55 találat a(z) kettős könyvvitel cimkére

Egyesület, síremlék készíttetése Kérdés

Egyéb bevételek elszámolása a kettős könyvvitelben 2. – példákkal Cikk

Kétrészes írásunkban az egyéb bevételek elszámolásának azon sajátos kérdéseit vizsgáljuk, melyek a gyakorlatban problémákat okozhatnak.

Egyéb bevételek elszámolása a kettős könyvvitelben Cikk

Írásunkban az egyéb bevételek elszámolásának azon sajátos kérdéseit vizsgáljuk meg, melyek a gyakorlatban problémákat okozhatnak.

Tőkelszállításból keletkezett jövedelem adózása Kérdés

Rendelje meg most kedvezménnyel a Számviteli iratminták és szabályzatok csomagunkat! Cikk

Aktualizálja számviteli szabályzatait a csomagban található 63 letölthető és szerkeszthető szabályzat és iratminta segítségével! Miért fontos, hogy szabályzatai mindig megfeleljenek a hatályos jogszabályoknak? Mert a számviteli törvény alapján összeállítandó szabályzatban foglaltaktól eltérő eljárás és a közzétett beszámolóban a lényegesnek minősülő információ nem vagy téves szerepeltetése miatt az adózó szankcionálható. Kerülje el a kockázatot, legyenek szabályzatai naprakészek!

Új kiva-alany Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk a kettős könyvvitel szabályai szerint euróban vezeti könyveit. Az üzleti év időtartama megegyezik a naptári évvel. A mérleg fordulónapja az üzleti év december 31. napja. A számviteli törvény szerint egyszerűsített éves beszámolót készít euróban. Társasági adót fizet. Szeretnénk, ha a vállalkozás kiva-hatálya alá tartozna, 2020. január 1-jétől. Milyen lépéseket kell tennünk? Köszönöm válaszát!

Osztalékról rendelkezés Kérdés

Kettős könyvvitelről áttért bt. 2019. 01. 01-től. A beszámolóban kell-e rendelkezni a cégnek az osztalékról? Vagy csak meg kell fizetni az osztalék utáni adót kiváltó adót?

Kettős könyvvitelt vezető bt. katára történő áttérése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2019. év közben áttérő bt. kettős könyvitelt vezet és az áttérés után is a számviteli törvény hatálya alatt maradna (ha lehetséges). Ez esetben is alkalmazni kell-e az osztalék utáni adót kiváltó adó szabályait?

Bérelt ingatlanon felújítás Kérdés

Bérelt ingatlanon (határozatlan a bérleti szerződés) felújítást végeznek. (Kettős könyvvitel.) Az épületet teljesen felújítják. Az anyagköltség egyértelmű. Vannak olyan munkálatok, amiben nem vagyok biztos: – bérek, szolgáltatások, – dolgozók bére és járuléka, – egyszerűsített dolgozók bére és járuléka, – villanyszerelési számla, – vízvezeték szerelése, – földmunka (tereprendezés) számla, – asztalosmunkák, – érintésvédelem. Köszönöm szépen előre a segítséget.

Áttérés eváról katára kettős könyvvitel esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi témákban várnám segítségét. Kettős könyvvitelt vezető evás kkt. január 1-jétől áttérne katára. Kettő nyugdíjas tagja van, alkamazottja nincs. Saját irodájában, saját eszközeivel és számítógépes programjaival végzi a szolgáltatásait. Van egy ügyfele, akitől kapott éves bevétele jóval meghaladja az összes éves bevételének az 50 százalékát, illetve az 1 millió forintot. Ezen kívül természetesen van más, kisebb nagyságrendű bevétele is. A következő kérdés, hogy ha lehetséges az áttérés, akkor az az áttérés lépéseire vonatkozna. Mit kell tenni a mérlegben szereplő eredménytartalékkal, ami még megelőzi az evás időszakot? Milyen könyvelési és adózási, bevallási lépések tartoznak az áttéréshez? Hogyan kell bejelenteni, hogy mind a két nyugdíjas a társaságban katásan adózna, vagy csak egyszerűen fizetni kell a 25-25 ezer forintot? Köszönettel: Erdélyi Jánosné

Egyszeres katás egyéni vállalkozó kettős könyvvitel? Kérdés

Tisztelt Adózóna! Most vállaltam el egy webkereskedelemmel foglalkozó, 2016-tól főállású katás egyéni vállalkozó könyvelését. (1 hónapja lépett be az áfakörbe értékhatár átlépése miatt.) Webkereskedelemmel foglalkozik, sok kis összegű számlával. Sajnos csak a kettős könyvviteli programom tudja átemelni könyvelőprogramomba a SZAMLAZZ.HU-ból a kiadott számláit csv formátumban. Ugyanannak a cégnek egyszeres programja nem. Azon gondolkodom, MI LENNE HA ÁTÁLLÍTANÁM EGYSZERESRŐL KETTŐSRE? Felfelé szabad változtatni. Jár-e valamilyen hátránnyal akár ügyfelemnek, akár nekem mint könyvelőnek ha átállítanánk kettős könyvvitelre? Ott ugyanis már át tudnám konvertálni a kiadott számláit, a könyvelőprogramom által is felismerhetően. Nincs semmilyen tárgyi eszköze, nincs alkalmazottja. Várom válaszát: Köszönettel Gtibi64

Kettős könyvvitelt vezető evás kft. átalakulása Kérdés

Lehet-e kettős könyvvitelt vezető, három taggal rendelkező evás kft.-nek átalakulni egyszemélyes kft.-vé, és hogyan teheti ezt meg a legrövidebb úton?

Ügyvédi iroda belép a katába Kérdés

Tisztelt Szerkesztő! Kérdésem, hogy 2018. január 1-jétől az ügyvédi iroda lehet katás? Eddig kettős könyvitelben könyveltem, lehet-e továbbra is ezt folytatni? Úgy gondolom, ebből is ki tudom tölteni a katás bevallást, és ha visszatér, akkor sem lenne probléma. Válaszukat köszönöm.

Visszatérés az egyszeres könyvvitelbe Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alapítvány kettős könyvviteli kötelezettsége megszűnt, így szeretne visszatérni egyszeres könyvvitelre. Kérem szíveskedjék az áttérés gyakorlati lépéseiben segíteni, a záró mérlegből-nyitó mérleg készítése és kötelező analitikai alátámasztás? Köszönettel: V. Ildikó

Mosózseton Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét kérném abban, hogy az intézmény nevére szóló számlán mosózseton vásárlását kettős könyvvitelben hová kell könyvelni? Van-e bármilyen adóvonzata? Köszönöm a segítséget.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Végrehajtói letiltás mértéke?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkaviszony megszüntetése GYED alatt

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close