57 találat a(z) kettős könyvvitel cimkére

Előleg és saját tőke? Kérdés

Vállalkozási tevékenységet nem folytató társasház könyvvezetése Kérdés

Egyesület, síremlék készíttetése Kérdés

Egyéb bevételek elszámolása a kettős könyvvitelben 2. – példákkal Cikk

Kétrészes írásunkban az egyéb bevételek elszámolásának azon sajátos kérdéseit vizsgáljuk, melyek a gyakorlatban problémákat okozhatnak.

Egyéb bevételek elszámolása a kettős könyvvitelben Cikk

Írásunkban az egyéb bevételek elszámolásának azon sajátos kérdéseit vizsgáljuk meg, melyek a gyakorlatban problémákat okozhatnak.

Tőkelszállításból keletkezett jövedelem adózása Kérdés

Rendelje meg most kedvezménnyel a Számviteli iratminták és szabályzatok csomagunkat! Cikk

Aktualizálja számviteli szabályzatait a csomagban található 63 letölthető és szerkeszthető szabályzat és iratminta segítségével! Miért fontos, hogy szabályzatai mindig megfeleljenek a hatályos jogszabályoknak? Mert a számviteli törvény alapján összeállítandó szabályzatban foglaltaktól eltérő eljárás és a közzétett beszámolóban a lényegesnek minősülő információ nem vagy téves szerepeltetése miatt az adózó szankcionálható. Kerülje el a kockázatot, legyenek szabályzatai naprakészek!

Új kiva-alany Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk a kettős könyvvitel szabályai szerint euróban vezeti könyveit. Az üzleti év időtartama megegyezik a naptári évvel. A mérleg fordulónapja az üzleti év december 31. napja. A számviteli törvény szerint egyszerűsített éves beszámolót készít euróban. Társasági adót fizet. Szeretnénk, ha a vállalkozás kiva-hatálya alá tartozna, 2020. január 1-jétől. Milyen lépéseket kell tennünk? Köszönöm válaszát!

Osztalékról rendelkezés Kérdés

Kettős könyvvitelről áttért bt. 2019. 01. 01-től. A beszámolóban kell-e rendelkezni a cégnek az osztalékról? Vagy csak meg kell fizetni az osztalék utáni adót kiváltó adót?

Kettős könyvvitelt vezető bt. katára történő áttérése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2019. év közben áttérő bt. kettős könyvitelt vezet és az áttérés után is a számviteli törvény hatálya alatt maradna (ha lehetséges). Ez esetben is alkalmazni kell-e az osztalék utáni adót kiváltó adó szabályait?

Bérelt ingatlanon felújítás Kérdés

Bérelt ingatlanon (határozatlan a bérleti szerződés) felújítást végeznek. (Kettős könyvvitel.) Az épületet teljesen felújítják. Az anyagköltség egyértelmű. Vannak olyan munkálatok, amiben nem vagyok biztos: – bérek, szolgáltatások, – dolgozók bére és járuléka, – egyszerűsített dolgozók bére és járuléka, – villanyszerelési számla, – vízvezeték szerelése, – földmunka (tereprendezés) számla, – asztalosmunkák, – érintésvédelem. Köszönöm szépen előre a segítséget.

Áttérés eváról katára kettős könyvvitel esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi témákban várnám segítségét. Kettős könyvvitelt vezető evás kkt. január 1-jétől áttérne katára. Kettő nyugdíjas tagja van, alkamazottja nincs. Saját irodájában, saját eszközeivel és számítógépes programjaival végzi a szolgáltatásait. Van egy ügyfele, akitől kapott éves bevétele jóval meghaladja az összes éves bevételének az 50 százalékát, illetve az 1 millió forintot. Ezen kívül természetesen van más, kisebb nagyságrendű bevétele is. A következő kérdés, hogy ha lehetséges az áttérés, akkor az az áttérés lépéseire vonatkozna. Mit kell tenni a mérlegben szereplő eredménytartalékkal, ami még megelőzi az evás időszakot? Milyen könyvelési és adózási, bevallási lépések tartoznak az áttéréshez? Hogyan kell bejelenteni, hogy mind a két nyugdíjas a társaságban katásan adózna, vagy csak egyszerűen fizetni kell a 25-25 ezer forintot? Köszönettel: Erdélyi Jánosné

Egyszeres katás egyéni vállalkozó kettős könyvvitel? Kérdés

Tisztelt Adózóna! Most vállaltam el egy webkereskedelemmel foglalkozó, 2016-tól főállású katás egyéni vállalkozó könyvelését. (1 hónapja lépett be az áfakörbe értékhatár átlépése miatt.) Webkereskedelemmel foglalkozik, sok kis összegű számlával. Sajnos csak a kettős könyvviteli programom tudja átemelni könyvelőprogramomba a SZAMLAZZ.HU-ból a kiadott számláit csv formátumban. Ugyanannak a cégnek egyszeres programja nem. Azon gondolkodom, MI LENNE HA ÁTÁLLÍTANÁM EGYSZERESRŐL KETTŐSRE? Felfelé szabad változtatni. Jár-e valamilyen hátránnyal akár ügyfelemnek, akár nekem mint könyvelőnek ha átállítanánk kettős könyvvitelre? Ott ugyanis már át tudnám konvertálni a kiadott számláit, a könyvelőprogramom által is felismerhetően. Nincs semmilyen tárgyi eszköze, nincs alkalmazottja. Várom válaszát: Köszönettel Gtibi64

Kettős könyvvitelt vezető evás kft. átalakulása Kérdés

Lehet-e kettős könyvvitelt vezető, három taggal rendelkező evás kft.-nek átalakulni egyszemélyes kft.-vé, és hogyan teheti ezt meg a legrövidebb úton?

Ügyvédi iroda belép a katába Kérdés

Tisztelt Szerkesztő! Kérdésem, hogy 2018. január 1-jétől az ügyvédi iroda lehet katás? Eddig kettős könyvitelben könyveltem, lehet-e továbbra is ezt folytatni? Úgy gondolom, ebből is ki tudom tölteni a katás bevallást, és ha visszatér, akkor sem lenne probléma. Válaszukat köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elektromos autó tao-kedvezmény

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kft. tulajdonos és főállású kata

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close