10 találat a(z) kezesség cimkére

Önkormányzat kezességvállalása Kérdés

Osztalék Kérdés

Adótartozás átvállalása: kinek, mikor engedélyezi a NAV? Cikk

A gazdasági élet szereplői gyakran kötnek olyan ügyleteket, melyek során az egyik fél ellenszolgáltatásként átvállalja a másik fél valamilyen kötelezettségét. Ez a megoldás sokszor lehet praktikus, illetve egyes helyzetekben másképp nem is realizálható a gazdasági esemény (például a kérdéses kötelezettség éppen a megvásárolni kívánt eszközt, például ingatlant terheli). Kérdésként merülhet fel, hogy az adótartozás, mint kötelezettség átvállalható-e, ha igen, milyen eljárási keretek között?

Önadózói kezesség Kérdés

Babaváró program: 10 milliós kamatmentes kölcsön állami kezességvállalással Cikk

Benyújtotta a kormány a családvédelmi akcióterv bevezetéséhez szükséges törvénymódosításokról szóló törvényjavaslatot.

Banki költség átterhelése Kérdés

A Budapest Banknál egy cég nem kapcsolt vállalkozásban garanciát, illetve kezességet vállaltunk, a bank ezért költségeket számít fel, szeretnénk ezt a banki költséget átterhelni a cégnek hisz ezek a kezességvállalás miatt merülnek fel. Át lehet számlázni és áfásan vagy tárgyi mentesen lehet átszámlázni? Elég róla egy számviteli értesitö analitikával együtt, vagy számlát kell kiállítani?

Itt vannak a formanyomtatványok vámügyek garancia- és kezességi vállalásához Cikk

A NAV megjelentette a honlapján a vámjogszabályok alapján biztosítékként elfogadható kötelezettségvállalási okmányok formanyomtatványait.

Kezesség elszámolása Kérdés

Kérdésem: családi gazdálkodóm kezességet vállalt egy társas vállalkozás kötelezettségéért, illetve egy másik vállalkozó kötelezettségéért is, nem találok választ arra, hogy ráfordításként elszámolható-e ez? Az MVH-tól járó támogatásokat engedményezte ezen kötelezettségek kiegyenlítése miatt. A támogatást bevételként könyveltem, szerintem ebben az esetben ezek a kifizetések egyéb ráfordítások között elszámolhatók, és csökkentik az adó alapját. Vagy teljesen rosszul gondolkodom? S.O.S. köszönöm.

GHG beváltás összege Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérem a segítségüket: Egy kft. a felvett hitelét nem tudta fizetni, ezért a pénzintézet megkereste a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.-t, mivel a felvett hitel egy részére kezességet vállalt. Most ezt be is váltotta. Hogyan kell könyvelni a GHG beváltási összegét? Gyors válaszukat köszönöm.

Kezességvállalás súlyos következményekkel Cikk

Papírmunkával és adójogi következményekkel is járhat, ha egy cég kezességet vállal, és az eredeti adós nem fizet – derül ki Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló olvasói kérdésre adott válaszából.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Fiatalkorú családtag beállna dolgozni

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Egyéni vállalkozás külföldön

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink