9 találat a(z) kezesség cimkére

Osztalék Kérdés

Adótartozás átvállalása: kinek, mikor engedélyezi a NAV? Cikk

A gazdasági élet szereplői gyakran kötnek olyan ügyleteket, melyek során az egyik fél ellenszolgáltatásként átvállalja a másik fél valamilyen kötelezettségét. Ez a megoldás sokszor lehet praktikus, illetve egyes helyzetekben másképp nem is realizálható a gazdasági esemény (például a kérdéses kötelezettség éppen a megvásárolni kívánt eszközt, például ingatlant terheli). Kérdésként merülhet fel, hogy az adótartozás, mint kötelezettség átvállalható-e, ha igen, milyen eljárási keretek között?

Önadózói kezesség Kérdés

Babaváró program: 10 milliós kamatmentes kölcsön állami kezességvállalással Cikk

Benyújtotta a kormány a családvédelmi akcióterv bevezetéséhez szükséges törvénymódosításokról szóló törvényjavaslatot.

Banki költség átterhelése Kérdés

A Budapest Banknál egy cég nem kapcsolt vállalkozásban garanciát, illetve kezességet vállaltunk, a bank ezért költségeket számít fel, szeretnénk ezt a banki költséget átterhelni a cégnek hisz ezek a kezességvállalás miatt merülnek fel. Át lehet számlázni és áfásan vagy tárgyi mentesen lehet átszámlázni? Elég róla egy számviteli értesitö analitikával együtt, vagy számlát kell kiállítani?

Itt vannak a formanyomtatványok vámügyek garancia- és kezességi vállalásához Cikk

A NAV megjelentette a honlapján a vámjogszabályok alapján biztosítékként elfogadható kötelezettségvállalási okmányok formanyomtatványait.

Kezesség elszámolása Kérdés

Kérdésem: családi gazdálkodóm kezességet vállalt egy társas vállalkozás kötelezettségéért, illetve egy másik vállalkozó kötelezettségéért is, nem találok választ arra, hogy ráfordításként elszámolható-e ez? Az MVH-tól járó támogatásokat engedményezte ezen kötelezettségek kiegyenlítése miatt. A támogatást bevételként könyveltem, szerintem ebben az esetben ezek a kifizetések egyéb ráfordítások között elszámolhatók, és csökkentik az adó alapját. Vagy teljesen rosszul gondolkodom? S.O.S. köszönöm.

GHG beváltás összege Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérem a segítségüket: Egy kft. a felvett hitelét nem tudta fizetni, ezért a pénzintézet megkereste a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.-t, mivel a felvett hitel egy részére kezességet vállalt. Most ezt be is váltotta. Hogyan kell könyvelni a GHG beváltási összegét? Gyors válaszukat köszönöm.

Kezességvállalás súlyos következményekkel Cikk

Papírmunkával és adójogi következményekkel is járhat, ha egy cég kezességet vállal, és az eredeti adós nem fizet – derül ki Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló olvasói kérdésre adott válaszából.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Visszafizetésre kötelező határozat

Széles Imre

tb-szakértő

Katás munkaerő-támogatása

Szipszer Tamás

adószakértő

Egyesület – hipa

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs