerűsített foglalkoztatás keretében (alkalmi munka) a kft. résztulajdonosát, aki nem ügyvezető, nem működik személyesen közre a cégben (az egyszerűsített foglalkoztatás egyéb vonatkozó szabályainak megléte esetén)?

Ügyvezető járuléka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft.-ben 100 százalékos tulajdonos munkaviszonyban látja el a feladatokat (ügyvezetést is), erre megfizeti a járulékokat. Egy másik kft.-ben 50%-ban tulajdonos, mint tag – mindennemű juttatás nélkül – végzi az ügyvezetési feladatokat, kell-e ebben az esetben valamilyen járulékot fizetnie? Vagy egyáltalán végezhet-e ebben a kft.-ben – juttatás nélkül – ügyvezetésen kívüli munkát is?

Kata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. tulajdonosa, aki másik cégben 36 órás munkaviszonyban dolgozik, lehet-e katás valamilyen formában, bt. katás beltagja, vagy bt. katás alkalmazottja? Ha igen, akkor 25 ezer forint katát kell fizetnie havonta? Köszönettel: BI

Ügyvezető járulékfizetési kötelezettsége Kérdés

Életvitelszerűen Németországban élő és dolgozó, ott biztosított magyar állampolgár tulajdonosa egy Magyarországon bejegyzett Kft.-nek. Ő látja el az ügyvezetői tevékenységet is. A társaság Magyarországon jelenleg nem végez tevékenységet, nincs alkalmazottja, nincs árbevétele. Kérdés: a tulajdonosnak van-e Magyarországon járulékfizetési kötelezettsége?

Kft. nyugdíjas tulajdonosa munkaviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft.-nek két tulajdonosa van, mindketten nyugdíjasok. Az egyik tulajdonos egyben az ügyvezető is. Kiegészítő tevékenységet folytat a kft.-ben és nem vesz fel jövedelmet, csak osztalékot. A másik tulajdonos eddig nem tevékenykedett a kft.-ben, csak osztalékot vett fel. 2019-ben szeretne heti 40 órás munkaviszonyban dolgozni a kft.-ben. Dolgozhat-e az Mt. szerinti munkaviszonyban? Milyen közterheket kell neki megfizetni és vonatkozik-e rá a kereseti korlát?

Rokkantsági ellátás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Rokkansági ellátással kapcsolatosan szeretném a segítségét kérni. Ha egy rokkansági ellátásban részesülő személy tulajdonos egy kft.-ben, az rá nézve jár-e valamilyen hátránnyal? Nem lenne ügyvezető, csak heti 20 órában alkalmazná a cég, adminisztratív munkakörben. Köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Andrea

Kft.-tulajdonos lehet-e családi gazdálkodó? Kérdés

Tisztelt Adózóna! Őstermelő bevétele eddig 8 millió forint alatti volt, de jövőre 20 millió forint bevételre számít. Ő két kft.-ben is 90 százalékos tulajdonos. Alapíthat-e családi gazdaságot két kiskorú gyermekével, vagy kizárja ezt a lehetőséget a részesedése a kft. miatt? Közös őstermelést ugye nem alapíthat, mert a gyermekei még nincsenek 16 évesek. Csak a családi gazdaság segíthetne neki a kedvezőbb adózásban! Előre is köszönöm a választ! N. Tünde

Járulékfizetési kötelezettség Németországba települt kft.-tulajdonosnál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítséget szeretnék kérni egy számomra igen érdekes kérdésben. Egy kft.-nek két tulajdonosa van, mindketten munkaviszonyban dolgoznak a kft.-ben. Egyikük az ügyvezető, másikuk a szakmai feltételeket teljesíti a tevékenység végzéséhez, illetve szerel is (neki van a tevékenység folytatásához szükséges végzettsége – mestervizsgája csak neki van a munkavállalók közül). A mestervizsgás tag megnősül, és kiköltözik Németországba. A feleségnek Németországban van munkahelye és – állítólag – az ő betegbiztosítása kiterjed a családtagokra is, így a férj – egészségügyi ellátás szempontjából – biztosítottá vált Németországban. Munkaviszonnyal, egyéb jogviszonnyal Németországban nem rendelkezik, nyelviskolába jár, nyelvet tanul. A kérdésem az lenne, hogy Magyarországon kell-e Németországban tartózkodó tag után járulékot fizetni, illetve mit kell kezdeni a munkaviszonyával? Át kellene minősíteni tagi jogviszonnyá a munkaviszonyt, és mint tulajdonos szerepelne tovább? A választ előre is köszönöm. Ildikó

Kölcsön Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság hitelt vesz fel a banktól. Kölcsönaadhatja-e a társaság a felvett hitelt a társaság tulajdonosának, aki ugyanakkora kamatot fizetne, mint a bank által kért kamat? A tulajdonos a kölcsönt befektetné, amit biztosítékként ajánl fel a banknak. Ez a juttatás milyen adó/járulékkötelezettségeket jelent a magánszemélynek? Válaszát előre is köszönöm!

Tulajdonos munkaviszonyának megszűnése saját kft.-ben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. 50 százalékos tulajdonosa, aki könyvelőként dolgozik ebben a kft.-ben, megszünteti a munkaviszonyát, és más cégben létesít 40 órás munkaviszonyt. Viszont továbbra is el akarja látni a kft. könyvelési teendőit. Milyen formában teheti ezt meg szabályosan, ha ingyenesen szeretné? Ha nem teheti ingyenesen, akkor milyen formában teheti meg, ha máshol áll 40 órás munkaviszonyban? Válaszát előre is köszönöm szépen!

Kft.-tulajdonos lehet-e katás egyéni vállalkozó? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy egy kft. többségi tulajdonosa, aki egyben a társaság ügyvezetője is, alapíthat-e katás egyéni vállalkozást is? Köszönöm!

Rehabilitációs kártyával rendelkező társas vállalkozó Kérdés

Kérdésem, hogy az akinek van rehabilitációs kártyája, de mellette a kft. egyedüli tulajdonosa és ügyvezetője, milyen járulékfizetési kötelezettségek terhelik? Válaszukat előre is köszönöm.

Kft.-tulajdonos munkát végez II. Kérdés

A http://adozona.hu/kerdesek/2017_1_9_kft_tulajdonos_munkat_vegez_gpj kérdéshez kapcsolódva: Ha ugyanezt a tevékenységet kiegészítő tevékenységű saját jogú nyugdíjas végzi, milyen járulékokat kell fizetnie a tevékenység után?

Kft.-tulajdonos után fizetendő járulék Kérdés

Egy kft.-nek több tulajdonosa van. A tulajdonosok részt vettek a munkában, ezért fizetést kaptak, járulékot fizettek. Két hete az egyik tulajdonos már nem dolgozik a kft.-ben, ki is jelentették, de a tulajdonosi viszonya megmaradt. A kft.-tagság után – mivel nincs máshol semmiféle jogviszonya – kell-e a tulajdonos magánszemélynek vagy a cégnek bármilyen járulékot is fizetni? Ha igen, akkor mit? Köszönettel: Benkéné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Különbözeti adó

Nagy Norbert

adószakértő

Különbözeti adó

Nagy Norbert

adószakértő

Egyházi szervezet számlakibocsátása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close