4 találat a(z) karbantartó cimkére

Saját gépjármű használata készenlét esetén Kérdés

Orvosi tevékenységet végző vállalkozás karbantartójának járuléka veszélyhelyzet idejére Kérdés

Tisztelt Szakértő! Járóbeteg-ellátást végző szakorvosi kft. alkalmazásában álló karbantartóra, adminisztrátorra vonatkozik a rendeletben kihirdetett járulékmentesség, vagy csak a szakdolgozókra?

Technikai kisegítő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Karbantartó pozícióban szeretnének foglalkoztatni. Végzettségem elegendő. Bérként a 180 500 forintot adják meg. Jól tudom, hogy a 10 százalékos illetménykiegészítés is jár? Közalkalmazottként lennék foglalkoztatva. Ha igen, akkor melyik törvény/jogszabály hivatkozik rá? Köszönöm segítő válaszát!

Munkaruha-juttatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkaruha-juttatási szabályzattal nem rendelkezünk, csak egy igazgatói utasítással, melyben táblázatos formában meghatároztuk, hogy melyik munkakörben foglalkoztatott dolgozók kaphatnak, és milyen munkaruhát (cipő, nadrág, kabát, ing), illetve ezekre mekkora összeg áll rendelkezésre. Karbantartónk hozott cipőről számlát, melynek értéke 14 ezer forint volt, erre fizettünk ki 10 ezer forintot a részére. Húsboltban dolgozó munkatársak szintén cipőszámlát hoztak, melyből egy fix összeget térítettünk meg, illetve mindannyian kaptak egy céges logóval ellátott pólót. Vendéglátó egységünkben a pincér 2 darab ingről és egy nadrágról hozott számlát, melyet az ügyvezető jóváhagyása után fizettünk ki részére. Rovatukban olvastam a munkaruha-térítéssel kapcsolatos írásaikat, és arra a következtetésre jutottam, hogy mindezek a kifizetések a dolgozó részére adóköteles természetbeni juttatásnak minősülnek. Kérem, szíveskedjenek ebben a segítségemre lenni, hogy a munkaruha problémát hogyan tudnánk megoldani szabályosan? Úgy vélem, a pincér, szakács, karbantartó, bolti eladó részére minden további nélkül lehet adómentesen munkaruhát biztosítani, csak a konkrét feltételekkel nem vagyok tisztában. Kérem, vázolják, mik a lehetőségek, illetve a kötelességeink, mint munkáltatónak? Hogyan járunk el szabályosan? Lényeges-e az, hogy munkaruházati boltban vásároljunk, illetve számít-e a céges logó megjelenítése a munkaruhán? A parkolóőröknek hogyan, milyen formában jár az egyenruha?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Vezető tisztségviselő bejelentése, adatszolgáltatása

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink