54 találat a(z) kedvezményezett cimkére

Befektetési életbiztosítások, visszavásárlás adózása_Ügyvezető esetén Kérdés

Céges ügyvezetői életbiztosítás Cikk

Cég által kötött ügyvezetői életbiztosítás adózásáról és könyveléséről érdeklődött olvasónk. Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Céges biztosítás Kérdés

Még két hétig lehet létrehozni bizalmi vagyonkezelési konstrukciót a régi, kedvező szabályokkal Cikk

Aki szeretné még kihasználni a bizalmi vagyonkezelési konstrukció egyik legnagyobb előnyét, az adómentes felértékelés lehetőségét, szeptember közepéig még élhet a kedvező szabályokkal. Ezután ugyan szigorodni fognak a vagyonkezelésre vonatkozó rendelkezések, de a konstrukció egyéb előnyei miatt a jövőben is érdemes lesz mérlegelni a struktúra kialakítását a vagyon egységének megőrzése vagy az örökösödés rugalmasabbá tétele érdekében. „Mivel az új szabályok miatt több lehetőség közül kell viszonylag gyorsan választani, a családi következmények mérlegelésén túl érdemes a folyamatba jogászokon kívül adótanácsadókat is bevonni” – figyelmeztet közleményében dr. Menczel-Kiss Gellért, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója, partnere.

Legújabb tudnivalók a vagyonkezelő alapítványokról Cikk

Jelen cikk apropóját az adja, hogy az Országgyűlés elfogadta a tavaszi/nyári adócsomagot, mely többek között módosította a vagyonkezelő alapítványokra vonatkozó adózási szabályokat (hasonlóan a bizalmi vagyonkezelési szerződésekhez).

Közeleg a Bölcsi kifizetési kérelem benyújtási határideje Cikk

Június 30-án zárul a GINOP 5.3.11-18 Bölcsi kifizetési kérelem beadása – tette közzé honlapján a Magyar Államkincstár (MÁK).

Az Adózóna válaszol: kedvezményezett rezsi bérbeadáskor Cikk

Saját lakás bérbeadása esetén alkalmazhatja-e a bérbeadó a kedvezményezett rezsi elszámolását a villamos energia és a gáz tekintetében, és ha igen, milyen esetekben, milyen módon? Greff Magdolna okleveles adószakértőt hallhatják.

Bizalmi vagyonkezelés, illeték Kérdés

Kedvezményezett átalakulás Kérdés

Kedvezményezett átalakulás Kérdés

Magasabb összegű családi kedvezmény járhat 2023-tól a tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos személy után Cikk

2023-tól a tartósan beteg, vagy súlyosan fogyatékos személynek minősülő kedvezményezett eltartott után a családi kedvezmény havonta 66 670 forinttal magasabb összegben vehető igénybe, így az említett gyermekek után az eddigi kedvezmény összege adóba átszámítva 10 ezer forinttal emelkedik, a tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket nevelő családokat megillető családi kedvezményről szóló 597/2022. kormányrendelet értelmében – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Kockázati biztosítások adózása Kérdés

Elérhető a 2022-ben szja 1 százalékos felajánlásban részesült civil és a technikai számos kedvezményezettek listája Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a 2022-ben szja 1 százalékos felajánlásban részesült civil, valamint a technikai számos kedvezményezettek listáját.

Adománygyűjtés Kérdés

Élet- és balesetbiztosítás Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Indiai áru árutovábbítása – áfa

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Belföldi ingatlanvagyonnal rendelkező társaságban tőkeemelés illetékkérdése

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

EPR-díj könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3