35 találat a(z) karácsony cimkére

Várhatóan nem változnak idén a karácsonyfaárak Cikk

Karácsonyra mintegy 400-500 hektáron termesztett fenyőfát adnak el Magyarországon évente, amelyet 5-10 évig nevelnek főként Zala, Vas és Somogy megyében; a karácsonyra értékesített 2 -2,5 millió fenyőből az import mennyisége 1 millió körüli, a termelők azonban 600-700 ezer darabot exportálnak is, az árak idén várhatóan nem változnak a tavalyihoz képest – közölte a Magyar Díszkertészek Szövetsége az MTI érdeklődésére.

Ezt a szaloncukrot és játékot veszik a legtöbben karácsonyra Cikk

Tízből nyolc családban fejtörést okoznak az ünnephez köthető kiadások, ennek ellenére a felmérések szerint gyermekek csaknem fele minimum 10 ezer forint értékű ajándékot kap idén, miközben több ezer tonna édesség kerül a napokban a magyarok kosarába.

Külföldről rendelne ajándékot karácsonyra? Ennyit kell rá várnia Cikk

A Magyar Posta és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felkészült a karácsony előtti nagyobb csomagforgalomra és vámügyintézésre, az online vásárlók figyelmét pedig felhívják a földrajzi elhelyezkedéstől függő, eltérő szállítási időkre és vámszabályokra.

Legyen karácsony! Törvényjavaslat december 24-éről Cikk

„Legyen Karácsony!” indoklással terjesztett a parlament elé törvényjavaslatot egyes törvényeknek a december 24-e munkaszüneti nappá történő nyilvánításával összefüggő módosításáról Szabó Tímea független képviselő.

Mikor lesz már december 24. munkaszüneti nap? Cikk

A lakosság számára fontos, hogy december 24-ét is minél előbb munkaszüneti nappá nyilvánítsák, hiszen így szenteste napján a munkavállalók többségének nem kellene dolgozni, illetve ezt a napot nem is kellene más időpontban, például szombaton ledolgozni – derül ki a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) több mint ezer ember megkérdezésén alapuló online, nem reprezentatív felméréséből.

Veszélyben a karácsonyi szezon a kereskedelemben Cikk

Alááshatja a karácsony előtt várható jelentős forgalmat az áruházakban, hogy egyre több láncnál kiderül, a más ágazatokhoz képest alacsony bérek miatt súlyos a létszámhiány – írta a Magyar Idők.

Hosszú hétvégékkel lesz tele 2018! Itt a lista a plusz pihenő- és az áthelyezett munkanapokról Cikk

A nemzetgazdasági miniszter rendelettervezete szerint négy négynapos hosszú hétvége lesz 2018-ban a munkanapok átrendezése révén, és pihenőnap lesz december 24. és december 31. is, miután mindkét nap hétfőre esik jövőre. Karácsonykor így öt, szilveszter, újév táján pedig négy egymást követő napon pihenhetnek az általános munkarend szerint dolgozók.

Karácsonyi vásáron árulná saját termékeit? Így kell adóznia Cikk

A karácsonyi vásárokon, piacokon sokan próbálják eladni az általuk készített termékeket. Hogyan kell adózni a különböző kézimunkák (karkötők, hajcsatok, hajgumik, kitűzők, pulóverek stb.) értékesítéséből származó bevétel után?

Telefonálás, mobilnet, adatküldés: ingyenes szolgáltatások karácsonykor Cikk

Ingyenesek lesznek egyes távközlési szolgáltatások a karácsonyi időszakban – közölték az MTI által megkérdezett szolgáltatók.

Karácsonyi jutalom: kötelező-e, ha korábban is adott a munkáltató? Cikk

"A munkáltatónál évek óta bevett szokás, hogy pulykapénzt kapunk. November végén bejelentette a munkáltató, hogy idén ne számítsunk rá. A cég virágzik, árbevétele kiemelkedő. Jól gondolom, hogy ez így nem jogszerű eljárás?" – kérdezi olvasónk.

Ezek kerültek a NAV célkeresztjébe Cikk

A kiskereskedelmi forgalomba kerülő termékeket a behozataltól a boltok polcáig, a weben hirdetett árukat a beszerzéstől a házhoz szállításig ellenőrzi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az év végén. A nagy- és kiskereskedők a megszokottnál is többször számíthatnak ellenőrzésre, hogy az ünnepek előtt ne kerüljön forgalomba adózatlan árucikk.

Karácsonyi rend: délben le kell húzni a rolót Cikk

Változik a korábban megszokott karácsonyi bevásárlás rendje, az új nyitvatartási szabályok szerint december 24-én, csütörtökön legkésőbb 12-kor kötelesek bezárni a boltok, áruházak – hívta fel a figyelmet az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) hétfőn.

Munka karácsonykor, ünnepnapon: így lehet dolgozni, dolgoztatni Cikk

Az ünnepek előtti időszakban gyakran felmerülő kérdés kit, és mennyi juttatásért lehet dolgoztatni aranyvasárnap, karácsonykor és az újesztendő első napján. Cikkünkben összefoglaltuk a vasárnapi és ünnepnapi munkavégzésre, annak díjazására vonatkozó szabályokat.

Karácsonyi jutalmat oszt a munkáltató. Jár-e mindenkinek? Cikk

Karácsony közeledtével a keményszívű munkáltatók is bőkezűbbek: jutalmazzák az éves teljesítményt, lojalitást. A jutalom fogalmát nem találjuk meg a munka törvénykönyve rendelkezései között – a jogszabály alapelvei és a bírói ítéletek segítenek eligazodni az útvesztőben.

Hitelből karácsonyozna? Nézze meg, hol kér kölcsönt! Cikk

A kis összegű „karácsonyi” fogyasztási hiteleknél a hitelkamatokon és díjakon túl a kötelezően kapcsolódó pénzügyi termékek, kiegészítő szolgáltatások és a késedelmes fizetés is jelentős többletköltséggel járhatnak. Az MNB hitelválasztó programja szerint a bankok kínálatában ma tíz-harminc százalékpont különbség is lehet akár ugyanazon kölcsöntípus teljes hiteldíj-mutatójánál – közölte a jegybank.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó megszüntetés utáni kata

Szipszer Tamás

adószakértő

Alanyi áfamentesség és tagi kivét

Szipszer Tamás

adószakértő

Kivás társaság hipabevallása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close